reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Z tym siemieniem lnianym trzeba uważać - ja parę razy sobie nim zaszkodziłam - jeśli pijecie za mało wody to zamiast ładnej kupki może wywołać jeszcze większe zaparcia.

Ja polecam olej lniany - oprocz tego, że jest fantastycznym źródłem kwasów omega-3 to jedna łyżka oleju na czczo, popić wodą i pięknie rusza się metabolizm. Tylko niestety nie jest to sposób dla tych z Was które mają mdłości, bo w smaku to to miód nie jest 😉

Ja nie mogę jeść nic a nic. Moje menu ogranicza się do 3 owoców i to zjadanych na siłę. Poza tym tylko woda i herbata. Wszystko inne mi śmierdzi i dosłownie mnie odrzuca. Na chwile obecną mam - 4 kg i czuje się z tym fatalnie. Z natury jestem drobna i wyglądam teraz jak patyk. W poprzedniej ciazy tez miałam problem z przybraniem na wadze, choć dziecko było duże i ogólnie z ciąża wszystko Ok.
tez bym chciała mieć problem z przybyciem u mnie to teraz wrecz odwrotnie . Muszę się pilnować z tym co jem

Dzisiaj mam kryzys. Wróciłam w czwartek do pracy po szpitalnym L4 i... przeliczyłam się. Tuż po Świętach zwiększyły się u mnie mdłości, były też wymioty i totalny brak sił. Jak chwilę coś porobię, to dyszę jak lokomotywa.
Popłakałam się dziś, że już nigdy nie będę czuć się normalnie...
Podziwiam te z Was, które jeszcze przy okazji ogarniają starszaki.
Życzę Wam miłego weekendu, bez dolegliwości 😊

Dziewczyny, jak to fajnie ze piszecie o tych dolegliwościach i fizycznych i psychicznych 😅 lepiej mi! Płaczę czasem z byle powodu, nerwowo odpalam się w pół sekundy, po czym żartuje jakby nigdy nic 😨 Stary tak dziwnie na mnie patrzy 😂 ogólnie samopoczucie nie najgorsze. We wtorek wizyta w poradni diabetologicznej a 05.05 prenatalne. Trzymajcie się 💪

A jak tam waga u Was dziewczyny? Mnie się baterie w wadze wyczerpały - może to i lepiej😂😂😂😅 ale jak się ważyłam ostatni raz około tydzień temu to miałam 2 kg na plusie. Generalnie spodni jeansów już nie dopinam. Dziś wskoczyłam w legginsy ciazowe żeby było mi wygodnie. Ja normalnie jestem rozmiar XS. Maz uradowany ze się zaokrąglam😳 momentami czuje się jakby się od nowa zakochał😂😉
Póki co waga stała ale mam wrażenie, ze na kolejnej wizycie (w piątek) już tak słodko nie będzie 🤯 powoli przestaje się dopinać w spodnie a to dopiero początki. 10+3 🥰

Dziewczyny i ja do Was dołączam, aktualnie 9t 2d, poprzednia ciąża poronienie w styczniu 2022 puste jajo płodowe, teraz wszystko rozwija się dobrze😊 biorę euthyrox 50, gdyż w ciąży wyszła mi niedoczynność tarczycy chociaż wcześniej nie miałam z nią problemów oraz duphaston. Mam do Was pytanie, czy pijecie kawę w ciąży? Mi się zdarza wypić słabą raz na kilka dni. Wczoraj jednak ze względu n mdlosci i wymioty wypilam dwie herbaty z imbirem, a pozniej spotkalam sie z przyjaciółką i wypilam niecaly kubek slabej kawy rozpuszczalnej z mlekiem bo kompletnie zapomnialam o wypitej herbacie, ktora zaaiera teine.. i teraz mam wyrzuty sumienia😔

Ja piję jedna kawę z mlekiem kokosowym dziennie, ale zdarzają się dni ze pije dwie. Jeśli chodzi o herbaty to pije Roiboos albo owocowe. W żadnej z ciąż nigdy nie zrezygnowałam z kawy, ograniczyłam jedynie ich ilość ☺️

@Agneso dajesz mi nadzieje na dziewczynkę pisząc ze tez masz smaki na pomidorki i ze mdłości miałaś okazjonalnie😉

@Ainais poczujesz się lepiej - nawet się nie zorientujesz kiedy😉 każda z nas ma lepsze i gorsze dni, rowniez emocjonalnie. Także spokojnie. Wszystko wroci do normy.

Dziewczyny - skorzystam z różnych Waszych porad na zaparcia. Narobilyscie mi smaka na kapustę kiszoną. Tylko boje się ze będę znów wzdeta jak balon. Bo z tym tez miałam duży problem a od kilku dni jest lepiej. Teraz zaparcia są u mnie na tapecie. Dziś tez pierwszy raz od tygodnia przespałam całą noc. Tak to miałam problem z bezsennością. Podobno tez hormony mogą to powodować.

A i obalam mit z powiązaniem płci i wyglądu mamy - ja w ciąży z synem wyglądałam gorzej a z córką pięknie:) wiec nie zawsze jest tak, ze dziewczynka zabiera mamie urodę😉 w ogóle ciekawe jest to ile jest tych przesądów odnośnie płci: wygląd mamy, wygląd brzucha, smaki, moment zapłodnienia, objawy, kalendarze chińskie etc. A potem się często okazuje, ze wbrew wszelkim znakom na niebie i ziemi i tak płeć jest inna niż wszyscy z fusów wróżyli😂 co nie zmienia faktów, ze fajny jest ten czas oczekiwania i zabawa we wróżki😄

reklama
Do góry