reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Wychodzi na to ze nie 😁
Ale ja się nie znam to moja pierwsza ciąża gdzie doszliśmy tak daleko.
Za 4 tygodnie mam mieć pobierany wymaz na paciorkowca.
Wiec chyba przygotowuje mnie do porodu 😁
Własnie ja już teraz nie kojarzę czy gbs mam mieć za 2 czy za 4 tygodnie, bo wczoraj byłam totalnie nieprzytomna 🙄 ale chyba jednak za 4, bo za 2 tygodnie to za wcześnie🤣 przy drugiej ciązy zrobił mi wymaz w 36tc i ledwo zdążyłam potem odebrać wynik i już na poród...

reklama
Własnie ja już teraz nie kojarzę czy gbs mam mieć za 2 czy za 4 tygodnie, bo wczoraj byłam totalnie nieprzytomna 🙄 ale chyba jednak za 4, bo za 2 tygodnie to za wcześnie🤣 przy drugiej ciązy zrobił mi wymaz w 36tc i ledwo zdążyłam potem odebrać wynik i już na poród...
Mi będzie robił 13.10 to będzie u mnie 35 tydzień. Spodziewam się, że i tym razem go będę mieć 🙉

No miejmy nadzieję że zdaze z wynikiem 🤪
Miałam robiony wymaz przed zalozeniem pessara i było czysto mam nadzieje ze dalej jest czysto.

Ale to chyba żaden problem ?
Dają antybiotyk i wszystko jest ok ?
Nie, nie jest to żaden problem. Ja do szpitala na poród przyjechałam w ostatniej chwili. Niby podali antybiotyk, ale nie zdążył nawet zadziałać ;)
Ogólnie to ciekawa sprawa z tym gbs, bo znam kobiety, które w jednej ciąży miały, w kolejnej już nie 🤷‍♀️

reklama
Moja gin mówiła że dostanę skierowanie na gbs przy najbliższej wizycie. To będzie 34 tydzień.

HIV itd. już miałam, nie wiem czy będę miała drugi raz.

Dzisiaj się zorientowaliśmy z mężem, że nasz samochód jednak ma isofixy 🙈 my co prawda fotelik mamy wybrany, bo kupimy od przyjaciół cybexa, ale do tej pory nie myśleliśmy o bazie do niego bo bazy pasujące do tego modelu fotelika są montowane tylko na isofix. A to poza wszystkim zmienia nasze opcje wózkowe.... ktoś kiedyś powiedział "całe życie na przypale" - no to chyba właśnie o mnie 😅

Do góry