reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Test z podawaniem kaszek godzine przed snem, aby lepiej spał oblany. Testowałam trzy dni. Wczoraj położyłam małego spać o 21, jak codzień. Teraz jest godzina 2:50, a ja właśnie mam już czwarte pobudkę. Wczoraj jak obudził się koło 3 to nie mogłam go uśpić do 6. Jestem załamana i nie mam już siły. Marzę o dwóch godzinach nieprzerwanego snu. Wiem, że Wy takich problemow nie macie, więc nie będę zaśmiecała już naszego forum swoimi żalami i będę siedzieć cicho, w niczym moje płacze tutaj nikomu nie pomogą. Przepraszam Was dziewczyny 😔
Pisz śmiało! Jak nie udaje nam się pomóc to chociaż się wygadasz i może będzie Ci trochę lżej. Naprawdę masz w domu trudny egzemplarz.
A może spróbować trochę bardziej radykalnie (dla was, nie dla dziecka) w jakiś weekend. Ty idziesz spać a walczy tata przygotowany w butelki? Jak nie zadziała to chociaż tu jedna noc odespisz... A mały będzie z tatą to bedzie bezpieczny?

reklama
Test z podawaniem kaszek godzine przed snem, aby lepiej spał oblany. Testowałam trzy dni. Wczoraj położyłam małego spać o 21, jak codzień. Teraz jest godzina 2:50, a ja właśnie mam już czwarte pobudkę. Wczoraj jak obudził się koło 3 to nie mogłam go uśpić do 6. Jestem załamana i nie mam już siły. Marzę o dwóch godzinach nieprzerwanego snu. Wiem, że Wy takich problemow nie macie, więc nie będę zaśmiecała już naszego forum swoimi żalami i będę siedzieć cicho, w niczym moje płacze tutaj nikomu nie pomogą. Przepraszam Was dziewczyny 😔
My wczoraj poszliśmy z małym na basen. Mieliśmy nadzieję, że jak się trochę zmęczy to dłużej pośpi. Niestety...zasnął bardzo szybko, ale standardowo na 35 minut tylko. Próbowałam też dawać mu jedzenie przed snem, ale też to nie pomogło. Teraz śpi w samym body, bo też pomyśleliśmy, że może mu za gorąco w pajacu i pod kocykiem. Dało to tylko tyle, że nie miota się po całym łóżeczku, żeby skopać z siebie kocyk. Może jak wejdą jakieś bardziej sycące posiłki to będzie lepiej...

A macie doswiadzczenia z odciaganiem laktatorem elektrycznym po skonczeniu kp? Czy tak sie do na dluzsza mete? Mi sie zdaje ze te przeciwciala jednak duzo daja bo starsza mi srednio co 3 tygodnie lapie infekcje w szkole ale mala sie nie zaraza.

@Unficzka pisz jak najbardziej. Z doświadczenia wiem, że jak z siebie człowiek żal wyleje, choćby tu na forum to jakoś tak lżej... Mój też się budzi bardzo często, nawet nie mijają chyba 2h, ale on śpi ze mną po pierwszej pobudce i ja już automatycznie przez sen podciągam koszulkę i go karmię. Ale jakby tak zliczyć, to budzi się o 23, około 1, 3 lub 4, o 6 i wstaje po 7 lub 8. A śpi od 21 mniej więcej. Jak zje na kolację coś treściwego, to pomija pobudkę o 23. Jakby nie spał ze mną i miałabym wstawać za każdym razem to... 🤯
Teraz jak chory to gorzej śpi i po 2/3 się budzi i rzuca z boku na bok albo siada i siedzi biedny... A jeszcze jakby mało było ospy to dostał kataru i znosi go jak prawdziwy facet... 🤭 Czyli tragedia. Aspirator Haxe mi się zepsuł, musiałam coś kupić doraźnie. Wzięłam Sopelek ten do zaciągania ustami, ale jak kocham swoje dziecko, tak nie potrafię tego robić, zbiera mnie na wymioty. Ale jestem taki McGyver, że podłączyłam to do laktatora i działa 👍🤣

Dziewczyny pytanie czy ktoras z was uzywala moze pieluszek Dada ale tych zielonych ??? Potrzebuje opini ... ja slyszalam ze prsemakaja ale nie wiem czy faktycznue czy pierdoly

Dziewczyny pytanie czy ktoras z was uzywala moze pieluszek Dada ale tych zielonych ??? Potrzebuje opini ... ja slyszalam ze prsemakaja ale nie wiem czy faktycznue czy pierdoly

