reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Moja sama się odstawiła 😅 jak miała 7 miesięcy, ale ja straszne zawirowania mialam z kamieniem... Miałam napady gdzie kręciło mi się w głowie, iść prosto nie mogłam, wymiotowałam ... 😔 Okazuje się że mała za dużo ze mnie piła a ja za mało dostarczałam sobie mienerałów
o matko, pierwsze słyszę o takich problemach. To się umęczyłaś, super, że udało Ci się aż 7 miesięcy karmić!

reklama
Dzisiaj o 13:30 mam prenatalne 🙈😍 Muszę tam dojechać, zajmie to godzinkę i obym nie zwymiotowała w drodze, bo od samego rana jest ciężko 🤢🤢
Trzymam kciuki za badania i za podróż 🤞🏻
Ja nie mogę się doczekać wizyty w czwartek i prenatalnych za tydzień w piątek. Chyba jajo do tego czasu zniosę 😭

Na początku myślałam praktycznie i umówiłam się na prenatalne na 16, żeby móc od rana iść do pracy i mąż tez nie musiał brać wolnego, ale później przypomniałam sobie jaką jestem niecierpliwą panikarą i zmieniłam godzinę na pierwszą możliwą która została i wyszło ze 12 😂
Tez mam godzinę drogi bo prenatalne robię w Poznaniu, więc stwierdziłam, ze ta 12 i tak będzie optymalna

Dzięki za dobre słowo. Gratuluje odstawienia :) Butle dawałam w szpitalu, bo młoda leciała z wagi a ja chciałam wyjść. Później do 3 miesiąca, żeby awaryjnie tata mógł nakarmić, dawaliśmy co tydzień. Ale przyszedł 3 miesiąc i się skończyło. Jak mnie nie było to potrafiła 2 godziny płakać, aż wróciłam. Podobno tak bywa u dzieci, które nie akceptują smoczka. A tu mamy taki typ. Później próbowaliśmy jak skończyła rok i miała fazę, jem tylko suszone owoce. Ale zupełnie nie zapalała.

Jak się pojawi drugie będzie miała prawie 2 lata, więc może do tego czasu sama się odstawi? Powiem szczerze, że ja teraz nie mam siły z nią walczyć. A że jest niejadkiem i najada się głównie mlekiem, to czekam. Podobno można karmić w tandemie.
można w tandemie. Tylko wiesz już malutka duża bo dobrze pamiętam 16 miesiecy? To teoretycznie powinna już mieć rozszerzoną dietę , a mleko 3 razy dziennie- a to cokolwiek je czy tylko cycuś? Ja też miałam antysmoczkowe dieci i udało się z córka trwało to 2 tygodnie, ale wkoncu złapała. Ja w miarę dlugo karmiłam bo 21 miesięcy, a syncia 19 i on z dnia na dzień mleko i butlę zlapał.
@modesty przykro mi, że tak trafiłaś. Ale wierz mi, że nawet jak wrócisz do domu i bedziesz sir czuła w nim ok. To nie będziesz miała tych chwil tylko Ty i noworodek. Ja też przed drugim porodem nke wuobrazałam sobie zostawic córcię na tyle dni i wracac chciałam tego samego dnia. Ale jak urodziłam moją drugą kruszynkę powiedziałam to jest nasz czas i nigdy on się nie potwórzy. Ale fakt ja opiekę poporodową miałam idealną i wcale nie prywatną. O tego Tobie życzę.
@Goodka trzymam kciuki za podróż. I daj znać po.
@PasiastyOgon ja drugą córcię i syna w sobotę rodziłam ;).
@natin77 ja w tym samym tyg będę miec prenatalne, ale idę 9.05. Już bym chciała być po 🙈

Dzisiaj o 13:30 mam prenatalne 🙈😍 Muszę tam dojechać, zajmie to godzinkę i obym nie zwymiotowała w drodze, bo od samego rana jest ciężko 🤢🤢
Trzymam kciuki za badania i za spokojna trase ☺

Ja tez zawsze chodzilam do facetow ginekologow, ciaze na poczatku tez chcialam prowadzic u faceta, ale dostac sie do niego graniczy z cudem. Zapisalam sie na liste rezerwowa, ale w miedzyczasie trafilam na moja pania doktor i zrobila na mnie takie wrazenie, ze nie chce juz chodzic do nikogo innego :) jest bardzo delikatna, spokojna, cierpliwa, no po prostu aniol. W dodatku non stop sie szkoli, wiec jest na biezaco ze wszystkimi nowinkami :) tak wiec mi odczarowala obraz kobiety ginekologa 😃

Dzis bylam na zajeciach dla ciezarowek :) fajna sprawa :) zupelnie cos innego, niz trenowalam do tej pory ale spodobalo mi sie 😃 i prowadzi je fizjoterapeutka uroginekologiczna wiec tym bardziej fajnie :)

Trzymam kciuki za badania i za podróż 🤞🏻
Ja nie mogę się doczekać wizyty w czwartek i prenatalnych za tydzień w piątek. Chyba jajo do tego czasu zniosę 😭

Na początku myślałam praktycznie i umówiłam się na prenatalne na 16, żeby móc od rana iść do pracy i mąż tez nie musiał brać wolnego, ale później przypomniałam sobie jaką jestem niecierpliwą panikarą i zmieniłam godzinę na pierwszą możliwą która została i wyszło ze 12 😂
Tez mam godzinę drogi bo prenatalne robię w Poznaniu, więc stwierdziłam, ze ta 12 i tak będzie optymalna
A gdzie robisz w Poznaniu, jaka klinika i jaka cena? Ja upatrzylam Bydgoszcz, mam ciut bliżej i nieco łatwiejszy dojazd bez auta (no chyba że mąż by zawiózł 😁). Lekarz mi nic o tym USG nie mówił, więc na własną rękę się chyba zapiszę, zawsze to też spojrzenie drugiego lekarza...

reklama
A gdzie robisz w Poznaniu, jaka klinika i jaka cena? Ja upatrzylam Bydgoszcz, mam ciut bliżej i nieco łatwiejszy dojazd bez auta (no chyba że mąż by zawiózł 😁). Lekarz mi nic o tym USG nie mówił, więc na własną rękę się chyba zapiszę, zawsze to też spojrzenie drugiego lekarza...
Ja robię w Centrum DREWS na Wojskowej 1 u dr Bocianowskiej i w cenniku za USG jest 320 zł, więc cena nie jest najkorzystniejsza 😕
Lekarka ma certyfikat, opinie z tego co widziałam też ma dobre. Jeśli chodzi o gabinet, to mieszkałam obok jak go otwierali (działa ok 3 lata) i widziałam przez szybę (bo osobiście nigdy tam nie byłam), że cały sprzęt i wyposażenie mają nowe, więc liczę na profesjonalne badanie 🤞🏻

Do góry