reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja od początku uzywam tych złotych i tez jestem bardzo zadowolona ... między czasie miałam kilka razy pampersa (z prezentu) i dada bije na głowę 😊😊 ale nigdy nie miałam zielonych a jedną dosłownie jedna osoba zasiala mi ziarnko niepewnisci ze zielone przemakaja i zgupialam ...
Dzięki za opinie ... i lecę dziś kupić zielone na próbę bo widziałam ze są te jumbo paki na promocji
My mamy juz 4 ... taka swobidniejsza w gierkach jext a wagowo mamy 7.500kg czyli disc podobna wagę 😊😊
Ja też używam dla syna tych dada premium i jestem zadowolona, choć czasem zdarzają się takie sztuki, gdzie jest w środku zbita ta "wata" i są takie twarde miejsca. Ale sporadycznie się zdarza. Ogólnie je lubię i są u nas nr 1. Pampersa nie lubię, bo żeluje te siuśki za mocno i dziecko po godzinie ma pampera jakby z litr płynu wydalił 😏 a te jasne dada mieliśmy raz i są troszeczkę inne, ale wielkiej różnicy między nimi a złotymi moim zdaniem nie ma. Jak ktoś chce wypróbować to w biedronkowym magazynie Dada jest kupon na te pieluszki 7 zł taniej. Są też na obiadki Hippa i gerbera, chusteczki, kaszki, ampułki soli itp. Niektóre takiej o złotówkę, ale zawsze coś 🤑😂
Aha, i mój synek już dawno na czwórkach, a ma niewiele ponad 7,5kg, ale ja nie lubię jak mu przylegają ściśle jak majteczki, wolę jak ma tam trochę miejsca.

reklama
A próbowałaś małemu w nocy zmieniać pampersa? Pytam bo mój synek nie może spać jak ma mokro, nawet niewielka ilość mu przeszkadza i to go wybudza wtedy wierci się mimo, że jest najedzony. O spaniu nie ma mowy, a po zmianie śpi dalej bez problemu. Więc ja przy karmieniu w nocy sprawdzam czy jest mokro i zmieniam na bieżąco. Wiadomo, każdy mały człowiek ma już swoje upodobania, akurat moje dziecko jest wymagające jeśli chodzi o częste zmiany pampersa. A pytam tylko, bo chciałabym żeby udało się wam przespać choć 4 godzinki w ciągu, u mnie rekord to 5 godzin. Ale może po prostu Twój synek jest z tych co potrzebują mało snu, i zmiana pampersa nie ma tu nic do rzeczy.

Wczesniej próbowałam zmieniać w nocy, z dwa razy, było wtedy fatalnie, za każdym razem tak się denerwował i wybudzał, że później przez conajmniej godzinę nie mogłam go uśpić... Któraś z Was poradziła żeby nie zmieniać i faktycznie zaczął wtedy lepiej zasypiać po nocnych drzemkach... Zresztą jak jest pierwsza pobudka po godzinie od nocnego usypiania to w tej pieluszce jeszcze sucho 😁

Wczesniej próbowałam zmieniać w nocy, z dwa razy, było wtedy fatalnie, za każdym razem tak się denerwował i wybudzał, że później przez conajmniej godzinę nie mogłam go uśpić... Któraś z Was poradziła żeby nie zmieniać i faktycznie zaczął wtedy lepiej zasypiać po nocnych drzemkach... Zresztą jak jest pierwsza pobudka po godzinie od nocnego usypiania to w tej pieluszce jeszcze sucho 😁
Przepraszam, nie doczytałam że próbę ze zmianą pampersa w nocy macie za sobą. Kurcze, tyle już próbowałaś żeby trochę pospać a tu trafił się maluszek, który nie lubi marnować czasu na sen, jesteś bardzo dzielna. A po godzinie to faktycznie ciężko żeby pampers już był mokry.

I jest też różnica miedzi SIADA A SIEDZI. Mój syn od 6 msc siedzi posadzony, ale sam nie siada, no chyba że uda mu się podciągnąć za szczebelki w łóżeczku.

U nas nawet jak się posadzi to główka majta się w każdą stronę, więc nie sadzam, przyjdzie czas, że będzie stabilny to wtedy będzie siedzieć.

U nas nawet jak się posadzi to główka majta się w każdą stronę, więc nie sadzam, przyjdzie czas, że będzie stabilny to wtedy będzie siedzieć.
Tak u mojego też jeszcze główka nie jest stabilna w 100%. Też mu czasem lata na boki.
Mój waży 8600. Używam Dada 3 zielone. Kończę to opakowanie i będziemy używać 4. Wcześniej używałam Lupilu z Lidla, ale te Dada wychodzą taniej. Kupiłam je na promocji chyba 29.99 za 96 sztuk. Nic nie przesikuje. W dzień często zmieniam, ale nocy nie zmieniam wogole , bo nie chcę go rozbudzać. Nic go nie odparzają. Tylko one nie mają tego niebieskiego paska i na ktorym widać, że pieluszka jest już mokra. Kiedyś miałam z BabyDream z Rossmann, ale moim zdaniem mniej wchłaniają.

Tak u mojego też jeszcze główka nie jest stabilna w 100%. Też mu czasem lata na boki.
Mój waży 8600. Używam Dada 3 zielone. Kończę to opakowanie i będziemy używać 4. Wcześniej używałam Lupilu z Lidla, ale te Dada wychodzą taniej. Kupiłam je na promocji chyba 29.99 za 96 sztuk. Nic nie przesikuje. W dzień często zmieniam, ale nocy nie zmieniam wogole , bo nie chcę go rozbudzać. Nic go nie odparzają. Tylko one nie mają tego niebieskiego paska i na ktorym widać, że pieluszka jest już mokra. Kiedyś miałam z BabyDream z Rossmann, ale moim zdaniem mniej wchłaniają.

Na tych złotych Dada jest ten pasek, a cenowo jak jest promocje to wychodziło na jedno, raz było nawet tak, że złote były tańsze niż zielone 😁. Wstyd się przyznać, ale dopiero z miesiąc temu ogarnęłam, że na pieluszkach w ogóle ten pasek jest i o co w nim chodzi 🤣

reklama
A propos zasypiania u mnie robia robote dzwieki macicy puszczone na maxa z youtuba. Kazda drzemka I zasypianie na noc na tym leci

A ile czasu leci podczas usypiania? Przez całe drzemki w ciągu dnia masz włączone? Ja mam aplikacje na androida "biały szum", są tam szumy, dźwięki jeziora, deszczu, macicy itp. puszczam na około pół godziny gdy odkładam na noc do łóżeczka, bo nasze łoże małżeńskie skrzypi i często się budził gdy do niego wchodziłam 😂. W dzień nie włączam. Gdzieś tam czytałam, że może uszkadzać słuch, ale nie wiem ile w tym prawdy, pewnie zależy też od głośności.

Do góry