reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Staram się jak mogę, choć mam też gorsze chwile ☹️ Jest mi przykro, że nie mogę całkowicie bez stresu przechodzić tej ciąży i się z niej cieszyć, tylko zawsze jest coś 😪 Chciałam mieć sesję ciążową, baby shower… Teraz nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Ale zdrowie dziecka oczywiście jest najważniejsze i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było dobrze
Niestety często tak bywa że droga do upragnionego celu jest kręta i wyboista. U mnie też nie ma książkowej ciąży i dużo stresów od początku😟
Wierzę że sytuacja się unormuje i uda Ci się zrealizować zarówno sesję jak i baby shower i będziesz miała piękne pamiątki i wspomnienia ☺️

reklama
Hej dziewuszki. Wyjeżdżam na weekend zrelaksować się przed wrześniem 😂. Szkoła i zaczną się popołudniowe zajęcia. . Bo córy muzyczna, balet, teatr i angielski 🙉.
Rozumiem, pomyślałam sobie że może akurat miałaś w ostatnich dniach wizytę 🤗U mnie prawdopodobnie malutki nie przekroczy 3kg.No ale wiadomo czasem to loteria i można się zdziwić po porodzie 🙈😂Sama jestem ciekawa i nie mogę się już doczekać.
A po czym wnioskujesz, że 3 kg nie przekroczy?
@Goodka malutka to na bank już ma ok 1300-1400 :). Nic się nie martw będzie dobrze. Wizytę masz w poniedziałek?
@Józia89. A za mną chodzi leczo... no i miałam rodziców mojego w odwiedzinach, ale byłam na szczepionce i sama zrobiła, dodała tam liść laurowy.... ojej no nie dałam rady, tak mi przeszkadza ten aromat. Ale jak wrócę, to kupię chudą kielbaskę i zrobię po mojemu i mój nos i kubki smakowe będą zadowolone ;).

Staram się jak mogę, choć mam też gorsze chwile ☹️ Jest mi przykro, że nie mogę całkowicie bez stresu przechodzić tej ciąży i się z niej cieszyć, tylko zawsze jest coś 😪 Chciałam mieć sesję ciążową, baby shower… Teraz nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Ale zdrowie dziecka oczywiście jest najważniejsze i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było dobrze
Rozumiem, że Ci smutno ja taką ciążę mialam z młodym od samego początku plamienia, upadek , potem szyjka. Ale jak zastosowałam się do zaleceń to się unormowało ok 30 tyg. Poczekaj do wizyty, zobaczysz, a może wydłużyła się jak u mnie. Z sesji bym nie rezygnowała. A baby shower mozesz miec w domku na kanapie. Także póki co się nie zamartwiaj poczekaj na wizytę.

edit:
przyszły mi materiały , jak wrócę będzie się działo :).

Załączniki

• 20220826_134732.jpg
    20220826_134732.jpg
    966,2 KB · Wyświetleń: 43
@Goodka malutka to na bank już ma ok 1300-1400 :). Nic się nie martw będzie dobrze. Wizytę masz w poniedziałek?
Tak, w poniedziałek 😊 Właśnie tak mnie ciekawi ile waży 🙈 Lekarze mówią, że jest średnim dzieckiem. Mam screena tabelki z wagami, ale nie wiem na który tydzień ciąży patrzeć, jeśli mam 29t5d? Na 29 tydzień czy na 30? Bo nie wiem czy patrzy się na te już zaczęte czy skończone 🤔

Załączniki

• D8033B29-F7ED-464A-AA8E-67752566C8A6.png
    D8033B29-F7ED-464A-AA8E-67752566C8A6.png
    115 KB · Wyświetleń: 68
Tak, w poniedziałek 😊 Właśnie tak mnie ciekawi ile waży 🙈 Lekarze mówią, że jest średnim dzieckiem. Mam screena tabelki z wagami, ale nie wiem na który tydzień ciąży patrzeć, jeśli mam 29t5d? Na 29 tydzień czy na 30? Bo nie wiem czy patrzy się na te już zaczęte czy skończone 🤔
29+5 to już raczej 30 tydzień. Moja w 27 tyg miała 1200, czyli była w górnej granicy 🙈.

Hej dziewuszki. Wyjeżdżam na weekend zrelaksować się przed wrześniem 😂. Szkoła i zaczną się popołudniowe zajęcia. . Bo córy muzyczna, balet, teatr i angielski 🙉.

@Józia89. A za mną chodzi leczo... no i miałam rodziców mojego w odwiedzinach, ale byłam na szczepionce i sama zrobiła, dodała tam liść laurowy.... ojej no nie dałam rady, tak mi przeszkadza ten aromat. Ale jak wrócę, to kupię chudą kielbaskę i zrobię po mojemu i mój nos i kubki smakowe będą zadowolone ;).

Tak stwierdził lekarz oceniając przyrost wagi i czas jaki teoretycznie pozostał 😊 ale czas pokaże jak będzie. Ogólnie miałam powiedziane ze "gigantem" nie będzie 😁😂

Takie to życie właśnie jest.
Nie ma sprawiedliwości.
Cały czas pod górkę.
Gdyby nie krwawienie na początku później problem z łożyskiem następnie skracajaca szyjka i ten pessar to można by rzec że ciąża spokojna ale tak nie jest.
Cały czas się coś dzieje.

Właśnie paczka przyszła z rosmanna 😀
Troszkę kosmetyków na początek mamy dla córeczki ❤️❤️

Jedliśmy już pare razy leczo 😘
Uwielbiam takie jedzenie 😘

reklama
Do góry