reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Nie, nie jest to żaden problem. Ja do szpitala na poród przyjechałam w ostatniej chwili. Niby podali antybiotyk, ale nie zdążył nawet zadziałać ;)
Ogólnie to ciekawa sprawa z tym gbs, bo znam kobiety, które w jednej ciąży miały, w kolejnej już nie 🤷‍♀️

No ale tego paciorkowca można leczyć i wyleczyć choc przypuszczam że to nie jest tak łatwo.

Ja słyszałam że jak nie zdążą pobrać wymazu i wyniku brak to podają zapobiegawczo antybiotyk że biorą to pod pozytywy wynik brak wyniku.

Nie mam pojęcia.

Miałam pobierany wymaz przed zalozeniem pessara - wynik - czysto.
Mam nadzieję że dalej tak jest.

reklama
Moja gin mówiła że dostanę skierowanie na gbs przy najbliższej wizycie. To będzie 34 tydzień.

HIV itd. już miałam, nie wiem czy będę miała drugi raz.

Dzisiaj się zorientowaliśmy z mężem, że nasz samochód jednak ma isofixy 🙈 my co prawda fotelik mamy wybrany, bo kupimy od przyjaciół cybexa, ale do tej pory nie myśleliśmy o bazie do niego bo bazy pasujące do tego modelu fotelika są montowane tylko na isofix. A to poza wszystkim zmienia nasze opcje wózkowe.... ktoś kiedyś powiedział "całe życie na przypale" - no to chyba właśnie o mnie 😅

To ja teraz 33 tydzień jak za 4 tygodnie będę mieć wymaz to tak plus minus 37 tydzień.
Chyba nie za późno?
Skoro tak doktorka zdecydowala to tak musi być.

My czekamy na telefon ze sklepu bo mieli sprowadzić dla nas fotelik 😁 na sklepie był oczywiście czarny ale mamusia wybrała różowy- fuksja wiec trzeba zamawiać i czekać.

To ja teraz 33 tydzień jak za 4 tygodnie będę mieć wymaz to tak plus minus 37 tydzień.
Chyba nie za późno?
Skoro tak doktorka zdecydowala to tak musi być.

My czekamy na telefon ze sklepu bo mieli sprowadzić dla nas fotelik 😁 na sklepie był oczywiście czarny ale mamusia wybrała różowy- fuksja wiec trzeba zamawiać i czekać.
Zgodnie z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego badanie należy wykonać u każdej kobiety ciężarnej pomiędzy 35 a 37 tygodniem ciąży. Chodzi chyba o to, że te bakterie trzeba jeszcze wyhodować i to trwa ok. 7 dni.

Aaahh fuksja. No twojej Księżniczki to nikt nie przegapi 😁

Zgodnie z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego badanie należy wykonać u każdej kobiety ciężarnej pomiędzy 35 a 37 tygodniem ciąży. Chodzi chyba o to, że te bakterie trzeba jeszcze wyhodować i to trwa ok. 7 dni.

Aaahh fuksja. No twojej Księżniczki to nikt nie przegapi 😁

Dzięki piękne za info.
Doinformowalam się przez wujka google 😁😁
No nie będę zaprzeczać ale nasza corke to z daleka będzie widać 😁❤️
Typowa mala księżniczka ❤️❤️❤️

A Ty jak się czujesz?

Dzięki piękne za info.
Doinformowalam się przez wujka google 😁😁
No nie będę zaprzeczać ale nasza corke to z daleka będzie widać 😁❤️
Typowa mala księżniczka ❤️❤️❤️

A Ty jak się czujesz?
Dziękuję za pytanie 😄 jako tako nieźle, jak na posiadaczkę wielkiego arbuza w brzuchu 😅 staram się trzymać cukry, choć po zrobieniu wielkiego testu dwoma glukometrami wiem już, że te urządzenia potrafią bardzo kłamać i jakkolwiek trzymam dietę, przestałam się AŻ TAK przejmować odczytami. Często bolą mnie plecy, skóra na brzuchu mrowi i mam takie martwe pole, ale to normalne dolegliwości. Dziecię upodobało sobie takie miejsce pod żebrem i z lubością wierci tam kończyną. Za to podobno wyglądam prześlicznie 🤪 mąż za mną chodzi z maślanymi oczami 🤩

A pozostałe koleżanki - jak zdrówko? Wylejcie swoje żale 🙃

Moja gin mówiła że dostanę skierowanie na gbs przy najbliższej wizycie. To będzie 34 tydzień.

