reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Też wczoraj sobie dałam z obiadem, cały talerz z górka 😵ziemniaki, dwa kotlety mielone i sałata ze śmietaną. Nawet dobrze nie gryzłam 😁😁😁😁 szok co się dzieje. A dzisiaj miałam chęć na czekoladę wedlowską truskawkową i żadnej innej... 🙈

Bardzo dobry obiad :D jutro też zrobię taki.

W niedzielę nasmazylam "wiadro" frytek. Kilo ryby i zrobiłam sałatkę z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, papryki, marchewki + sos z majonezem, jogurtem naturalnym i czosnkiem :D to wszystko naładowane na talerz + keczup :D ale było dobre polecam jak ktoś preferuje tłusta i ciężka dietę :D

reklama
seriooo. Ja nie przytyłam niby aż tak dużo bo 10 kg ale w żadne spodnie się już na początku nie mieściłam- w pasie a teraz to nie mam w co kompletnie
Przytycie w ciąży to jest najmniejszy problem 😊 Po ciazy się ogarniemy ;)
A co do rodziców Twoich, to Twoja mama w tym roku ma 76 lat tak? Bo urodzila Cie majac 45? 😊
W sumie to babcia. Może czasem wezmie do siebie wnuczka.
Mojego meza babcia w tym roku ma 79lat i jakoś zadeklarowała się ze moze brac codziennie prawnuka na 2-3h. jesli bede chciala wrocic do pracy 😆

@Nana_ Przez tak krotki czas nic się nie stanie. A jakby coś się miało stać to Tobie wypadną włosy, zęby i paznokcie, a dziecko przeżyje. :D oczywiście to tak żartobliwie ale jest w tym prawda.

@Nana_ Przez tak krotki czas nic się nie stanie. A jakby coś się miało stać to Tobie wypadną włosy, zęby i paznokcie, a dziecko przeżyje. :D oczywiście to tak żartobliwie ale jest w tym prawda.
Haha, dzięki za pocieszenie 😁
Ale pewnie masz rację, organizm w pierwszej kolejności się poświęci żeby zapewnić wszystko co trzeba 🙈

Pochwalę się, że dziś przez cały dzień zjadłam... jedną kanapkę z serem i pomidorem, a teraz porcję kaszki ryżowej na mleku dla dzieci😅 ta kaszka jako jedyna mi weszła bez mdłości... popijam też sok z kiszonej kapusty... walczę

reklama
To ja mam inną rozkminę. Jak to jest z komunią pod dwiema postaciami w ciąży ;)
To zależy od tego czy jesteś wierząca czy nie. Jak jesteś to wierzysz, że to jest Krew Chrystusa, a nie wino.
Ja jestem głęboko wierząca i to nie byłby dla mnie żaden problem. Nie raz badali cuda Eucharystyczne i "opłatka " tam już nie było, tylko mięsień sercowy w Agonii.
Ale tak jak mówię -kwestia wiary 😉

Do góry