reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja podejrzewam że jest po 7 tyg ale się okaże na usg. Jeszcze nie widziałam serduszka. Mój Jaś za to non stop na piersi, a teraz w chorobie to nawet niezbyt chce próbować innego jedzenia. No i bardzo przytulasny, dużo noszę na ten moment...
Moja też non stop noszenie, podnoszenie itd.....

reklama
Ja mam mdłości okazjonalnie i dziś od zjedzenia bułeczki jest właśnie taka okazja 😅 ale tylko mdli na szczęście, bez żadnych akcji. Pół biedy, bo w pracy siedzę....

Mi jest niedobrze non stop. Jak byłam w ciąży z chłopcami to tylko rano mi było niedobrze, a teraz co chwilę. Nawet wieczorem spać nie mogę bo mi niedobrze 🙉 mimo, że trzecia ciąża, to jest dla mnie nowość. Ciekawe ile to potrwa..
To może jednak będzie dziewczynka. Jak czujesz się inaczej niż w poprzednich.
Choć chyba nie jest to wyznacznik, bo ja w każdej czułam się identycznie.
@Justyna3210 to dobrze, że bez wymiotów.

Mój maly wstał o 6, ale niestety musiałam się jeszcze położyć 🙈. Tatuś się stworkiem zajął. Ostatnio nie mam sił, a tyle pracy 🙉. Ale nie przeskoczę tego jak się oczy same zamykają. A mam pytanko? Pijecie kawe?
@FiMi to trzymam kciuki za różowe
@Mammisia a faktycznie pisałaś, ale moja głowa teraz nie pracuje zbyt dobrze. A to faktycznie masz ciekawie na codzień. To masz podobną różnicę jak @PasiastyOgon fajna taka różnica. Dzieciaczki super się będą chować razem ❤

Ja dwie ciąże męczyłam się z mdłościami, w pierwszej tak od ok 9 do 14, a w drugiej całymi dniami jakbym była na kacu gigancie i tak do 12 tyg nie było zmiłuj. Teraz powoli się rozkręca, dzis totalnie brak sił, a młody komandos wspina się wszędzie 😉🙈. Wstał o 5 jak codzień ale marudkuje coś i ciąga mnie za koszulkę że chce cycucha. Siły przybywajcie 🙏🙂🙃

Dziewczyny pytanie czy tylko ja nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży ? To moja druga ciąża i w tej wogole nie czuje objawów 🙂
kurde u mnie też jakby spokój... myślę że u mnie jeszcze będzie czas na objawy bo dziś dopiero 6+0. Jedynie piersi mam pełniejsze i pobolewają, a ja jeszcze karmie starszaka 😒

Ja dwie ciąże męczyłam się z mdłościami, w pierwszej tak od ok 9 do 14, a w drugiej całymi dniami jakbym była na kacu gigancie i tak do 12 tyg nie było zmiłuj. Teraz powoli się rozkręca, dzis totalnie brak sił, a młody komandos wspina się wszędzie 😉🙈. Wstał o 5 jak codzień ale marudkuje coś i ciąga mnie za koszulkę że chce cycucha. Siły przybywajcie 🙏🙂🙃
Oj biedaku. A to starszy szuka cyca? Oj znam to wspinanie się ... mój też jest wszędzie. Zdejmuje , mowie nie to się łobuz śmieje, bierze krzesełko dosuwa do mebli i już jest na nich 🙈. A jesli chodzi o cycka to mój w grudniu odstawiony, a od 2 tygodni grzebie mi w piersiach, a mnie tak to boli :/.

reklama
Mój maly wstał o 6, ale niestety musiałam się jeszcze położyć 🙈. Tatuś się stworkiem zajął. Ostatnio nie mam sił, a tyle pracy 🙉. Ale nie przeskoczę tego jak się oczy same zamykają. A mam pytanko? Pijecie kawe?
@FiMi to trzymam kciuki za różowe
@Mammisia a faktycznie pisałaś, ale moja głowa teraz nie pracuje zbyt dobrze. A to faktycznie masz ciekawie na codzień. To masz podobną różnicę jak @PasiastyOgon fajna taka różnica. Dzieciaczki super się będą chować razem ❤
Ja piję kawę, nie dałabym rady bez 🙄, chyba bym siedziała jak zombie w pracy ...🙃

Do góry