reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Cześć!

Ja już po śniadaniu. Zastrzyk sobie dałam/ leki wzięte.
Leże i sama nie wiem co dalej robić jakiś taki leniwy ten dzień się zapowiada.

Jutro stuknie 29 tydzień ❤️

Później wezmę się to może zrobię zapiekankę na kolacje. Obiad mamy.
Hej! Narobiłaś mi smaka tą zapiekanką 🤤 Zjadłabym ziemniaczaną z boczkiem i cebulką 😍 Robiłam często z tego przepisu Link do: Zapiekanka ziemniaczana i wychodziła super. Teraz niestety nie mogę stać przy garach 😜 lekarz kazał mi cały czas leżeć, wstawać tylko do toalety 😪 Niestety szyjka mi się skraca, mała jest bardzo nisko, główką uciska na szyjkę i pęcherz… Mam nadzieje, że uda nam się jak najdłużej pozostać w dwupaku, bo to dopiero 29t5d 😫😫

reklama
Hej! Narobiłaś mi smaka tą zapiekanką 🤤 Zjadłabym ziemniaczaną z boczkiem i cebulką 😍 Robiłam często z tego przepisu Link do: Zapiekanka ziemniaczana i wychodziła super. Teraz niestety nie mogę stać przy garach 😜 lekarz kazał mi cały czas leżeć, wstawać tylko do toalety 😪 Niestety szyjka mi się skraca, mała jest bardzo nisko, główką uciska na szyjkę i pęcherz… Mam nadzieje, że uda nam się jak najdłużej pozostać w dwupaku, bo to dopiero 29t5d 😫😫
Hej! Trzymam kciuki żeby była w brzuszku jak najdłużej✌️a jaka waga malutkiej? Jesteśmy na podobnym etapie 🥰

Dzięki ☺️
Oj teraz nie wiem ile waży 🙈 Ostatni raz jej waga sprawdzana była w 26t4d i ważyła wtedy 1057g ☺️ Ciekawe ile ta moja kluseczka przytyła od tego czasu 😄
Rozumiem, pomyślałam sobie że może akurat miałaś w ostatnich dniach wizytę 🤗U mnie prawdopodobnie malutki nie przekroczy 3kg.No ale wiadomo czasem to loteria i można się zdziwić po porodzie 🙈😂Sama jestem ciekawa i nie mogę się już doczekać.

Oszczędzaj się kochana ile się da.
Ja w sumie tak samo więcej leże że już mam serdecznie dość ale co się nie robi dla maleństwa.
Na ostatniej wizycie doktorka powiedziała że pessar super trzyma i że szyjka bez zmian - stwierdziła że szału nie ma ale że się szyjka nie zmienia to chyba dobrze.

My uwielbiamy zapiekankę taka mix.
Filet z kurczaka / makaron rurki / warzywa w zależności co akurat w domu jest papryka / brokuła itp / ser Oj duża ilość sera 🤪

Jakoś się zbiorę i zacznę robić ale jakoś mi się nie chce i dalej leże 😳😁

Na początku września mamy mieć badania prenatalne 3 trymestru więc pewnie malutka zważy. Dwa tygodnie temu ważyła 1 kg ❤️ więc nie wiem jak myślicie? Będzie teraz ważyć z półtora?

