reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Do którego tygodnia miałyście nudności? Ja nic nie mogę zjeść. A to dopiero 7 tydzień

Spróbuj gumy do żucia Pregna Vomi. Nazwa super trafiona😂 mnie one ratowały w poprzedniej ciąży jak mnie mdlilo. Teraz póki co nie jest tak zle. A mdłości mijają po 1 trymestrze, nie raz wcześniej.

reklama
Współczuję takich silnych mdłości.... Mi jak na razie za bardzo nie dokuczają. W ogóle nie jest tak źle z dolegliwościami, czasami jest mi trochę niedobrze, jak rano wstaje to piersi w rękach muszę trzymać bo bolą 🤣 i trochę ospała jestem. Ale to i tak więcej niż w pierwszej ciąży. Wtedy to nic mi chyba nie dolegało w I trym. Jeszcze byłam zafiksowana na spacery, codziennie cel 10 000 kroków musiał być osiągnięty 😁 mąż się do dzisiaj śmieje że już miał dosyć tych spacerów bo jego tez wyciągałam przecież, a co będę sama chodzić 😃

Mi się dziś zaczęło. Matko jak mi niedobrze. Rano było jeszcze znośnie, ale teraz leże jak kłoda przy otwartym oknie i modlę się żeby przeszło [emoji33]

Ja też już po wizycie. Ale się bałam 😄 normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba🙄. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.
Hej ile masz badań do wykonania ja 21 🤦‍♀️ Pobierali mi 12 fiolek i wysyłali gdzieś do Krakowa na genetyczne jakieś nawet nie wiedziałam i musiałam taka zgodę napisać że się zgadzam i czy mogą pracować na moim dna w celach naukowych bez podawania danych osobowych to szok nigdy czegos takiego nie robilam
Ciąża 4. Syn 20 lat. I córka roczek. W między czasie poroniłam. Właśnie serduszka wtedy nie było.
Powiem ci że masz super różnice wieku co do młodej oczywiście bo synuś to jiz dorosły 🤓 Bardzo współczuje straty;(
U nas po wczorajszej wizycie wszystko dobrze… pozdrawiamy :)
Zobacz załącznik 1382092
Gratulacje ;)
Apropo serduszek - słyszałyście, że na pierwszej wizycie w poszukiwaniu bijącego serca lekarz nie powinien puszczać go na głos? Podobno to może uszkodzić serduszko 😱 ja się dopiero o tym dowiedziałam.
Nigdy o tym nie wiedzialam🤦‍♀️
Dziewczyny pytanie czy tylko ja nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży ? To moja druga ciąża i w tej wogole nie czuje objawów 🙂
Chyba tez nie mam żadnych objawów;)oprócz bolących cycków 🤓
Dziewczyny ale nadajecie dzieje się ;)

Właśnie wróciłam od lekarza :D 5+6 wg OM , jest piękny pęcherzyk ciążowy - za 10 dni mam wrócić i podobno już zobaczymy serduszko 🥰🥰 ale się cieszę

Załączniki

• E0891999-8565-43D8-8EF0-BE0673108084.jpeg
    E0891999-8565-43D8-8EF0-BE0673108084.jpeg
    228,9 KB · Wyświetleń: 67
Hej ile masz badań do wykonania ja 21 🤦‍♀️ Pobierali mi 12 fiolek i wysyłali gdzieś do Krakowa na genetyczne jakieś nawet nie wiedziałam i musiałam taka zgodę napisać że się zgadzam i czy mogą pracować na moim dna w celach naukowych bez podawania danych osobowych
Ja miałam 7 fiolek teraz morfo, toxo, rózyczka, cytomegalia, kiła, hiv, grupa krwi, coombs i mocz. Ja takie genetyczne podpisywałam jak miałam test pappa robiony.
@sadness35 to najwazniejsze zdrowa ciąża i dzieciątko.
@agutkowa19 piękny pęcherzyk. Za 10 już będzie zasuwać.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny 🙂
Podczytuję Was i chyba czas dołączyć 🙂
Jestem mamą dwóch synków 3 lata i 11 msc, teraz termin z usg pokazuje 14.11, a z OM 06.11. Z racji tego, że karmię laktacja mogła się przesunąć. Na ostatniej wizycie byłam 21.03 i było już serduszko 🧡. Test robilam 02.03 i to był cień cienia, gdyby nie objawy, które nie dawały mi spokoju nie pojechałabym na betę. Wtedy była malutka 11,47. Na Usg 05.03 u lekarza nie było nic widać poza śluzówką typową dla ciąży. Kolejne usg 14.03 widoczny malutki pęcherzyk, a teraz w pon juz serduszko.

Wszystkiego dobrego dla maluszków i dla starających się mam 🙂
O, kolejna mama z takim małym dzieciaczkiem, witamy. :D coś obrodziło w tym lutym i marcu rok po roku :)

reklama
O dziękuję bo juz mnie tesciowa straszy ze kota musze oddać, a jakoś sobie nie wyobrażam tego, bo odkąd pamiętam koty zawsze były w naszej rodzinie, i na swoim też go mam
Da się żyć z kotem ale zależy też od Was. Mi przy niemowlaku, do którego musiałam często nagle lecieć kot napsul sporo nerwów, np. Jak szykowałam coś z mięsa a muszę lecieć do dziecka. No i sierść, roznoszenie kurzu... nie mówiąc o przypadkach zadrapań dziecka, czy moim braku siły do pilnowania ich obu. My oddaliśmy kota teściowej. Jeślibym mieszkała w domu z zamykana kuchnia i możliwością wyznaczenia kotu części przestrzeni to jeszcze. Ale u nas w mieszkaniu jeden pokój to wiadomo za mało dla kota, a salon z przedpokojem i aneksem to jednak tam się dzieje całe życie i ciężko było nam razem. Ale może wam się uda:)

Do góry