reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

No no, ostatnio mamy same dziewczynki 😁 ja idę jutro, ciekawe czy będzie chciał powiedzieć 😁

Ja tez idę jutro😄 i czuję, ze będę pierwsza tutaj, która ogłosi chłopca😂 chociaż strasznie mnie wysypało na szyi i jakby dookoła twarzy (przy uszach, pod żuchwa). Takie drobne krostki. Masakra… Ale to tez dla mnie nowość, w poprzednich ciążach tego nie miałam… Wiec serio już po objawach się gubię.
Co do tych stwierdzonych dziewczynek - ciekawe ilu z nich jeszcze ten siusiak wyrośnie 😉😉😂

reklama
Dziewczyny czy też czasem czujecie kłucie w pochwie?
Jest na to odpowiedź. Ja czułam na samym początku jak się spóźniłam i biegłam na wizytę. Wczoraj byłam w sklepie długo sama i wracałam pod górę, duże kroki. I też czułam, i pachwiny. Na co dzień dużo chodzę ale po mieszkaniu, małe kroczki więc nic nie ma.

Tak jak dziewczyny piszą że boli kręgosłup itp. W tamtej ciąży więcej czasu na odpoczynek więc czasem wstawałam z kanapy taka zastana i wszystko bolało. Teraz cały czas w ruchu umiarkowanym i nie ma problemu. Wiele zależy jaki się ma tryb życia obecnie.

Dziewczyny czy też czasem czujecie kłucie w pochwie?

Takie odczucia jak klucie, ciagniecie w obrebie narzadow plciowych z zewnatrz jak i wewnatrz sa raczej normalne w ciazy. Hormony dzialaja, plus organizm przygotowuje sie fizycznie na wszystkie zmiany. Jak sie martwisz to zawsze mozesz z lekarzem sie skonsultowac. Czesto i bez ciazy kobiety maja takie odczucia. W sensie klucie w pochwie.

Cześć Dziewczyny! Ja już po krzywej. Glukoza o smaku cytrynowym smakuje jak rozpuszczony cukierek😉
Dałam radę, 2h jakoś minęły.
Może jest dużo strachu o nic, bo glukoza z palca dziś wynosiła 86.
Życzę Wam miłego dnia! :-)
Ja mam plan, że w domu wycisnę sok z cytryny i wleje tam do tej glukozy cytrynowej żeby całkiem zabić ten smak syropu 😁

reklama
Dziewczyny, ja właśnie po wizycie. Maleństwo rośnie, ale w porównaniu z Waszymi to jeszcze mikrus, bo ma ok. 3 cm. Teraz termin z USG pokrył się z terminem z OM i wychodzi 22 listopada. Co do mojej glukozy 92 powiedział, żeby zrobić badanie jeszcze raz i wtedy będziemy myśleć. Kolejna wizyta 18 maja i wtedy zrobi prenatalne.
Czy któraś miała problem z IGG różyczki? Bo wyszedł mi bardzo niski wynik, a byłam szczepiona i w poprzedniej ciąży było ok.
Czy w pierwszej partii badań miałyście badanie na VDRL? Bo mi jakieś pominęli w laboratorium, a nie zapisałam jakie...

Do góry