My pierwszy miesiąc używaliśmy Pampersy, ale praktycznie codziennie przemakały więc przerzuciliśmy się na Dada. Na noc zakładam te złote, na dzień zielone. Robię tak tylko z tego względu, że te złote mają w środku taką powłokę, że siki inaczej się wchłaniają i grupują, a jakby nie patrzeć zakładam pampersa na noc o 21 i dopiero rano zmieniam (nie wiem jak to opisać z tymi sikami 😅), chociaż czasami jak z szuflady złego wylosuje to i na noc są zielone. Przez te 5 miesięcy była tylko jedna wpadka z obsiksniem i to z mojej winy bo za słabo zapięłam. Stąd jestem bardzo z nich zadowolona. Na ogół czekam na promocję i kupuję albo mega opakowanie albo dwa, złote i zielone wychodzą wtedy po 35-38groszy. Obecnie mamy rozmiar 3 MIDI. Jest do 9kg, mały ma 7,2kg i nadal przylegają bardzo ładnie i jest dobrze dopasowany. Mam w domu jeszcze dwa opakowaniach 96sztuk. Zużyję je i będę się zastanowić czy już nie pora na kolejny rozmiar bo jest chyba od 7kg. Moja opinia jest taka, że na inne bym nie zamieniła.

My pierwszy miesiąc używaliśmy Pampersy, ale praktycznie codziennie przemakały więc przerzuciliśmy się na Dada. Na noc zakładam te złote, na dzień zielone. Robię tak tylko z tego względu, że te złote mają w środku taką powłokę, że siki inaczej się wchłaniają i grupują, a jakby nie patrzeć zakładam pampersa na noc o 21 i dopiero rano zmieniam (nie wiem jak to opisać z tymi sikami 😅), chociaż czasami jak z szuflady złego wylosuje to i na noc są zielone. Przez te 5 miesięcy była tylko jedna wpadka z obsiksniem i to z mojej winy bo za słabo zapięłam. Stąd jestem bardzo z nich zadowolona. Na ogół czekam na promocję i kupuję albo mega opakowanie albo dwa, złote i zielone wychodzą wtedy po 35-38groszy. Obecnie mamy rozmiar 3 MIDI. Jest do 9kg, mały ma 7,2kg i nadal przylegają bardzo ładnie i jest dobrze dopasowany. Mam w domu jeszcze dwa opakowaniach 96sztuk. Zużyję je i będę się zastanowić czy już nie pora na kolejny rozmiar bo jest chyba od 7kg. Moja opinia jest taka, że na inne bym nie zamieniła.
Ja od początku uzywam tych złotych i tez jestem bardzo zadowolona ... między czasie miałam kilka razy pampersa (z prezentu) i dada bije na głowę 😊😊 ale nigdy nie miałam zielonych a jedną dosłownie jedna osoba zasiala mi ziarnko niepewnisci ze zielone przemakaja i zgupialam ...
Dzięki za opinie ... i lecę dziś kupić zielone na próbę bo widziałam ze są te jumbo paki na promocji
My mamy juz 4 ... taka swobidniejsza w gierkach jext a wagowo mamy 7.500kg czyli disc podobna wagę 😊😊

Mój ma 6 i pół miesiąca i jeszcze nie siedzi
Mój też ma 6 miesięcy i 2 tygodnie i nawet nie w głowie mu próbować siadać, ale to nic złego. Dzieci mają swoje tempo, jedne rzeczy robią szybciej inne później. Mój nawet nie czworakuje tylko jeździ na brzuchu, zazwyczaj w kółko a jak nie sięga zabawki to szybko obrót na plecy i znowu na brzuszek, robi te obroty tak długo aż chwyci wypatrzoną rzecz.

reklama
A próbowałaś małemu w nocy zmieniać pampersa? Pytam bo mój synek nie może spać jak ma mokro, nawet niewielka ilość mu przeszkadza i to go wybudza wtedy wierci się mimo, że jest najedzony. O spaniu nie ma mowy, a po zmianie śpi dalej bez problemu. Więc ja przy karmieniu w nocy sprawdzam czy jest mokro i zmieniam na bieżąco. Wiadomo, każdy mały człowiek ma już swoje upodobania, akurat moje dziecko jest wymagające jeśli chodzi o częste zmiany pampersa. A pytam tylko, bo chciałabym żeby udało się wam przespać choć 4 godzinki w ciągu, u mnie rekord to 5 godzin. Ale może po prostu Twój synek jest z tych co potrzebują mało snu, i zmiana pampersa nie ma tu nic do rzeczy.

Do góry