reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Robiłam, przyrost na poziomie 44%. Miałam iść w sobotę do lekarza ale mam przełożona wizytę na poniedziałek więc muszę czekać
Ale to prawda z tym przyrostem!! Też czytałam, że po osiągnięciu 1000 zwalnia. Trochę przewertowałam internet i to się potwierdza. Mi ginekolog kazał teraz zrobić betę dopiero po 7 dniach i przyrost mam 95%. A zawsze miałam powyżej 100. Ja jestem w ciągłym kontakcie z kliniką i wyniki super. Nie martw się.
Mi lekarz już zakazał robić dalej. Tylko u mnie pewnie przyrost 95% bo ja ogólnie miałam od początku niskie bety. Zaczynałam od 11[emoji33] Przedwczoraj dobiło dopiero do 2205. Więc mało. Za tydzień idę zobaczyć czy jest serduszko.

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę dzisiaj cień cienia na teście ;) ale pewna będe dopiero po weekendzie jak skoczę na betę 😁
Na który tydzień umawiałyście lekarza? Z tego co kojarzę w poprzednich ciążach to tętno jakoś 6/7tydzień? I myślicie, że dopiero wtedy lekarz wydałby zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy? Czy jest szansa żeby wydał wcześniej?

Widzę dzisiaj cień cienia na teście ;) ale pewna będe dopiero po weekendzie jak skoczę na betę 😁
Na który tydzień umawiałyście lekarza? Z tego co kojarzę w poprzednich ciążach to tętno jakoś 6/7tydzień? I myślicie, że dopiero wtedy lekarz wydałby zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy? Czy jest szansa żeby wydał wcześniej?
Trzymam kciuki za pozytywną betę :)

A u mnie zaczyna się awersja do jedzenia … :’) Nic nie brzmi dla mnie dobrze. Nie jestem w stanie zjeść całych posiłków, bo zaraz jest mi niedobrze i nic mi nie smakuje 😓

A u mnie zaczyna się awersja do jedzenia … :’) Nic nie brzmi dla mnie dobrze. Nie jestem w stanie zjeść całych posiłków, bo zaraz jest mi niedobrze i nic mi nie smakuje 😓
Próbowałaś migdały? Trochę pomagają...
W poprzednich ciążach wymiotowałam pod siebie, momentami leżałam, a jak musiałam ogarnąć starszego w ciąży to leżałam na podłodze... masakra była... teraz mam 3latka i roczną młodszą🙈 i nie wiem jak dam radę jak znowu będę się tak źle czuła...

Witajcie. Czy mogę do was dołączyć?:)
Starałam się z mężem od lipca 2021. I mam nadzieję że w końcu zaskoczyło :) mamy już syna który niebawem ma 3 latka.
Ostatnia miesiączka 18.02. Wczoraj 9dpo wykonany pierwszy test i coś tam widać, dzisiaj 10dpo drugi test wyrazniejszy.
IMG_20220310_095022.jpg
IMG_20220311_072212.jpg

Pokaz zdjęcie:p wcześniej możesz wziąć zwolnienie takie na tydzień tak myśle, nie ciążowe tylko ze źle się czujesz a później już normalne.

Witam w klubie 🙂 Jakie hasło nie padnie,zaraz mnie mdli.. np.z ulubionej pomidorowej wyjadam tylko marchewkę bo reszta mi nie przechodzi przez gardło i zaraz mnie dźwiga

reklama
Ja w poprzedniej ciąży już w 5 tygodniu byłam na zwolnieniu ciążowym. Więc przed pojawieniem się zarodka. Lekarka była trochę zła ale że było to zalecenie kardiologa to musiała wystawić. Teraz 12.03 kończy mi się urlop macierzyński/ rodzicielski więc mogę spokojnie poczekać. Tak sobie myślę że jeśli mogła wystawić zwolnienie to chyba zaświadczenie tym bardziej.

Do góry