reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Sprawdzałam i w poprzedniej ciąży prenatalne też miałam robione w 12+5. Dzwoniłam do przychodni i zaproponowali mi taki termin, że dokładnie będę miała 13+0. Dopytać jeszcze dr czy to będzie Ok. Co do płci to w pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie chłopiec a okazało się że dziewczynka😂 teraz po cichu liczę, że będzie druga córcia. Ale to chyba tylko dlatego, że mam już doświadczenie w obsłudze🙈chłopcy chyba są trudniejsi do ogarnięcia😉
Ooo, ja teraz też jestem przekonana, że chłopiec. Dzisiaj nawet śniło mi się, że urodziłam chłopczyka😅 miałaś objawy jak na chłopaka? 🤔

Cześć. Jestem z wrześniówek. Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was nie potrzebuje Duphastonu? Mam 4 nowe opakowania, ważne do 02.2026. Chętnie wyślę którejś z Was. Oddam za darmo😁 Proszę w razie czego o wiadomość na priv.
Kurde ja właśnie dostałam recepte na 3op. Ale dzisiaj mi się kończą :( także już muszę wykupić.

Ooo, ja teraz też jestem przekonana, że chłopiec. Dzisiaj nawet śniło mi się, że urodziłam chłopczyka😅 miałaś objawy jak na chłopaka? 🤔
Nie mam pojęcia czemu i skąd to się wzięło, ale od samego początku miałam takie wewnętrzne przekonanie, że to na bank będzie chłopiec😂 Jak lekarz powiedział, że dziewczynka to jeszcze przez kilka tygodni nawet nie do końca w to wierzyłam🙈 Co do objawów, to była to moja pierwsza ciąża, czułam się fatalnie i nawet nie zastanawiałam się jak to może świadczyć o płci. Jakoś taka intuicja się we mnie odezwała, jak nigdy! Teraz przynajmniej wiem, żeby nie wierzyć swojej intuicji😂

Ja mam 9.05 i to będzie 12+4 , z młodym miałam 12+2. Płci ok 12 tygodnia nie chcą podawać, bo przewaznie maluch za mały albo się nie pokazuje jak trzeba. Mi najwczesniej podali w 14 tyg, ale to tez było prawdopodobnie chłopiec ;).

Dziewczyny a robicie te prenatalne tylko u lekarzy z certyfikatem FMF? Mój prowadzący nie ma certyfikatu, ale jest bardzo doświadczonym lekarzem.
Tak, moja lekarka ma certyfikat FMF, co roku przechodzi audyt i zajmuje sie tym juz od wielu lat. Zaleca sie, zeby jednak prenatalne robic u certyfikowanych specjalistow :)

Nie mam pojęcia czemu i skąd to się wzięło, ale od samego początku miałam takie wewnętrzne przekonanie, że to na bank będzie chłopiec😂 Jak lekarz powiedział, że dziewczynka to jeszcze przez kilka tygodni nawet nie do końca w to wierzyłam🙈 Co do objawów, to była to moja pierwsza ciąża, czułam się fatalnie i nawet nie zastanawiałam się jak to może świadczyć o płci. Jakoś taka intuicja się we mnie odezwała, jak nigdy! Teraz przynajmniej wiem, żeby nie wierzyć swojej intuicji😂
Kurdee, już myślałam.. że napiszesz brak objawów🤣🤣 bo u mnie brak, a jak sie dobrze czujesz to podobno właśnie na chłopaka. U mnie pierwsza ciąża także trochę się martwie tym brakiem objawów i nie wiem czy wszystko okej 😅 a wizyta dopiero 10 maja prenatalne 🤭

Ale mnie zaczęło boleć w krzyżu, i lekko brzuch boli 🥺 i zaczęłam się martwić. A akurat w pracy siedzę i nie mogę iść do domu, w dodatku przy komputerze cay dzień... 🙄

Ale mnie zaczęło boleć w krzyżu, i lekko brzuch boli 🥺 i zaczęłam się martwić. A akurat w pracy siedzę i nie mogę iść do domu, w dodatku przy komputerze cay dzień... 🙄
Nie martw sie, takie bole sa normalne. Czytalam ostatnio ze bole w krzyzu, w ledzwiach i w ogole w tamtych okolicach moga byc tez spowodowane zwiekszonym cisnieniem w brzuchu. Oprocz tego to hormony tez tak dzialaja, wydziela sie relaksyna i dlatego moze nas łupać m. in. w plecac :) Mam nadzieje, ze Ci przejdzie, bo taka pozycja siedzaca jest niewygodna przy takich dolegliwosciach :(

reklama
Dziewczyny a robicie te prenatalne tylko u lekarzy z certyfikatem FMF? Mój prowadzący nie ma certyfikatu, ale jest bardzo doświadczonym lekarzem.
Ja robię u mojego który nie ma certyfikatu ale ufam mu bo ma mega doświadczenie, ale jednak i tak idę na dodatkowe USG z certyfikatem fmf. Tak samo zrobiłam w pierwszej ciąży

Do góry