reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

2 lata temu też była 92, normy zostały ustalone w 2014 😉
Nie zgodzę się z Tobą.. może i w 2014 było powyżej 92... jak ja byłam w ciązy od 2019 na bank było powyżej 90... bo miałam 91 i byłam na diecie cukrzycowej od 12 tygodnia w 2 trymestrze dostałam insulinę ..

reklama
Nie zgodzę się z Tobą.. może i w 2014 było powyżej 92... jak ja byłam w ciązy od 2019 na bank było powyżej 90... bo miałam 91 i byłam na diecie cukrzycowej od 12 tygodnia w 2 trymestrze dostałam insulinę ..

To być może Twój lekarz kierował się innymi normami niż oficjalnie ustalone. Sama jestem w 3 ciąży od 2018 więc jestem na bieżąco 😉

Zatem zaliczyli Ci cukrzyce ciążowa bo Twoje wyniki się pogarszały aż weszła insulina … ja w pierwszej ciąży mając 25 lat tez wyszła mi zła krzywa chyba drugi wynik . Od razu poradnia glukometr i dieta niskiego IG po której schudłam okolo 5 kg w drugim trymestrze a dziecko dostało hipotrofii i diabetolog stwierdziła ze musieli się chyba walnąc w wyniku, powtórzona krzywa wyszła dobrze . Do porodu nie dostałam zaświadczenia o cukrzycy . Także nie jest to jednoznaczne …

Zatem zaliczyli Ci cukrzyce ciążowa bo Twoje wyniki się pogarszały aż weszła insulina … ja w pierwszej ciąży mając 25 lat tez wyszła mi zła krzywa chyba drugi wynik . Od razu poradnia glukometr i dieta niskiego IG po której schudłam okolo 5 kg w drugim trymestrze a dziecko dostało hipotrofii i diabetolog stwierdziła ze musieli się chyba walnąc w wyniku, powtórzona krzywa wyszła dobrze . Do porodu nie dostałam zaświadczenia o cukrzycy . Także nie jest to jednoznaczne …
O kurza stopa! Ale koniec końców było wszystko ok? 😱

Właśnie sobie czekam na wynik, jestem też po rozmowie z moją paychiatrą i uznałyśmy wspólnie, że spróbujemy ciążę bez leków. Przepisała mi mikrodawkę mojego leku na wszelki wypadek, bym miała w zanadrzu, gdyby mój stan się pogorszył, ale ja osobiście mocno wierzę, że będzie dobrze.

Żeby Wam nakreślić, to oprócz depresji mam nerwice - natręctwa i lęki. Ku chwale mam lekarkę Anioła, która już ma mnie pod opieką dekadę i wszystko się unormowało. Gdyby nie pandemia, która spowodowała mi regres, to pewnie już dawno biegałabym bez leków. Niemniej uważam, że leki są największym cudem medycyny, więc w razie potrzeby po prostu do nich wrócę.

Trzeba mieć nadzieję 🌱

To mnie zmartwiłyście, mam nadzieje, że mimo tego jest wszystko Ok 😢
Niczym się nie martw. Ja aż za tydzień zapytam mojego gina, bo pierwszy raz słyszę o tym. Fakt, że ja na pierwszych wizytach bywałam późno bo po 7 tyg
No ale jak dostajesz glukometr i idziesz na dietę cukrzycową to masz cukrzycę. Bynajmniej ta moja diabetolog tak mi tłumaczyła. I od razu po krzywej jak pisałam dostałam ksiażeczkę i te wszystkie cuda do mierzenia. Moje wyniki na czczo czasami były za wysokie... bo kazała mi jeść po 23, a ja nie byłam w stanie. Po jedzeniu cukry bardzo ok. Dziecko zdrowe ani za duże ani za małe. Poród SN bez komplikacji. Ale fakt trzymałam diety i insuliny nocnej.

O kurza stopa! Ale koniec końców było wszystko ok? 😱

Właśnie sobie czekam na wynik, jestem też po rozmowie z moją paychiatrą i uznałyśmy wspólnie, że spróbujemy ciążę bez leków. Przepisała mi mikrodawkę mojego leku na wszelki wypadek, bym miała w zanadrzu, gdyby mój stan się pogorszył, ale ja osobiście mocno wierzę, że będzie dobrze.

Żeby Wam nakreślić, to oprócz depresji mam nerwice - natręctwa i lęki. Ku chwale mam lekarkę Anioła, która już ma mnie pod opieką dekadę i wszystko się unormowało. Gdyby nie pandemia, która spowodowała mi regres, to pewnie już dawno biegałabym bez leków. Niemniej uważam, że leki są największym cudem medycyny, więc w razie potrzeby po prostu do nich wrócę.

Trzeba mieć nadzieję 🌱
Łojej to trzymam kciuki by nic się nie nasiliło i żeby te wszystkie natręctwa i leki zniknęły :). Oczywiście zdaję sobie sprawę, że może być różnie, ale najważniejsze pozytywne myślenie.

Was też tak boli brzuch jak na okres? Ja ostatnio taki ból miałam z tydzień temu. Potem kłucie i spokój, ale dziś od rana niestety boli. Wzięłam nospe jak wróciłam z pracy i leże i mam nadzieję, że przejdzie. Zastanawiam się jak to jest, że w jednym tygodniu boli, potem przerwa i potem boli znów [emoji15]

reklama
To być może Twój lekarz kierował się innymi normami niż oficjalnie ustalone. Sama jestem w 3 ciąży od 2018 więc jestem na bieżąco 😉
No może .. ja się powoływałam, że mam mało przekroczone, jednak ona mi powiedziała co wyżej pisało. I diabetolodzy też różne normy uznawali bo nawet moja położna wtedy mówiła, że odkąd obniżyli normy to prawie każda kobieta w ciąży ma cukrzycę..
@Sherlook normalne ja też tak mam. I mimo, że wiem, że tak jest i może się zdarzyć to się martwię. Ja bez nospy, ale ja rzadko zażywam przeciwbólowe.

Ostatnia edycja:
Do góry