Rozumiem, pomyślałam sobie że może akurat miałaś w ostatnich dniach wizytę 🤗U mnie prawdopodobnie malutki nie przekroczy 3kg.No ale wiadomo czasem to loteria i można się zdziwić po porodzie 🙈😂Sama jestem ciekawa i nie mogę się już doczekać.
Miałam w niedzielę taką awaryjną, bo myślałam, że wody mi się sączą, ale na szczęście to nie było to. Okazało sie, że mała leży bardzo nisko główką i naciska na szyjkę i pęcherz (stąd tak mi było mokro, mała tak mocno uciska, że mocz mi mimowolnie uciekał..) I tylko sprawdził mi wtedy lekarz długość szyjki i tak na szybko dziecko, ale jej nie mierzył 🙈 Następną wizytę mam w poniedziałek, połączoną z USG III trymestru i wtedy na pewno dowiem się ile waży 😄 Mam nadzieję, że przekaże mi jakieś dobre wieści, że leżenie pomaga. Kazał mi też brać 3 razy dziennie magnez i nospę, do tego kontynuować aplikację luteiny 2 razy dziennie. Powiedział, że jakbym nie miała jej zapisanej już wcześniej, to teraz byłoby jeszcze gorzej i mogłabym urodzić za tydzień lub dwa… Nakazał też to leżenie cały czas przez co najmniej 5 tygodni, żeby dotrwać chociaż do 34tc… Mam nadzieje, ze jednak sytuacja się polepszy i uda mi się wytrzymać jeszcze dłużej 🥺. Ulżyło mi, ze to nie wody, ale z drugiej strony dobiła ta diagnoza. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze. Inna opcja mnie przeraża
Ogólnie to moj prowadzący ma urlop do 14 września i teraz poszłam do innego lekarza w moim mieście żeby sprawdzić co tam się dzieje, chciałam uniknąć pobytu na patologii, bo mam złe doświadczenia. Wolę leżeć w domu jeśli to możliwe. Będę do tego lekarza chodzić póki moj nie wróci do pracy. Zdziwi się co tu się zadziało jak go nie było 🙈

Miałam w niedzielę taką awaryjną, bo myślałam, że wody mi się sączą, ale na szczęście to nie było to. Okazało sie, że mała leży bardzo nisko główką i naciska na szyjkę i pęcherz (stąd tak mi było mokro, mała tak mocno uciska, że mocz mi mimowolnie uciekał..) I tylko sprawdził mi wtedy lekarz długość szyjki i tak na szybko dziecko, ale jej nie mierzył 🙈 Następną wizytę mam w poniedziałek, połączoną z USG III trymestru i wtedy na pewno dowiem się ile waży 😄 Mam nadzieję, że przekaże mi jakieś dobre wieści, że leżenie pomaga. Kazał mi też brać 3 razy dziennie magnez i nospę, do tego kontynuować aplikację luteiny 2 razy dziennie. Powiedział, że jakbym nie miała jej zapisanej już wcześniej, to teraz byłoby jeszcze gorzej i mogłabym urodzić za tydzień lub dwa… Nakazał też to leżenie cały czas przez co najmniej 5 tygodni, żeby dotrwać chociaż do 34tc… Mam nadzieje, ze jednak sytuacja się polepszy i uda mi się wytrzymać jeszcze dłużej 🥺. Ulżyło mi, ze to nie wody, ale z drugiej strony dobiła ta diagnoza. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze. Inna opcja mnie przeraża
Ogólnie to moj prowadzący ma urlop do 14 września i teraz poszłam do innego lekarza w moim mieście żeby sprawdzić co tam się dzieje, chciałam uniknąć pobytu na patologii, bo mam złe doświadczenia. Wolę leżeć w domu jeśli to możliwe. Będę do tego lekarza chodzić póki moj nie wróci do pracy. Zdziwi się co tu się zadziało jak go nie było 🙈
Ojej to najadłaś się stresu 🥺🥺 Wszystko będzie dobrze💪 Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Dużo leżeć i się nie zamartwiać, choć wiem że łatwo się mówi a gorzej z realizacją 😔

reklama
Ojej to najadłaś się stresu 🥺🥺 Wszystko będzie dobrze💪 Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Dużo leżeć i się nie zamartwiać, choć wiem że łatwo się mówi a gorzej z realizacją 😔
Staram się jak mogę, choć mam też gorsze chwile ☹️ Jest mi przykro, że nie mogę całkowicie bez stresu przechodzić tej ciąży i się z niej cieszyć, tylko zawsze jest coś 😪 Chciałam mieć sesję ciążową, baby shower… Teraz nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Ale zdrowie dziecka oczywiście jest najważniejsze i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było dobrze

Do góry