HIV itd. już miałam, nie wiem czy będę miała drugi raz.

Dzisiaj się zorientowaliśmy z mężem, że nasz samochód jednak ma isofixy 🙈 my co prawda fotelik mamy wybrany, bo kupimy od przyjaciół cybexa, ale do tej pory nie myśleliśmy o bazie
Hiv i reszta zakażnych drugi raz będziesz mieć.
A jak zdrówko moje. A dibrze :). Śmigam jak nastolatka ;). Wczoraj mama mojej koleżanki nie wierzy w dziewczynki, bo twierdzi, że zbyt ładnie wyglądam ;) (a dziewczynki urodę zabierają ;)), no i brzuszek mam na chłopca ;)
Edit :
@Józia89. Jak nie ma wyniku gbs to faktycznie w szpitalu dają antybiotyk zapobiegawczo.
Jeśli chodzi o kolory dla takich maluchów zawsze wybieram ciemne - czytaj najmniej brudzące ;).

Ostatnia edycja:
Dziękuję za pytanie 😄 jako tako nieźle, jak na posiadaczkę wielkiego arbuza w brzuchu 😅 staram się trzymać cukry, choć po zrobieniu wielkiego testu dwoma glukometrami wiem już, że te urządzenia potrafią bardzo kłamać i jakkolwiek trzymam dietę, przestałam się AŻ TAK przejmować odczytami. Często bolą mnie plecy, skóra na brzuchu mrowi i mam takie martwe pole, ale to normalne dolegliwości. Dziecię upodobało sobie takie miejsce pod żebrem i z lubością wierci tam kończyną. Za to podobno wyglądam prześlicznie 🤪 mąż za mną chodzi z maślanymi oczami 🤩

A pozostałe koleżanki - jak zdrówko? Wylejcie swoje żale 🙃

Ja na szczęście cukry mam ok.
Wiadomo staram się nie obzerac choć nie mam tego w zwyczaju.
Mam ochote na słodkie to zjem mam ochotę na coś tłustego tez zjem 😉
Wszystko z umiarem.
Plus 8 kg do orzodu 😁
Mam nadzieję że max 2-4 kg jeszcze przytyje No niech będzie 5 kg a nie 20 przez tak krótki czas.

Miałam okazję spotkać znajoma w laboratorium ona też w ciąży ale na samym początku 😉
I tez mówi że bardzo ładnie wyglądam i że aż dziwne ze na dziewczynkę 😉

To takie gadanie z dawna z dawna.

Ja będę miała pobierany ten wymaz na następnej wizycie, czyli w 36tc.
Jeju, jak ja nie lubię tego gadania, że ktoś wyglada na chłopca albo na dziewczynkę 😂
Jeśli chodzi o mnie, to czuję się różnie ostatnio. Wczoraj chyba trochę przesadziłam z aktywnością i już wieczorem czułam, że mi gorzej. Dzisiaj też nie za bardzo, więc zamierzam odpoczywać na kanapie cały dzień 😝

Hiv i reszta zakażnych drugi raz będziesz mieć.
A jak zdrówko moje. A dibrze :). Śmigam jak nastolatka ;). Wczoraj mama mojej koleżanki nie wierzy w dziewczynki, bo twierdzi, że zbyt ładnie wyglądam ;) (a dziewczynki urodę zabierają ;)), no i brzuszek mam na chłopca ;)
Edit :
@Józia89. Jak nie ma wyniku gbs to faktycznie w szpitalu dają antybiotyk zapobiegawczo.
Jeśli chodzi o kolory dla takich maluchów zawsze wybieram ciemne - czytaj najmniej brudzące ;).

No ja te badania wszystkie mam już zrobione jedynie zostaje wymaz gbs ale już jestem umowiona do doktorki na pobranie.
Mnie córka urody nie zabrała albo tak dobre geny mam 😁😁🤣🤣 skromność moje drugie imie.

Rozumiem. No my stawiamy typowo na kolorki 😉 dla dziewczynki dużo rózu a gdyby był chłopiec to na niebiesko 😉
Myślę że to żaden problem zdjąć tapicerkę/ pokrowiec i uprać w razie gdyby naprawdę było brudne.

reklama
Do góry