reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@Sherlook tak, też mnie brzuch boli, i to dość często. Przywykłam, bo czytałam, że inne dziewczyny też tak mają.

Bardzo dziękuję Wam za trzymane kciuki!

Właśnie obczaiłam wynik bety i jestem zachwycona przyrostem :D

1379,6 👏❤️

Według kalkulatora, od 15.03, kiedy robiłam pierwszą betę do teraz, średni dwudniowy przyrost wynosi 178.3%.

Aż jestem ciekawa, czy mogą być bliźnięta :D ❤️🌱❤️

Progesteron (jestem bez wspomagaczy w tej materii) też piękny, bo 46,18 😍

reklama
@Sherlook tak, też mnie brzuch boli, i to dość często. Przywykłam, bo czytałam, że inne dziewczyny też tak mają.

Bardzo dziękuję Wam za trzymane kciuki!

Właśnie obczaiłam wynik bety i jestem zachwycona przyrostem :D

1379,6 [emoji122][emoji3590]

Według kalkulatora, od 15.03, kiedy robiłam pierwszą betę do teraz, średni dwudniowy przyrost wynosi 178.3%.

Aż jestem ciekawa, czy mogą być bliźnięta :D [emoji3590][emoji271][emoji3590]

Progesteron (jestem bez wspomagaczy w tej materii) też piękny, bo 46,18 [emoji7]
Super wyniki[emoji3059][emoji3059][emoji3059] Ja to jak mnie wcześniej bolał, to się nic nie martwiłam. Bolał ciągle i było spoko. No ale teraz miałam długą przerwę i dlatego się wystraszyłam. I do tego bolą mnie plecy. Już zapomniałam jak to jest. Ale mam nadzieję, że dzidziuś sobie macicę rozciąga.

Ja tez chudnę, ale to dlatego że nie mam czasu na zadbanie o kalorycznośc diety. W tamtej ciąży przez zachcianki przytyłam 20 kg. Teraz przy tej ciąży schudłam już 3,5, a bilans od porodu to 25,5. W sensie nie ważę jakoś mało bo 60,5 przy 163cm ale tyle to ostatnio ważyłam w gimnazjum i to na początku:o

O kurza stopa! Ale koniec końców było wszystko ok? 😱

Właśnie sobie czekam na wynik, jestem też po rozmowie z moją paychiatrą i uznałyśmy wspólnie, że spróbujemy ciążę bez leków. Przepisała mi mikrodawkę mojego leku na wszelki wypadek, bym miała w zanadrzu, gdyby mój stan się pogorszył, ale ja osobiście mocno wierzę, że będzie dobrze.

Żeby Wam nakreślić, to oprócz depresji mam nerwice - natręctwa i lęki. Ku chwale mam lekarkę Anioła, która już ma mnie pod opieką dekadę i wszystko się unormowało. Gdyby nie pandemia, która spowodowała mi regres, to pewnie już dawno biegałabym bez leków. Niemniej uważam, że leki są największym cudem medycyny, więc w razie potrzeby po prostu do nich wrócę.

Trzeba mieć nadzieję 🌱
Koniec końców moje dziecko w 36 tygodniu zawineło sobie pępowinę na nodze i podczas ktg maszyna zwariowała i zaczela wyć i tak trafiłam prosto z przychodni na cesarkę :D ale i tak miałam mieć cesarkę bo mi się rozeszło spojenie . To była ciąża z przygodami ;) ale cukrzycy nie miałam w końcu bo na tej diecie cukrzycowej moje cukry leżały na podłodze i tknęło diabetolog żeby ja (krzywą) powtórzyć , wiec prawdopodobnie ktoś się walnął w labo przy drugim cukrze i źle wpisał a ja 2 miechy się kłułam bez sensu … cóż zdarza się :) dlatego się nie dziwcie ze tyle mam przerwy między dziećmi 😂😂😂

Dziewczyny, jestem ciekawa w którym tygodniu w poprzednich ciążach zauważyłyście, że brzuszek zaczyna się powiększać? 😄

@PaulaMat to miałaś przygody😱. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skonczyło.
@Goodka ja nigdy mega płaskiego brzucha nie miałam, ale powiedzmy, że silne mięśnie i u mnie brzuszek dość póžno było widać w każdej ciąży ok 3 -4 miesiąca. Więc długo korzystałam i spałam na brzuchu , bo uwielbiam :).
@Karola270984 myśle, że to nic grożnego.. dostałaś coś na plamienia? Ja z młodym tak miałam ... tylko w 5 tygodniu plamenia i dostałam duohaston... potem wizyta u mojego i dał mi luteinę i brałam jedno opakowanie. W 14 tygodniu kolejne plamienie, ale żywa krew kolejna wizyta na ip... zostawili mnie szpitalu.. to było dzien przed sylwestrem... rano juz było brązowe plamienie i kobieta mi mówi, że jak brązowe to dobrze bo plamienie ustało i będzie dobrze. Wtedy też siè dowiedziałam, że będzie synus hihi. Okazało się, że długie wycieczki pod górkę nie są dla mnie ;).

Ostatnia edycja:
Ja tez chudnę, ale to dlatego że nie mam czasu na zadbanie o kalorycznośc diety. W tamtej ciąży przez zachcianki przytyłam 20 kg. Teraz przy tej ciąży schudłam już 3,5, a bilans od porodu to 25,5. W sensie nie ważę jakoś mało bo 60,5 przy 163cm ale tyle to ostatnio ważyłam w gimnazjum i to na początku:o
Dzieci wysysają w mleku i nie dają zjeść ;) ja mam najniższą wagę w życiu i aż się boję co powie mój ginekolog, bo na początku poprzedniej ciąży już trochę narzekał, że granica niedowagi... 🙄

reklama
@PaulaMat to miałaś przygody😱. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skonczyło.
@Goodka ja nigdy mega płaskiego brzucha nie miałam, ale powiedzmy, że silne mięśnie i u mnie brzuszek dość póžno było widać w każdej ciąży ok 3 -4 miesiąca. Więc długo korzystałam i spałam na brzuchu , bo uwielbiam :).
@Karola270984 myśle, że to nic grożnego.. dostałaś coś na plamienia? Ja z młodym tak miałam ... tylko w 5 tygodniu plamenia i dostałam duohaston... potem wizyta u mojego i dał mi luteinę i brałam jedno opakowanie. W 14 tygodniu kolejne plamienie, ale żywa krew kolejna wizyta na ip... zostawili mnie szpitalu.. to było dzien przed sylwestrem... rano juz było brązowe plamienie i kobieta mi mówi, że jak brązowe to dobrze bo plamienie ustało i będzie dobrze. Wtedy też siè dowiedziałam, że będzie synus hihi. Okazało się, że długie wycieczki pod górkę nie są dla mnie ;).
wiesz co ja dostałam w poprzedniej ciąży luteinę prewencyjnie na szyjkę która miała się skracać to mam bardzo zle wspomnienia z nią. Dostałam stanów depresyjnych od niej i jak odstawił mi ka ginekolog wtedy wszystko przeszło. Zreszta na ulotce nawet pisze ze powoduje m.in stany depresyjne, lekowe itp. Ja strasznie reaguje nawet na mała ilość hormonów sztucznych. W pon gin powiedział ze planienia nie ma już i ze wszystko Ok. A dzisiaj znowu brązowy śluz

Do góry