reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Bo mało się mówi o tej metodzie i dlatego nie jest tak często spotykana.
A problem wśród kobiet jest bardzo duży jeśli chodzi o niewydolność szyjki macicy.
Troszkę głośniej się zrobiło jak zaczęły dziewczyny nagłaśniać i wywiady z profesorem Krasomskim.

Ja wiem ze to nie od Ciebie zależy nie siedzisz w naszym rządzie czy w radzie znanych lekarzy.
A to że być może nie wiem jesteś dyrektorem przychodni czy szpitala to wybacz ale niskie stanowisko aby zmienić coś w naszym kraju.
No niskie :(

reklama
Wczoraj mieliśmy wizyte 😍

Mała waży 2 kg.
Mamusi pulpecik 😍😍
Pessar trzyma.
Nie dala sobie zrobić zdjęcia - zakrywała rączkami buzie 😘😘🙈
Po za tym wszystko dobrze.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie a za 4 tygodnie wymaz na paciorkowca.
Jutro zaczynamy 33 tydzień.
Co raz bliżej spotkania z naszą córeczka
🌺❤️🌺❤️

U mnie 31+2 i 1550g ;) leży głową do dołu, dostałam już skierowanie na ten cały komplet badań do porodu w szpitalu. Wydaje mi się to wszystko bardzo szybko, ale może dlatego, że poprzednie porody były trochę wcześniejsze i lekarz woli wszystko ogarnąć wcześniej 🤷‍♀️

A to jakie badania masz zalecane do szpitala ?

Tradycyjnie te wymagane przez szpital do przyjęcia do porodu żeby były aktualne, czyli powtórka badan z początku ciąży hiv, hcv, wr, hbs. ;)
Na szczęście grupy krwi drugi raz już nie muszę powtarzać ;)

To ja miałam te badania robione na samym początku I teraz chyba z dwa tygodnie temu robiłam.
Wymazy jeszcze powinnam miec chyba właśnie.
Grupe krwi robiłam dawno temu to się nie zmienia 😁

reklama
Do góry