reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Też wczoraj sobie dałam z obiadem, cały talerz z górka 😵ziemniaki, dwa kotlety mielone i sałata ze śmietaną. Nawet dobrze nie gryzłam 😁😁😁😁 szok co się dzieje. A dzisiaj miałam chęć na czekoladę wedlowską truskawkową i żadnej innej... 🙈

Bardzo dobry obiad :D jutro też zrobię taki.

W niedzielę nasmazylam "wiadro" frytek. Kilo ryby i zrobiłam sałatkę z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, papryki, marchewki + sos z majonezem, jogurtem naturalnym i czosnkiem :D to wszystko naładowane na talerz + keczup :D ale było dobre polecam jak ktoś preferuje tłusta i ciężka dietę :D

reklama
seriooo. Ja nie przytyłam niby aż tak dużo bo 10 kg ale w żadne spodnie się już na początku nie mieściłam- w pasie a teraz to nie mam w co kompletnie
Przytycie w ciąży to jest najmniejszy problem 😊 Po ciazy się ogarniemy ;)
A co do rodziców Twoich, to Twoja mama w tym roku ma 76 lat tak? Bo urodzila Cie majac 45? 😊
W sumie to babcia. Może czasem wezmie do siebie wnuczka.
Mojego meza babcia w tym roku ma 79lat i jakoś zadeklarowała się ze moze brac codziennie prawnuka na 2-3h. jesli bede chciala wrocic do pracy 😆

@Nana_ Przez tak krotki czas nic się nie stanie. A jakby coś się miało stać to Tobie wypadną włosy, zęby i paznokcie, a dziecko przeżyje. :D oczywiście to tak żartobliwie ale jest w tym prawda.

@Nana_ Przez tak krotki czas nic się nie stanie. A jakby coś się miało stać to Tobie wypadną włosy, zęby i paznokcie, a dziecko przeżyje. :D oczywiście to tak żartobliwie ale jest w tym prawda.
Haha, dzięki za pocieszenie 😁
Ale pewnie masz rację, organizm w pierwszej kolejności się poświęci żeby zapewnić wszystko co trzeba 🙈

Pochwalę się, że dziś przez cały dzień zjadłam... jedną kanapkę z serem i pomidorem, a teraz porcję kaszki ryżowej na mleku dla dzieci😅 ta kaszka jako jedyna mi weszła bez mdłości... popijam też sok z kiszonej kapusty... walczę

reklama
To ja mam inną rozkminę. Jak to jest z komunią pod dwiema postaciami w ciąży ;)
To zależy od tego czy jesteś wierząca czy nie. Jak jesteś to wierzysz, że to jest Krew Chrystusa, a nie wino.
Ja jestem głęboko wierząca i to nie byłby dla mnie żaden problem. Nie raz badali cuda Eucharystyczne i "opłatka " tam już nie było, tylko mięsień sercowy w Agonii.
Ale tak jak mówię -kwestia wiary 😉

Do góry