reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Robiłam, przyrost na poziomie 44%. Miałam iść w sobotę do lekarza ale mam przełożona wizytę na poniedziałek więc muszę czekać
Ale to prawda z tym przyrostem!! Też czytałam, że po osiągnięciu 1000 zwalnia. Trochę przewertowałam internet i to się potwierdza. Mi ginekolog kazał teraz zrobić betę dopiero po 7 dniach i przyrost mam 95%. A zawsze miałam powyżej 100. Ja jestem w ciągłym kontakcie z kliniką i wyniki super. Nie martw się.
Mi lekarz już zakazał robić dalej. Tylko u mnie pewnie przyrost 95% bo ja ogólnie miałam od początku niskie bety. Zaczynałam od 11[emoji33] Przedwczoraj dobiło dopiero do 2205. Więc mało. Za tydzień idę zobaczyć czy jest serduszko.

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę dzisiaj cień cienia na teście ;) ale pewna będe dopiero po weekendzie jak skoczę na betę 😁
Na który tydzień umawiałyście lekarza? Z tego co kojarzę w poprzednich ciążach to tętno jakoś 6/7tydzień? I myślicie, że dopiero wtedy lekarz wydałby zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy? Czy jest szansa żeby wydał wcześniej?

Widzę dzisiaj cień cienia na teście ;) ale pewna będe dopiero po weekendzie jak skoczę na betę 😁
Na który tydzień umawiałyście lekarza? Z tego co kojarzę w poprzednich ciążach to tętno jakoś 6/7tydzień? I myślicie, że dopiero wtedy lekarz wydałby zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy? Czy jest szansa żeby wydał wcześniej?
Trzymam kciuki za pozytywną betę :)

A u mnie zaczyna się awersja do jedzenia … :’) Nic nie brzmi dla mnie dobrze. Nie jestem w stanie zjeść całych posiłków, bo zaraz jest mi niedobrze i nic mi nie smakuje 😓

A u mnie zaczyna się awersja do jedzenia … :’) Nic nie brzmi dla mnie dobrze. Nie jestem w stanie zjeść całych posiłków, bo zaraz jest mi niedobrze i nic mi nie smakuje 😓
Próbowałaś migdały? Trochę pomagają...
W poprzednich ciążach wymiotowałam pod siebie, momentami leżałam, a jak musiałam ogarnąć starszego w ciąży to leżałam na podłodze... masakra była... teraz mam 3latka i roczną młodszą🙈 i nie wiem jak dam radę jak znowu będę się tak źle czuła...

Witajcie. Czy mogę do was dołączyć?:)
Starałam się z mężem od lipca 2021. I mam nadzieję że w końcu zaskoczyło :) mamy już syna który niebawem ma 3 latka.
Ostatnia miesiączka 18.02. Wczoraj 9dpo wykonany pierwszy test i coś tam widać, dzisiaj 10dpo drugi test wyrazniejszy.
IMG_20220310_095022.jpg
IMG_20220311_072212.jpg

Pokaz zdjęcie:p wcześniej możesz wziąć zwolnienie takie na tydzień tak myśle, nie ciążowe tylko ze źle się czujesz a później już normalne.

Witam w klubie 🙂 Jakie hasło nie padnie,zaraz mnie mdli.. np.z ulubionej pomidorowej wyjadam tylko marchewkę bo reszta mi nie przechodzi przez gardło i zaraz mnie dźwiga

reklama
Ja w poprzedniej ciąży już w 5 tygodniu byłam na zwolnieniu ciążowym. Więc przed pojawieniem się zarodka. Lekarka była trochę zła ale że było to zalecenie kardiologa to musiała wystawić. Teraz 12.03 kończy mi się urlop macierzyński/ rodzicielski więc mogę spokojnie poczekać. Tak sobie myślę że jeśli mogła wystawić zwolnienie to chyba zaświadczenie tym bardziej.

Do góry