Zapomniałam wspomnąć o podkładach higienicznych ale to w porównaniu z mleczkiem to pikuś wydatek
Ja byłam przygotowana na karmienie piersią tzw wszystko kupiłam pod to i cały czas w ciąży wiedziałam a raczej myślałam że bede karmić piersią ale stało się jak sie stało że jesteśmy na mm. Prawda taka ze dużo ludzi uważa że mm to pójście na łatwiznę ale to w cale nie taka łatwizna sam fakt ile kosztuje mleko oczywiście że można kupować tańsze ale my z mężem uważamy że skoro małej to mleko pasuje to nie będziemy nic zmieniać.
Daje małej mleko na żądanie w ciągu dnia i w nocy wstaje i robię mleczko później wyparzam butelke. Chwile zajmuje zrobienie mleczka.
Plus jest taki ze mąż również mała karmi jak tylko jest w domu i nie ma problemu żeby mała została np z moją mamą ona również młoda nakarmi choć to się zdarzy raz na jakiś czas.
Jak jadę na zakupy w sobote staram się jechać jak mała jest nakarmiona i wracam przed kolejnym karmieniem wyjątkowo zdarzy się że moja mama musi nakarmić ale to zadkosc. Babcia musi bawić to jej zadanie
Co to jest 500 plus. Pikuś w porównaniu z wydatkami na dziecko. Ale zdawaliśmy sobie sprawe że to nie jest tania impreza
Cale szczęście mamy na to kase. Finanse nam na to pozwalaja. My małej od wyprawki do tej pory kupowaliśmy sami i nowe.
W tym miesiącu na same ubranka wydałam nie cale 400 złoty a jest połowa miesiąca więc jeszcze może mi coś wpaść w oko