reklama
Nulka90
Fanka BB :)
Ja nie wiem od ktorego momentu liczyc wage, bo na samym poczatku spadlo mi z 1,5 kg, ale wtedy dopiero dowiedzialam sie o ciazy i sie wyjasnilo skad brak apetytu i brak sil wiec jakbym brala pod uwage ta nizsza wage to przybralam 1,5 kg, a jesli ta kilka dni/ tydzien przed testem to bym byla na tym samym poziomie ahh te rozkminy
Co do zaparc to zauwazylam, ze mi pomagaja tez jablka. Ale z drugiej strony na nie tez trzeba uwazac, bo moga powodowac wzdecia
Co do zaparc to zauwazylam, ze mi pomagaja tez jablka. Ale z drugiej strony na nie tez trzeba uwazac, bo moga powodowac wzdecia
No widzisz, dali Ci insuline, bo miałaś wyniki powyżej 90. Ja totalnie nie mogłam zejść poniżej 90, mimo diety. Resztę pomiarów w ciągu dnia ok. Co prawda moje przekroczenia na czczo nie były duże, ale powiedzieli mi, że lepsza insulina niż nieuregulowane cukry. Poczytałam rekomendacje i faktycznie tak powinno się postępować w sytuacji, w jakiej ja się znalazłam, wiec nie pozostało mi nic innego jak rozpocząć przyjmowanie insuliny
Ja w pierwszej ciazy tez mialam problemy z cukrami na czczo. Zmienilam diete, zwracalam uwage na indeks glikemiczny, wiec w dzien wszystko bylo ok, ale rano ciagle byl problem. Wiec tez skonczylam na insulinie.
Teraz tez mam podejrzenie cukrzycy. Juz wzielam sie za diete, ale dzisiaj na czczo np 101 mialam, wiec zobaczymy, co bedzie.
Dzień dobry
Dziewczyny, Wy tutaj o prenatalnych, a do moich jeszcze 3 tygodnie
Wczoraj byłam na wizycie i Dzidziek ma 2.77 cm, serduszko bije 170/min. Widać zalążki wszystkich kończyn i nawet widziałam jak nimi porusza
Z OM 10+5 a z USG 9+4, co się zgadza, bo miałam późną owulację.
Szczerze powiedziawszy, to wątpię czy uda mi się ogarnąć 2 grupy, bo mam swoje Dziewczyny na Sierpniówkach 2021 a jeśli ktoś dłużej korzysta z forum, to wie, że to już jak rodzina
Tutaj też życzę takiej atmosfery
Siedzenie z telefonem i bycie aktywną przy 8mio miesięczniaku, to też wyzwanie Synek jest na etapie stania i przewracania się o wszystko.. muszę mu poświęcać dużo uwagi.
Z tego co wiem, to nawet po utworzeniu grupy prywatnej można napisać do Administratorki o dodanie kolejnych Nicków.. z pewnością na początku będzie pisane i tu i tu. Nas było grubo ponad setkę, a teraz została może połowa Dziewczyn.
Załączam zdjęcie Maluszka Zobacz załącznik 1394629
Ja tez mam taka grupe wrzesniowych mam 2018. Zostala nas garstka, moze 10 osob i przenioslysmy sie na messenger. Robilysmy sobie kilka razy spotkania. Zawsze tez jak ktoras jest w poblizu drugiej to sie odwiedzamy. Fajna taka wiez.
A jak jest u Was z wyborem imienia? My z mężem doszliśmy do wniosku,że jak będzie chłopczyk to wybiera on, natomiast dla dziewczynki ja
Czy któraś zdecydowała się na zrobienie badania nifty pro, czy może robiłyście we wcześniejszych ciążach, jakie macie doświadczenia?
Czy któraś zdecydowała się na zrobienie badania nifty pro, czy może robiłyście we wcześniejszych ciążach, jakie macie doświadczenia?
modesty
My już przed ciąża wybraliśmyA jak jest u Was z wyborem imienia? My z mężem doszliśmy do wniosku,że jak będzie chłopczyk to wybiera on, natomiast dla dziewczynki ja
Od 2018r. To już kawał czasu to już naprawdę można mówić o przyjaźniJa tez mam taka grupe wrzesniowych mam 2018. Zostala nas garstka, moze 10 osob i przenioslysmy sie na messenger. Robilysmy sobie kilka razy spotkania. Zawsze tez jak ktoras jest w poblizu drugiej to sie odwiedzamy. Fajna taka wiez.
Nasze Maluchy jeszcze za małe ale też była mowa o spotkaniu kiedyś.. tylko naprawdę jesteśmy rozrzucone po całym kraju, a nawet świecie, więc to ciężka logistyka
Niektóre dziewczyny się ze sobą spotykają, jak mieszkają gdzieś niedaleko
PasiastyOgon
Moderator
U mnie pierwsza waga jaka lekarz wpisał to byla już spadkowa Czyli jak teraz odzyskam to lekarz uzna, ze przytyłamJa nie wiem od ktorego momentu liczyc wage, bo na samym poczatku spadlo mi z 1,5 kg, ale wtedy dopiero dowiedzialam sie o ciazy i sie wyjasnilo skad brak apetytu i brak sil wiec jakbym brala pod uwage ta nizsza wage to przybralam 1,5 kg, a jesli ta kilka dni/ tydzien przed testem to bym byla na tym samym poziomie ahh te rozkminy
reklama
Nulka90
O ile to nie jest np. +10 kg w pierwszym trymestrze to nic zlego i lekarz nie powinien nic mowic u mnie na drugiej wizycie bylo 100g mniej niz na pierwszej, chociaz i tak uwazam, ze to ważenie w polowie dnia i w dodatku w ciuchach nie jest dobreU mnie pierwsza waga jaka lekarz wpisał to byla już spadkowa Czyli jak teraz odzyskam to lekarz uzna, ze przytyłam
Podobno u niektorych waga moze isc w dol na poczatku. Szczegolnie jesli ktos ma mdlosci, brak apetytu itpJa liczę od wagi z owulacji i niestety schudłam 7kg. Wciąż powoli spada. Trochę mnie to martwi...