reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Pisałyście też o wodzie, a u mnie jej smak się zmienił diametralnie, zwykła woda, którą piłam zawsze mi nie smakuje, popijam częściowo odgazowaną z magnezem i wchodzi jak w gąbkę! Tu jestem zaskoczona, że organizm nawet poprzez jeden składnik potrafi tak zmienić preferencje :D W nocy tak mi smakuje, jakbym popija ulubiony koktajl 😂
A jeszcze nie dawno dziwiłam się na forum jak można pic gazowaną wodę 🫢
@Aleksandretta u mnie waga 4+, startowałam z s/m, teraz zostały się leginsy i sukienki 🤪 Ale to piękny moment na nie, zaraz zaczyna się majówka ☺️
Macie jeszcze jakieś dolegliwości? U mnie ochota na soczyste… i nie mam pojęcia o co mi chodzi 🤭
Z tą ochotą na soczyste rzeczy mam tak samo! Pije od zawsze dużo wody więc chyba nawodniona jestem, ale jak pomyślę o soczystych owocach, sokach, koktajlach, i innych takich rzeczach to ślinotoku dostaje 🤣

reklama
Hej dziewczyny. U mnie 13 tydzień od początku 3 kg na plusie . Mogłabym jeść cały czas 🙂 mdłości były tylko popołudniami i wyczulony węch .żadnych wymiotów . W brzuszku zamieszkuje dziewczynka . A co do tych owoców i warzyw . Jagody w każdej postaci i pomidoryyy szkoda że ich smak nie jest jeszcze zbyt dobry ..lekarz zakazal winogron bo za dużo cukru i truskawki i pomarańcze szczególnie w 3 trymestrze bo są alergiczne .

Tak tak to później widać. Mi chodziło o 14 tydzień.. to tylko siusiak i to jeszcze do góry 🤣🤣
@PasiastyOgon a to tak naprawdę najgorsze jest to podnoszenie. Jak ją podnosisz? To nic nie boli? Wiesz, że wszystko się tam rozszerza i rozciąga to mogło jakies naczynko pęknąć. Myślę, że teraz to nic złego.
Dzisiaj nic nie zauważyłam póki co na wkladce. Jak podnoszę to nic nie czuję 🤷‍♀️

@Ika89.... ja jestem na pierwszej stronie to już nie wysyłam do Ciebie wiadomości. Proponuje, abys w niedziele wkleiła tu pełna listę z nickami i każda z nas, która chce być w grupie prywatnej sprawdzi sobie czy na pewno jest na liście. Taka weryfikacja może się przydac biorąc pod uwagę ze potem nie da się nikogo już dodać (swoją droga szkoda ze nie ma takiej opcji).
Też tak myślałam bo dopiero w poniedziałek wieczorem wyślę listę

Kapusta kiszona i sok z niej, pięknie wszystko "rozpuszcza" 😉
Dobrze wiedzieć 🙂 a kapusta kiszona teraz mi wchodzi, więc tym bardziej 😉 ostatnio strasznie chciało mi się surówki z takiej kapusty, potem kapuśniak wjechał, ale na razie mi się przejadł już 😂 w ogóle ostatnio jednego dnia coś zjem, a następnego ani patrzeć nie mogę, ale nachodzi mnie ochota, żeby zrobić sobie pierogi z borówkami, mam jeszcze sporo swoich zamrożonych, więc może się zmotywuję 😉

Dziś zrobiłam sobie leniwy poranek, dziewczyny oglądały bajki, a ja się wylegiwalam 🙈 potem tylko odkurzyłam, ugotowałam ziemniaki na obiad, pozmywałam i mam dość... Mam nadzieję, że niedługo skończy się ten brak energii. A co do wagi to u mnie na razie bez zmian, choć czuję, że spodnie zrobiły się nieco ciaśniejsze 🙃

Wiecie co, byłam w środę rano u fizjoterapeutki uroginekologicznej... może to coś po tej wizycie się gdzieś naruszyło 🤔robiła usg mięśni brzucha, zajrzała przy okazji przez brzuch na dziecko. No i trochę rozluźniała/masowała więzadła i mięśnie, ale tylko zewnętrznie, nie robiła nic przezpochwowo. Może to po tej wizycie, bo własnie to by się czasowo zgadzało.
Kurczę, pytałam kilka razy czy są jakieś przeciwwskazania w 1 trymestrze, ale twierdziła, że nie🤷‍♀️
Moja pani fizjoterapeutka mówi, ze we wczesnej ciąży powodów plamien może być mnóstwo. Działanie w obrębie kręgosłupa i miednicy może powodować większe ukrwienie, ale nie szkodzi ciąży, jeśli jest zdrowa.
Zaleca dużo odpoczynku.

reklama
Jak ja wam zazdroszcze, też mam mega ochotę na ogórki kiszone i kapustę ale się powstrzymuje bo mam po nich okropne wzdecia :( u mnie waga bez zmian ale brzuch przez większość czasu ogromny właśnie przez te wzdęcia. Tak samo nie mogę jeść sałatek że smietana i jogurtów. Męczarnia :(

Do góry