reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja rodziłam w piątek (Boże Narodzenie) więc nie spałam od ponad 36h, byłam wykończona w trakcie porodu (zaczęłam rodzić po Wigilii) a w momencie otrzymania dziecka taka adrenalina że nie poszłam spać długi i dopiero zasnęłam na chwilę może godzinę a tutaj panie przychodzą z dzieckiem 😁 córka jak na piątkowe dziecko przystało mega rozrywkowa 😁😁😁

reklama
A i wczoraj byłam na prenatalnym u pani doktor z certyfikatem, powiem szczerze że wszystko Dobrze ale wolę o wiele bardziej mojego lekarza. Jednak facet jest o wiele delikatniejszy. Parametry dziecka super 🙂 jedynie co zobaczyła i mnie lekko to zmartwiło to jakaś torbiel na łożysku... Za trzy tygodnie mam mojego lekarza i zobaczymy czy jeszcze tam będzie i czy urośnie .... Któraś coś takiego miała?

Ja też nie mogę się zabrać za odstawienie. Próbowałam chyba już wszystkie mm, butelki, smoczki, dziubki, kubki. I nic. I też mam egzemplarz anty-smoczek 🤷‍♀️
Póki nie mam żadnych wskazań do odstawienia typu skurcze czy plamienia to karmię, ale ciągle z tyłu głowy mam obawy, że w każdej chwili mogę usłyszeć od lekarza, że powinnam przestać karmić bo robi sie ryzykownie... zwłaszcza, że rodziłam poprzednie odrobinę wcześniej....
Obyśmy nie usłyszały. Wiadomo że to mało czasu ale nie jest to jakiekolwiek Przeciwskazanie do karmienia straszego
przyłączam się do teamu 😉 ja też nie wyobrażam sobie odstawienia teraz. Od kiedy jestem w ciąży to moje dziecko mogłoby cały czas wisieć na piersi. Nawet nauczył się pięknie wołać "da cyca!" 🙈

przyłączam się do teamu 😉 ja też nie wyobrażam sobie odstawienia teraz. Od kiedy jestem w ciąży to moje dziecko mogłoby cały czas wisieć na piersi. Nawet nauczył się pięknie wołać "da cyca!" 🙈
Moja sama się odstawiła 😅 jak miała 7 miesięcy, ale ja straszne zawirowania mialam z kamieniem... Miałam napady gdzie kręciło mi się w głowie, iść prosto nie mogłam, wymiotowałam ... 😔 Okazuje się że mała za dużo ze mnie piła a ja za mało dostarczałam sobie mienerałów

Moja sama się odstawiła 😅 jak miała 7 miesięcy, ale ja straszne zawirowania mialam z kamieniem... Miałam napady gdzie kręciło mi się w głowie, iść prosto nie mogłam, wymiotowałam ... 😔 Okazuje się że mała za dużo ze mnie piła a ja za mało dostarczałam sobie mienerałów
Wow szybciutko mój starszy syn miał półtorej roku jak sam się odstawil kolejne ponad pół roku miałam spokój i ciaza teraz znowu jak urodze zakładam wkładkę koniec produkcji😅

Ja rodziłam w piątek (Boże Narodzenie) więc nie spałam od ponad 36h, byłam wykończona w trakcie porodu (zaczęłam rodzić po Wigilii) a w momencie otrzymania dziecka taka adrenalina że nie poszłam spać długi i dopiero zasnęłam na chwilę może godzinę a tutaj panie przychodzą z dzieckiem 😁 córka jak na piątkowe dziecko przystało mega rozrywkowa 😁😁😁
Coś jest w tych dzieciach z piątku, bo moja też piątkowa i rozgadana strasznie, energii aż nadto, a od jakiegoś czasu największe gadanie przed spaniem jej się włącza 🙈

@Ika89.... ja też wolę do facetów. Jakoś bardziej kulturalni, delikatniejsi w badaniu. Czuję się bardziej komfortowo niż u kobiety ;)
Mam to samo!
U kobiety byłam tylko raz, jak pojechałam na IP, nie dość, że bardzo niemiła to była tak niedelikatna, że przez kilka godzin mnie wszystko bolało 😡
U mężczyzn byłam już dwóch i nigdy takiej sytuacji, zawsze na spokojnie wszystko wytłumaczyli jak miałam pytania, badanie też o wiele delikatniej przeprowadzone.

Na prenatalne umówiłam się do kobiety, ale mam nadzieję, że nie będę żałować i odczaruje moje złe wrażenie o ginekologach kobietach 🤞🏻

reklama
Mam to samo!
U kobiety byłam tylko raz, jak pojechałam na IP, nie dość, że bardzo niemiła to była tak niedelikatna, że przez kilka godzin mnie wszystko bolało 😡
U mężczyzn byłam już dwóch i nigdy takiej sytuacji, zawsze na spokojnie wszystko wytłumaczyli jak miałam pytania, badanie też o wiele delikatniej przeprowadzone.

Na prenatalne umówiłam się do kobiety, ale mam nadzieję, że nie będę żałować i odczaruje moje złe wrażenie o ginekologach kobietach 🤞🏻
Ja mam uraz do kobiet, po tym jak potraktowała mnie niedelikatnie zarówno w rozmowie jak i badaniu jak miałam jakieś 12 lat 😳
Teraz chodzę do mężczyzny i mam do niego duże zaufanie :)

Do góry