reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Staram się jak mogę, choć mam też gorsze chwile ☹️ Jest mi przykro, że nie mogę całkowicie bez stresu przechodzić tej ciąży i się z niej cieszyć, tylko zawsze jest coś 😪 Chciałam mieć sesję ciążową, baby shower… Teraz nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Ale zdrowie dziecka oczywiście jest najważniejsze i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było dobrze
Niestety często tak bywa że droga do upragnionego celu jest kręta i wyboista. U mnie też nie ma książkowej ciąży i dużo stresów od początku😟
Wierzę że sytuacja się unormuje i uda Ci się zrealizować zarówno sesję jak i baby shower i będziesz miała piękne pamiątki i wspomnienia ☺️

reklama
Hej dziewuszki. Wyjeżdżam na weekend zrelaksować się przed wrześniem 😂. Szkoła i zaczną się popołudniowe zajęcia. . Bo córy muzyczna, balet, teatr i angielski 🙉.
Rozumiem, pomyślałam sobie że może akurat miałaś w ostatnich dniach wizytę 🤗U mnie prawdopodobnie malutki nie przekroczy 3kg.No ale wiadomo czasem to loteria i można się zdziwić po porodzie 🙈😂Sama jestem ciekawa i nie mogę się już doczekać.
A po czym wnioskujesz, że 3 kg nie przekroczy?
@Goodka malutka to na bank już ma ok 1300-1400 :). Nic się nie martw będzie dobrze. Wizytę masz w poniedziałek?
@Józia89. A za mną chodzi leczo... no i miałam rodziców mojego w odwiedzinach, ale byłam na szczepionce i sama zrobiła, dodała tam liść laurowy.... ojej no nie dałam rady, tak mi przeszkadza ten aromat. Ale jak wrócę, to kupię chudą kielbaskę i zrobię po mojemu i mój nos i kubki smakowe będą zadowolone ;).

Staram się jak mogę, choć mam też gorsze chwile ☹️ Jest mi przykro, że nie mogę całkowicie bez stresu przechodzić tej ciąży i się z niej cieszyć, tylko zawsze jest coś 😪 Chciałam mieć sesję ciążową, baby shower… Teraz nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Ale zdrowie dziecka oczywiście jest najważniejsze i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było dobrze
Rozumiem, że Ci smutno ja taką ciążę mialam z młodym od samego początku plamienia, upadek , potem szyjka. Ale jak zastosowałam się do zaleceń to się unormowało ok 30 tyg. Poczekaj do wizyty, zobaczysz, a może wydłużyła się jak u mnie. Z sesji bym nie rezygnowała. A baby shower mozesz miec w domku na kanapie. Także póki co się nie zamartwiaj poczekaj na wizytę.

edit:
przyszły mi materiały , jak wrócę będzie się działo :).

Załączniki

• 20220826_134732.jpg
    20220826_134732.jpg
    966,2 KB · Wyświetleń: 41
@Goodka malutka to na bank już ma ok 1300-1400 :). Nic się nie martw będzie dobrze. Wizytę masz w poniedziałek?
Tak, w poniedziałek 😊 Właśnie tak mnie ciekawi ile waży 🙈 Lekarze mówią, że jest średnim dzieckiem. Mam screena tabelki z wagami, ale nie wiem na który tydzień ciąży patrzeć, jeśli mam 29t5d? Na 29 tydzień czy na 30? Bo nie wiem czy patrzy się na te już zaczęte czy skończone 🤔

Załączniki

• D8033B29-F7ED-464A-AA8E-67752566C8A6.png
    D8033B29-F7ED-464A-AA8E-67752566C8A6.png
    115 KB · Wyświetleń: 65
Tak, w poniedziałek 😊 Właśnie tak mnie ciekawi ile waży 🙈 Lekarze mówią, że jest średnim dzieckiem. Mam screena tabelki z wagami, ale nie wiem na który tydzień ciąży patrzeć, jeśli mam 29t5d? Na 29 tydzień czy na 30? Bo nie wiem czy patrzy się na te już zaczęte czy skończone 🤔
29+5 to już raczej 30 tydzień. Moja w 27 tyg miała 1200, czyli była w górnej granicy 🙈.

Hej dziewuszki. Wyjeżdżam na weekend zrelaksować się przed wrześniem 😂. Szkoła i zaczną się popołudniowe zajęcia. . Bo córy muzyczna, balet, teatr i angielski 🙉.

@Józia89. A za mną chodzi leczo... no i miałam rodziców mojego w odwiedzinach, ale byłam na szczepionce i sama zrobiła, dodała tam liść laurowy.... ojej no nie dałam rady, tak mi przeszkadza ten aromat. Ale jak wrócę, to kupię chudą kielbaskę i zrobię po mojemu i mój nos i kubki smakowe będą zadowolone ;).

Tak stwierdził lekarz oceniając przyrost wagi i czas jaki teoretycznie pozostał 😊 ale czas pokaże jak będzie. Ogólnie miałam powiedziane ze "gigantem" nie będzie 😁😂

Takie to życie właśnie jest.
Nie ma sprawiedliwości.
Cały czas pod górkę.
Gdyby nie krwawienie na początku później problem z łożyskiem następnie skracajaca szyjka i ten pessar to można by rzec że ciąża spokojna ale tak nie jest.
Cały czas się coś dzieje.

Właśnie paczka przyszła z rosmanna 😀
Troszkę kosmetyków na początek mamy dla córeczki ❤️❤️

Jedliśmy już pare razy leczo 😘
Uwielbiam takie jedzenie 😘

reklama
Do góry