reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Bo mało się mówi o tej metodzie i dlatego nie jest tak często spotykana.
A problem wśród kobiet jest bardzo duży jeśli chodzi o niewydolność szyjki macicy.
Troszkę głośniej się zrobiło jak zaczęły dziewczyny nagłaśniać i wywiady z profesorem Krasomskim.

Ja wiem ze to nie od Ciebie zależy nie siedzisz w naszym rządzie czy w radzie znanych lekarzy.
A to że być może nie wiem jesteś dyrektorem przychodni czy szpitala to wybacz ale niskie stanowisko aby zmienić coś w naszym kraju.
No niskie :(

reklama
Wczoraj mieliśmy wizyte 😍

Mała waży 2 kg.
Mamusi pulpecik 😍😍
Pessar trzyma.
Nie dala sobie zrobić zdjęcia - zakrywała rączkami buzie 😘😘🙈
Po za tym wszystko dobrze.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie a za 4 tygodnie wymaz na paciorkowca.
Jutro zaczynamy 33 tydzień.
Co raz bliżej spotkania z naszą córeczka
🌺❤️🌺❤️

U mnie 31+2 i 1550g ;) leży głową do dołu, dostałam już skierowanie na ten cały komplet badań do porodu w szpitalu. Wydaje mi się to wszystko bardzo szybko, ale może dlatego, że poprzednie porody były trochę wcześniejsze i lekarz woli wszystko ogarnąć wcześniej 🤷‍♀️

A to jakie badania masz zalecane do szpitala ?

Tradycyjnie te wymagane przez szpital do przyjęcia do porodu żeby były aktualne, czyli powtórka badan z początku ciąży hiv, hcv, wr, hbs. ;)
Na szczęście grupy krwi drugi raz już nie muszę powtarzać ;)

To ja miałam te badania robione na samym początku I teraz chyba z dwa tygodnie temu robiłam.
Wymazy jeszcze powinnam miec chyba właśnie.
Grupe krwi robiłam dawno temu to się nie zmienia 😁

reklama
Do góry