reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

@Karola270984 Trzymam kciuki, żeby te plamienia ustały :<

@PaulaMat całe szczęście, że zrobili tak szybko tę cesarkę, bo kto wie jakby się to skończyło. Dobrze, że wyszło wszystko oki :D Ja osobiście mam zamiar mieć cesarkę, o porodzie naturalnym nawet nie myślę. Głównie jest to podyktowane moimi depresjami i nerwicami - lęk jest tak silny przed porodem siłami natury, że pewnie przeszłabym ponowne załamanie nerwowe. A jedno mam już za sobą i ledwo mnie z podłogi zbierali ;)

Jesteście gdzieś prywatnie ubezpieczone? W sensie macie jakiś abonament medyczny? Ja ciągle rozmyślam nad medicoverem, ze względu na możliwość rodzenia w szpitalu w Wawie.

reklama
Dziewczyny, a czego używacie do pielęgnacji ciała? Bo czytam o tych składnikach zakazanych to wyszło mi, ze nawet krem do rąk powinnam odstawić 🤯😅 przed ciąża zaczęłam zabiegi na przebarwienia i nawet się poprawiało ale wiadomo… musiałam przerwać. I już prawdę mówiąc boje się używać cokolwiek 😂

Dziewczyny, jestem ciekawa w którym tygodniu w poprzednich ciążach zauważyłyście, że brzuszek zaczyna się powiększać? 😄
U mnie w pierwszej ciąży około 3-4 miesiąca zaczął się zaokrąglać, ciekawe jak teraz będzie, ale mam wrażenie że apetyt mi się zaostrza więc może się zaokragle wcześniej, niekoniecznie tylko przez ciążę 😁😁

Jesteście gdzieś prywatnie ubezpieczone? W sensie macie jakiś abonament medyczny? Ja ciągle rozmyślam nad medicoverem, ze względu na możliwość rodzenia w szpitalu w Wawie.
Ja właśnie analizowałam Tuzdrowie bo mogę sobie u męża w pracy wykupić, ale jak się trochę zorientowałam, to prawie wszyscy lekarze którymi byłam zainteresowana nie przyjmują w ramach ubezpieczeń, tylko prywatnie więc chyba dam sobie spokój ...

@PaulaMat całe szczęście, że zrobili tak szybko tę cesarkę, bo kto wie jakby się to skończyło. Dobrze, że wyszło wszystko oki :D Ja osobiście mam zamiar

Ja chodzę na nfz i jestem bardzo zadowolona. A poródvSN nie jest wcale taki straszny jak go opisują ;).
@mart_88 ja używam mustelli.

@PaulaMat całe szczęście, że zrobili tak szybko tę cesarkę, bo kto wie jakby się to skończyło. Dobrze, że wyszło wszystko oki :D Ja osobiście mam zamiar mieć cesarkę, o porodzie naturalnym nawet nie myślę. Głównie jest to podyktowane moimi depresjami i nerwicami - lęk jest tak silny przed porodem siłami natury, że pewnie przeszłabym ponowne załamanie nerwowe. A jedno mam już za sobą i ledwo mnie z podłogi zbierali ;)

Ja swoją cesarkę mimo przygód wspominam bardzo dobrze i mam zamiar to powtórzyć tym razem prywatnie :) hmm a jest jakaś zniżka na poród przy pakiecie do medi w Wwa ? Bo może się okazać ze Ci się niekoniecznie będzie opłacać przelicz sobie ;) ja mam z pracy Medi ale mnie osobiście nie pasują lekarze w moim mieście wiec i tak chodzę prywatnie :)

U mnie w pierwszej ciąży około 3-4 miesiąca zaczął się zaokrąglać, ciekawe jak teraz będzie, ale mam wrażenie że apetyt mi się zaostrza więc może się zaokragle wcześniej, niekoniecznie tylko przez ciążę 😁😁
Ja też się już teraz zaokrąglam, ale to chyba z ilości pochłanianego jedzenia, haha

Ostatnia edycja:
No właśnie też mam możliwość dokoptowania się do grupowego i jest tam opcja Prestige, która uwzględnia poród CC w sławnym medicoverowskim szpitalu w Wawie, który zwykle kosztuje meljony monet :D Ale zastanawiam się czy nie zadzwonić na infolinię i się upewnić, bo jednak szkoda byłoby nadkładać stresu.

W BB u mnie jest jeden sensowny ginekolog z medicoveru, dość mocno chwalony, więc to byłaby jakaś szansa. Kiedyś miałam Luxmeda i to była czysta beznadzieja.

Ja też się już teraz zaokrąglam, ale to chyba z ilości pochłanianego jedzenia, haha :D

Zawsze dziewczyny rodzące naturalnymi siłami będą dla mnie bohaterkami, jednak ja zostanę przy swoim :D Swego czasu, zanim jeszcze padła idea Maluszka, czytałam duuuuużo na temat traum porodowych. Jest taka strona LepszyPoród - była wielka zakrojona na ten temat akcja, dziewczyny pisały listy (pisane ręcznie), które potem były publikowane. Dodatkowo czytałam mocno (jako osoba wspierająca i mentalnie przytulająca) grupę Żałując Rodzicielstwa i wtedy definitywnie rozstałam się z ideą rodzenia siłami natury. Wtedy też postanowiłam rodzić w prywatnym szpitalu i już na kilka lat przed staraniami odłożyliśmy na to pieniądze.

Pewnie wyda Wam się to idiotyczne, ale mam bardzo metodyczne podejście do życia i lubię minimalizować ryzyko :)
Jak możesz rodzic jak VIP to why not ;) brałabym . Ja Cię kompletnie rozumiem z SN i NFZ . Ja mam porównanie 11 lat NFZ i prywatna opieka i sorry nie wrócę na NFZ 🤷🏼‍♀️ Byłam w państwowym szpitalu i trafił mi się super lekarz który bez wahania podjął działanie zeby mi uratować dziecko , a co jakby się taki nie trafił . A prywatnie przysłowiowo „płacisz - wymagasz „ i płacisz za cesarkę to masz cesarkę :)

reklama
Wiesz co, wychodzi ok. 500 zł za miesiąc przy umowie na rok. Poród sam w sobie kosztuje 12900 w opcji tańszej (cc) a w opcji droższej (z pokojem vip, którego nie potrzebuję) 20900.

A w cenie tych 500 zł masz wszystko, od badań krwi, przez operacje i 3x wizytę u psychiatry i psychologa nawet. Dlatego wydaje mi się to dość dobrą opcją.
Wiem wiem patrzyłam na medi w wwa :) wiec znam stawki ;) czyli co bierzesz abonament 500x 12 i płacisz 6000 zamiast tych 12900 ? Jak tak to działa to super

Do góry