reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Do którego tygodnia miałyście nudności? Ja nic nie mogę zjeść. A to dopiero 7 tydzień

Spróbuj gumy do żucia Pregna Vomi. Nazwa super trafiona😂 mnie one ratowały w poprzedniej ciąży jak mnie mdlilo. Teraz póki co nie jest tak zle. A mdłości mijają po 1 trymestrze, nie raz wcześniej.

reklama
Współczuję takich silnych mdłości.... Mi jak na razie za bardzo nie dokuczają. W ogóle nie jest tak źle z dolegliwościami, czasami jest mi trochę niedobrze, jak rano wstaje to piersi w rękach muszę trzymać bo bolą 🤣 i trochę ospała jestem. Ale to i tak więcej niż w pierwszej ciąży. Wtedy to nic mi chyba nie dolegało w I trym. Jeszcze byłam zafiksowana na spacery, codziennie cel 10 000 kroków musiał być osiągnięty 😁 mąż się do dzisiaj śmieje że już miał dosyć tych spacerów bo jego tez wyciągałam przecież, a co będę sama chodzić 😃

Mi się dziś zaczęło. Matko jak mi niedobrze. Rano było jeszcze znośnie, ale teraz leże jak kłoda przy otwartym oknie i modlę się żeby przeszło [emoji33]

Ja też już po wizycie. Ale się bałam 😄 normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba🙄. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.
Hej ile masz badań do wykonania ja 21 🤦‍♀️ Pobierali mi 12 fiolek i wysyłali gdzieś do Krakowa na genetyczne jakieś nawet nie wiedziałam i musiałam taka zgodę napisać że się zgadzam i czy mogą pracować na moim dna w celach naukowych bez podawania danych osobowych to szok nigdy czegos takiego nie robilam
Ciąża 4. Syn 20 lat. I córka roczek. W między czasie poroniłam. Właśnie serduszka wtedy nie było.
Powiem ci że masz super różnice wieku co do młodej oczywiście bo synuś to jiz dorosły 🤓 Bardzo współczuje straty;(
U nas po wczorajszej wizycie wszystko dobrze… pozdrawiamy :)
Zobacz załącznik 1382092
Gratulacje ;)
Apropo serduszek - słyszałyście, że na pierwszej wizycie w poszukiwaniu bijącego serca lekarz nie powinien puszczać go na głos? Podobno to może uszkodzić serduszko 😱 ja się dopiero o tym dowiedziałam.
Nigdy o tym nie wiedzialam🤦‍♀️
Dziewczyny pytanie czy tylko ja nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży ? To moja druga ciąża i w tej wogole nie czuje objawów 🙂
Chyba tez nie mam żadnych objawów;)oprócz bolących cycków 🤓
Dziewczyny ale nadajecie dzieje się ;)

Właśnie wróciłam od lekarza :D 5+6 wg OM , jest piękny pęcherzyk ciążowy - za 10 dni mam wrócić i podobno już zobaczymy serduszko 🥰🥰 ale się cieszę

Załączniki

• E0891999-8565-43D8-8EF0-BE0673108084.jpeg
    E0891999-8565-43D8-8EF0-BE0673108084.jpeg
    228,9 KB · Wyświetleń: 62
Hej ile masz badań do wykonania ja 21 🤦‍♀️ Pobierali mi 12 fiolek i wysyłali gdzieś do Krakowa na genetyczne jakieś nawet nie wiedziałam i musiałam taka zgodę napisać że się zgadzam i czy mogą pracować na moim dna w celach naukowych bez podawania danych osobowych
Ja miałam 7 fiolek teraz morfo, toxo, rózyczka, cytomegalia, kiła, hiv, grupa krwi, coombs i mocz. Ja takie genetyczne podpisywałam jak miałam test pappa robiony.
@sadness35 to najwazniejsze zdrowa ciąża i dzieciątko.
@agutkowa19 piękny pęcherzyk. Za 10 już będzie zasuwać.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny 🙂
Podczytuję Was i chyba czas dołączyć 🙂
Jestem mamą dwóch synków 3 lata i 11 msc, teraz termin z usg pokazuje 14.11, a z OM 06.11. Z racji tego, że karmię laktacja mogła się przesunąć. Na ostatniej wizycie byłam 21.03 i było już serduszko 🧡. Test robilam 02.03 i to był cień cienia, gdyby nie objawy, które nie dawały mi spokoju nie pojechałabym na betę. Wtedy była malutka 11,47. Na Usg 05.03 u lekarza nie było nic widać poza śluzówką typową dla ciąży. Kolejne usg 14.03 widoczny malutki pęcherzyk, a teraz w pon juz serduszko.

Wszystkiego dobrego dla maluszków i dla starających się mam 🙂
O, kolejna mama z takim małym dzieciaczkiem, witamy. :D coś obrodziło w tym lutym i marcu rok po roku :)

reklama
O dziękuję bo juz mnie tesciowa straszy ze kota musze oddać, a jakoś sobie nie wyobrażam tego, bo odkąd pamiętam koty zawsze były w naszej rodzinie, i na swoim też go mam
Da się żyć z kotem ale zależy też od Was. Mi przy niemowlaku, do którego musiałam często nagle lecieć kot napsul sporo nerwów, np. Jak szykowałam coś z mięsa a muszę lecieć do dziecka. No i sierść, roznoszenie kurzu... nie mówiąc o przypadkach zadrapań dziecka, czy moim braku siły do pilnowania ich obu. My oddaliśmy kota teściowej. Jeślibym mieszkała w domu z zamykana kuchnia i możliwością wyznaczenia kotu części przestrzeni to jeszcze. Ale u nas w mieszkaniu jeden pokój to wiadomo za mało dla kota, a salon z przedpokojem i aneksem to jednak tam się dzieje całe życie i ciężko było nam razem. Ale może wam się uda:)

Do góry