reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Wiesz co, wychodzi ok. 500 zł za miesiąc przy umowie na rok. Poród sam w sobie kosztuje 12900 w opcji tańszej (cc) a w opcji droższej (z pokojem vip, którego nie potrzebuję) 20900.

A w cenie tych 500 zł masz wszystko, od badań krwi, przez operacje i 3x wizytę u psychiatry i psychologa nawet. Dlatego wydaje mi się to dość dobrą opcją.
Ja brałam pod uwagę ubezpieczenie bardziej pod kątem prowadzenia ciąży bo rodzić chce normalnie w państwowym szpitalu, tylko i tak nie wiem jeszcze na 100 % w którym, bo od czasu jak rodziłam synka trochę się pozmieniało... No nic mam jeszcze trochę czasu😉

Wiem wiem patrzyłam na medi w wwa :) wiec znam stawki ;) czyli co bierzesz abonament 500x 12 i płacisz 6000 zamiast tych 12900 ? Jak tak to działa to super
Tak wykoncypowałam na chłopski rozum, ale będę dzwonić i sie dopytywać, bo to aż za pięknie brzmi. Jednak w ofercie mają jak byk rozpiskę, więc pewnie na infolinii wiedzą co i jak :D

Jak możesz rodzic jak VIP to why not ;) brałabym . Ja Cię kompletnie rozumiem z SN i NFZ . Ja mam porównanie 11 lat NFZ i prywatna opieka i sorry nie wrócę na NFZ 🤷🏼‍♀️ Byłam w państwowym szpitalu i trafił mi się super lekarz który bez wahania podjął działanie zeby mi uratować dziecko , a co jakby się taki nie trafił . A prywatnie przysłowiowo „płacisz - wymagasz „ i płacisz za cesarkę to masz cesarkę :)

Akurat to nieprawda. W Medicover również jest kwalifikacja do cc. Jak dopłacisz za lekarza dedykowanego (2500zł) to on pewnie zajdzie powód, ale jak weźmiesz łysy pakiet za 12900zł to już tak łatwo nie będzie. Można oczywiście próbować na tokofobię, ale coraz częściej jak nie ma historii leczenia to potrafią podważyć. Polskie prawo nie zezwala po prostu na cc na życzenie

Akurat to nieprawda. W Medicover również jest kwalifikacja do cc. Jak dopłacisz za lekarza dedykowanego (2500zł) to on pewnie zajdzie powód, ale jak weźmiesz łysy pakiet za 12900zł to już tak łatwo nie będzie. Można oczywiście próbować na tokofobię, ale coraz częściej jak nie ma historii leczenia to potrafią podważyć. Polskie prawo nie zezwala po prostu na cc na życzenie
Ja nie jestem z Wwa wiec nie biorę takiej opcji akurat pod uwagę , zatem nie dowiadywałam się jak jest faktycznie w Medi 🤷🏼‍♀️U mnie w mieście prywatnie możesz zapłacić za cesarkę . Wiec widocznie to polskie prawo za polskie PLN da się obejść ;)

Ja nie jestem z Wwa wiec nie biorę takiej opcji akurat pod uwagę , zatem nie dowiadywałam się jak jest faktycznie w Medi 🤷🏼‍♀️U mnie w mieście prywatnie możesz zapłacić za cesarkę . Wiec widocznie to polskie prawo za polskie PLN da się obejść ;)

Tak jak napisałam, w Medicover też da się obejść lekarzem dedykowanym, albo po prostu porządną podstawą do cc :) Ale nie jest tak, że płacisz 13 tys. i masz bez proszenia. Trzeba się jeszcze trochę nakombinować.
Osobiście jakbym nie była z Warszawy i miała zdrową ciążę to wolałabym zapłacić 4500zł w Białymstoku u Arciszewskich ;) bez kombinowania i 3 razy taniej

Nawet nie masz pojęcia jak bardzo masz rację.

Widziałam sporo dzieci (między innymi ze względu na pracę którą wykonuję), które były bardzo, bardzo niepełnosprawne przez zaniedbania lekarzy podczas porodu. Nie będę Was tym tematem już straszyć, ale generalnie ja uważam, że jeśli ktoś chce rodzić naturalnie, to powinien wybrać szpital, obejrzeć go, zapłacić położnej (a to też mały koszt nie jest) i mieć nadzieję, że wszystko pójdzie ok.

Znam przypadki, gdy dziewczynie ze stwardnieniem rozsianym kazali rodzić naturalnie mimo, że od swojego lekarza miała wskazanie do cesarki. Publiczne szpitale to stan umysłu.
Hhmm rodziłam 2 razy sn na NFZ, w jedynym szpitalu w mieście i nie wspominam tego źle ;) dużo zależy na kogo się trafi, czy są komplikacje czy nie

Tak jak napisałam, w Medicover też da się obejść lekarzem dedykowanym, albo po prostu porządną podstawą do cc :) Ale nie jest tak, że płacisz 13 tys. i masz bez proszenia. Trzeba się jeszcze trochę nakombinować.
Osobiście jakbym nie była z Warszawy i miała zdrową ciążę to wolałabym zapłacić 4500zł w Białymstoku u Arciszewskich ;) bez kombinowania i 3 razy taniej
a to chyba tamta wypowiedz powinnaś kierować do koleżanki Novemberry :) ja akurat u siebie mam taka opcje bez kombinowania i 3 razy taniej także nie szukam ;)

a to chyba tamta wypowiedz powinnaś kierować do koleżanki Novemberry :) ja akurat u siebie mam taka opcje bez kombinowania i 3 razy taniej także nie szukam ;)

Spoczko, ale nie wprowadzaj w błąd że w Medi też tak jest, bo potem dziewczyna będzie w szoku jak jej powiedzą, że wskazań do cc brak. A to że płaci to nie znaczy, że ma prawo wymagać cc ;)

reklama
Hhmm rodziłam 2 razy sn na NFZ, w jedynym szpitalu w mieście i nie wspominam tego źle ;) dużo zależy na kogo się trafi, czy są komplikacje czy nie
Też myślę, że przede wszystkim zależy na kogo się trafi, ja też rodziłam na NFZ w państwowym szpitalu, chciałam SN ale niestety,akcja porodowa się nie rozwijała wcale, pomimo, że położna bardzo chciała mi pomóc, żeby coś ruszyło 🙂, a nagle zaczął Młodemu puls spadać, lekarz podjął szybko decyzję o CC, później lekarze przychodzili, interesowali się mną, opiekę wspominam bardzo dobrze 🙂

Do góry