Dziewczyny a robicie te prenatalne tylko u lekarzy z certyfikatem FMF? Mój prowadzący nie ma certyfikatu, ale jest bardzo doświadczonym lekarzem.Ja za 3h mam prenatalne, czy możliwe, że już będzie coś widać jeśli chodzi o płeć?
12+2, a z usg 12+4
reklama
Ooo, ja teraz też jestem przekonana, że chłopiec. Dzisiaj nawet śniło mi się, że urodziłam chłopczyka miałaś objawy jak na chłopaka?Sprawdzałam i w poprzedniej ciąży prenatalne też miałam robione w 12+5. Dzwoniłam do przychodni i zaproponowali mi taki termin, że dokładnie będę miała 13+0. Dopytać jeszcze dr czy to będzie Ok. Co do płci to w pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie chłopiec a okazało się że dziewczynka teraz po cichu liczę, że będzie druga córcia. Ale to chyba tylko dlatego, że mam już doświadczenie w obsłudzechłopcy chyba są trudniejsi do ogarnięcia
Kurde ja właśnie dostałam recepte na 3op. Ale dzisiaj mi się kończą także już muszę wykupić.Cześć. Jestem z wrześniówek. Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was nie potrzebuje Duphastonu? Mam 4 nowe opakowania, ważne do 02.2026. Chętnie wyślę którejś z Was. Oddam za darmo Proszę w razie czego o wiadomość na priv.
Nie mam pojęcia czemu i skąd to się wzięło, ale od samego początku miałam takie wewnętrzne przekonanie, że to na bank będzie chłopiec Jak lekarz powiedział, że dziewczynka to jeszcze przez kilka tygodni nawet nie do końca w to wierzyłam Co do objawów, to była to moja pierwsza ciąża, czułam się fatalnie i nawet nie zastanawiałam się jak to może świadczyć o płci. Jakoś taka intuicja się we mnie odezwała, jak nigdy! Teraz przynajmniej wiem, żeby nie wierzyć swojej intuicjiOoo, ja teraz też jestem przekonana, że chłopiec. Dzisiaj nawet śniło mi się, że urodziłam chłopczyka miałaś objawy jak na chłopaka?
Nulka90
Fanka BB :)
Tak, moja lekarka ma certyfikat FMF, co roku przechodzi audyt i zajmuje sie tym juz od wielu lat. Zaleca sie, zeby jednak prenatalne robic u certyfikowanych specjalistowDziewczyny a robicie te prenatalne tylko u lekarzy z certyfikatem FMF? Mój prowadzący nie ma certyfikatu, ale jest bardzo doświadczonym lekarzem.
Kurdee, już myślałam.. że napiszesz brak objawów bo u mnie brak, a jak sie dobrze czujesz to podobno właśnie na chłopaka. U mnie pierwsza ciąża także trochę się martwie tym brakiem objawów i nie wiem czy wszystko okej a wizyta dopiero 10 maja prenatalneNie mam pojęcia czemu i skąd to się wzięło, ale od samego początku miałam takie wewnętrzne przekonanie, że to na bank będzie chłopiec Jak lekarz powiedział, że dziewczynka to jeszcze przez kilka tygodni nawet nie do końca w to wierzyłam Co do objawów, to była to moja pierwsza ciąża, czułam się fatalnie i nawet nie zastanawiałam się jak to może świadczyć o płci. Jakoś taka intuicja się we mnie odezwała, jak nigdy! Teraz przynajmniej wiem, żeby nie wierzyć swojej intuicji
Justyna3210
Ale mnie zaczęło boleć w krzyżu, i lekko brzuch boli i zaczęłam się martwić. A akurat w pracy siedzę i nie mogę iść do domu, w dodatku przy komputerze cay dzień...
Nulka90
Nie martw sie, takie bole sa normalne. Czytalam ostatnio ze bole w krzyzu, w ledzwiach i w ogole w tamtych okolicach moga byc tez spowodowane zwiekszonym cisnieniem w brzuchu. Oprocz tego to hormony tez tak dzialaja, wydziela sie relaksyna i dlatego moze nas łupać m. in. w plecac Mam nadzieje, ze Ci przejdzie, bo taka pozycja siedzaca jest niewygodna przy takich dolegliwosciachAle mnie zaczęło boleć w krzyżu, i lekko brzuch boli i zaczęłam się martwić. A akurat w pracy siedzę i nie mogę iść do domu, w dodatku przy komputerze cay dzień...
reklama
Ja robię u mojego który nie ma certyfikatu ale ufam mu bo ma mega doświadczenie, ale jednak i tak idę na dodatkowe USG z certyfikatem fmf. Tak samo zrobiłam w pierwszej ciążyDziewczyny a robicie te prenatalne tylko u lekarzy z certyfikatem FMF? Mój prowadzący nie ma certyfikatu, ale jest bardzo doświadczonym lekarzem.