reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

@Karola270984 Trzymam kciuki, żeby te plamienia ustały :<

@PaulaMat całe szczęście, że zrobili tak szybko tę cesarkę, bo kto wie jakby się to skończyło. Dobrze, że wyszło wszystko oki :D Ja osobiście mam zamiar mieć cesarkę, o porodzie naturalnym nawet nie myślę. Głównie jest to podyktowane moimi depresjami i nerwicami - lęk jest tak silny przed porodem siłami natury, że pewnie przeszłabym ponowne załamanie nerwowe. A jedno mam już za sobą i ledwo mnie z podłogi zbierali ;)

Jesteście gdzieś prywatnie ubezpieczone? W sensie macie jakiś abonament medyczny? Ja ciągle rozmyślam nad medicoverem, ze względu na możliwość rodzenia w szpitalu w Wawie.

reklama
Dziewczyny, a czego używacie do pielęgnacji ciała? Bo czytam o tych składnikach zakazanych to wyszło mi, ze nawet krem do rąk powinnam odstawić 🤯😅 przed ciąża zaczęłam zabiegi na przebarwienia i nawet się poprawiało ale wiadomo… musiałam przerwać. I już prawdę mówiąc boje się używać cokolwiek 😂

Dziewczyny, jestem ciekawa w którym tygodniu w poprzednich ciążach zauważyłyście, że brzuszek zaczyna się powiększać? 😄
U mnie w pierwszej ciąży około 3-4 miesiąca zaczął się zaokrąglać, ciekawe jak teraz będzie, ale mam wrażenie że apetyt mi się zaostrza więc może się zaokragle wcześniej, niekoniecznie tylko przez ciążę 😁😁

Jesteście gdzieś prywatnie ubezpieczone? W sensie macie jakiś abonament medyczny? Ja ciągle rozmyślam nad medicoverem, ze względu na możliwość rodzenia w szpitalu w Wawie.
Ja właśnie analizowałam Tuzdrowie bo mogę sobie u męża w pracy wykupić, ale jak się trochę zorientowałam, to prawie wszyscy lekarze którymi byłam zainteresowana nie przyjmują w ramach ubezpieczeń, tylko prywatnie więc chyba dam sobie spokój ...

@PaulaMat całe szczęście, że zrobili tak szybko tę cesarkę, bo kto wie jakby się to skończyło. Dobrze, że wyszło wszystko oki :D Ja osobiście mam zamiar

Ja chodzę na nfz i jestem bardzo zadowolona. A poródvSN nie jest wcale taki straszny jak go opisują ;).
@mart_88 ja używam mustelli.

@PaulaMat całe szczęście, że zrobili tak szybko tę cesarkę, bo kto wie jakby się to skończyło. Dobrze, że wyszło wszystko oki :D Ja osobiście mam zamiar mieć cesarkę, o porodzie naturalnym nawet nie myślę. Głównie jest to podyktowane moimi depresjami i nerwicami - lęk jest tak silny przed porodem siłami natury, że pewnie przeszłabym ponowne załamanie nerwowe. A jedno mam już za sobą i ledwo mnie z podłogi zbierali ;)

Ja swoją cesarkę mimo przygód wspominam bardzo dobrze i mam zamiar to powtórzyć tym razem prywatnie :) hmm a jest jakaś zniżka na poród przy pakiecie do medi w Wwa ? Bo może się okazać ze Ci się niekoniecznie będzie opłacać przelicz sobie ;) ja mam z pracy Medi ale mnie osobiście nie pasują lekarze w moim mieście wiec i tak chodzę prywatnie :)

U mnie w pierwszej ciąży około 3-4 miesiąca zaczął się zaokrąglać, ciekawe jak teraz będzie, ale mam wrażenie że apetyt mi się zaostrza więc może się zaokragle wcześniej, niekoniecznie tylko przez ciążę 😁😁
Ja też się już teraz zaokrąglam, ale to chyba z ilości pochłanianego jedzenia, haha

Ostatnia edycja:
No właśnie też mam możliwość dokoptowania się do grupowego i jest tam opcja Prestige, która uwzględnia poród CC w sławnym medicoverowskim szpitalu w Wawie, który zwykle kosztuje meljony monet :D Ale zastanawiam się czy nie zadzwonić na infolinię i się upewnić, bo jednak szkoda byłoby nadkładać stresu.

W BB u mnie jest jeden sensowny ginekolog z medicoveru, dość mocno chwalony, więc to byłaby jakaś szansa. Kiedyś miałam Luxmeda i to była czysta beznadzieja.

Ja też się już teraz zaokrąglam, ale to chyba z ilości pochłanianego jedzenia, haha :D

Zawsze dziewczyny rodzące naturalnymi siłami będą dla mnie bohaterkami, jednak ja zostanę przy swoim :D Swego czasu, zanim jeszcze padła idea Maluszka, czytałam duuuuużo na temat traum porodowych. Jest taka strona LepszyPoród - była wielka zakrojona na ten temat akcja, dziewczyny pisały listy (pisane ręcznie), które potem były publikowane. Dodatkowo czytałam mocno (jako osoba wspierająca i mentalnie przytulająca) grupę Żałując Rodzicielstwa i wtedy definitywnie rozstałam się z ideą rodzenia siłami natury. Wtedy też postanowiłam rodzić w prywatnym szpitalu i już na kilka lat przed staraniami odłożyliśmy na to pieniądze.

Pewnie wyda Wam się to idiotyczne, ale mam bardzo metodyczne podejście do życia i lubię minimalizować ryzyko :)
Jak możesz rodzic jak VIP to why not ;) brałabym . Ja Cię kompletnie rozumiem z SN i NFZ . Ja mam porównanie 11 lat NFZ i prywatna opieka i sorry nie wrócę na NFZ 🤷🏼‍♀️ Byłam w państwowym szpitalu i trafił mi się super lekarz który bez wahania podjął działanie zeby mi uratować dziecko , a co jakby się taki nie trafił . A prywatnie przysłowiowo „płacisz - wymagasz „ i płacisz za cesarkę to masz cesarkę :)

reklama
Wiesz co, wychodzi ok. 500 zł za miesiąc przy umowie na rok. Poród sam w sobie kosztuje 12900 w opcji tańszej (cc) a w opcji droższej (z pokojem vip, którego nie potrzebuję) 20900.

A w cenie tych 500 zł masz wszystko, od badań krwi, przez operacje i 3x wizytę u psychiatry i psychologa nawet. Dlatego wydaje mi się to dość dobrą opcją.
Wiem wiem patrzyłam na medi w wwa :) wiec znam stawki ;) czyli co bierzesz abonament 500x 12 i płacisz 6000 zamiast tych 12900 ? Jak tak to działa to super

Do góry