Ogarniają to zbyt dużo powiedziane, mój sarszak nadużywa oglądania bajek, ale cóż poradzić jak ja po pracy już tylko leżę. Właśnie ogarnęłam jej pokój i znowu w łóżku, kiedy posprzątam resztę domu nie wiem, głowa mnie boli i brzuch więc też mam doła, odliczam dni do drugiego trymestruDzisiaj mam kryzys. Wróciłam w czwartek do pracy po szpitalnym L4 i... przeliczyłam się. Tuż po Świętach zwiększyły się u mnie mdłości, były też wymioty i totalny brak sił. Jak chwilę coś porobię, to dyszę jak lokomotywa.
Popłakałam się dziś, że już nigdy nie będę czuć się normalnie...
Podziwiam te z Was, które jeszcze przy okazji ogarniają starszaki.
Życzę Wam miłego weekendu, bez dolegliwości
reklama
Ja piję jedna kawę z mlekiem kokosowym dziennie, ale zdarzają się dni ze pije dwie. Jeśli chodzi o herbaty to pije Roiboos albo owocowe. W żadnej z ciąż nigdy nie zrezygnowałam z kawy, ograniczyłam jedynie ich ilość
@Agneso dajesz mi nadzieje na dziewczynkę pisząc ze tez masz smaki na pomidorki i ze mdłości miałaś okazjonalnie
@Ainais poczujesz się lepiej - nawet się nie zorientujesz kiedy każda z nas ma lepsze i gorsze dni, rowniez emocjonalnie. Także spokojnie. Wszystko wroci do normy.
Dziewczyny - skorzystam z różnych Waszych porad na zaparcia. Narobilyscie mi smaka na kapustę kiszoną. Tylko boje się ze będę znów wzdeta jak balon. Bo z tym tez miałam duży problem a od kilku dni jest lepiej. Teraz zaparcia są u mnie na tapecie. Dziś tez pierwszy raz od tygodnia przespałam całą noc. Tak to miałam problem z bezsennością. Podobno tez hormony mogą to powodować.
A i obalam mit z powiązaniem płci i wyglądu mamy - ja w ciąży z synem wyglądałam gorzej a z córką pięknie wiec nie zawsze jest tak, ze dziewczynka zabiera mamie urodę w ogóle ciekawe jest to ile jest tych przesądów odnośnie płci: wygląd mamy, wygląd brzucha, smaki, moment zapłodnienia, objawy, kalendarze chińskie etc. A potem się często okazuje, ze wbrew wszelkim znakom na niebie i ziemi i tak płeć jest inna niż wszyscy z fusów wróżyli co nie zmienia faktów, ze fajny jest ten czas oczekiwania i zabawa we wróż
Aleksandretta
Moderator
Co do wróżb i przesądów dotyczących płci czy któraś z Was robiła/zna wróżbę z obrączką?
Nie! Pisz szybko na czym polega to zrobię
Wieszasz obrączkę na nitce nad brzuchem jak wpada w ruch wahadłowy to chłopiec jak zatacza koła to dziewczynka, chociaż na internecie na jednym z portali wyczytałam że na odwrót ale w mojej rodzinie się sprawdza pierwsza wersja, można w ten sposób sprawdzić jakie dzieci już się posiada tylko obrączkę trzyma się nad otwartą dłonią i pyta kolejno jakiej płci były dzieci,Nie! Pisz szybko na czym polega to zrobię
Aleksandretta
Moderator
Wieszasz obrączkę na nitce nad brzuchem jak wpada w ruch wahadłowy to chłopiec jak zatacza koła to dziewczynka, chociaż na internecie na jednym z portali wyczytałam że na odwrót ale w mojej rodzinie się sprawdza pierwsza wersja, można w ten sposób sprawdzić jakie dzieci już się posiada tylko obrączkę trzyma się nad otwartą dłonią i pyta kolejno jakiej płci były dzieci,
Zrobię w wolnej chwili a Tobie co wyszło teraz?
Do wszystkich przesądów i wróżb trzeba jednak podchodzić z dystansem i przede wszystkim dobrze się bawić bo zawsze jest szansa 50/50 kalendarz chiński sprawdza się u mnie w zdecydowanej większości. Od miesiąca jestem na chorobowym nie mam siły na nic ale w telefonie od czasu do czasu lubię poczytać na temat właśnie sposobów na płeć i podobnych tematów ciążowych
Dziewczynka z obrączki i z kalendarza chińskiego no i z ogromnych mdłości ale nie wiem czy to nie efekt marzeń moich i młodszego syna mam dwóch ) daj znać co Ci wyszłoZrobię w wolnej chwili a Tobie co wyszło teraz?
reklama
Goodka
Moderator
Śliczny człowieczek Lekarz coś mówił o płci?A tutaj moja żabka
Zobacz załącznik 1394617Zobacz załącznik 1394618
A to z prenatalnych, jak mówi mąż „Nasz Kościstek” akurat ssało kciuka
Zobacz załącznik 1394620