reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

U nas nocne usypianie to o 20 kąpiel, potem KP, o 21 noszę, tule i głaskam małego, a potem kładę do łóżeczka włączam karuzele z dźwiękiem szumu wody i śpiewu ptaków. Zawsze mi przy tym usypia ok. 21:30. Nie muszę go usypiać na rękach.
Natomiast w dzień jest już trochę gorzej. Zazwyczaj śpi w wózku. Chyba, że na rękach mi zaśnie to wtedy kładę do łóżeczka.

reklama
Nadrabiam was
Mój śpi od 21:15 do 5 rano bez pobudek.
Odciągając mleko samym laktator em bez stymulacji może ono zacząć zanikać.
Mój skończył pół roku 3 maja i nie obraca się całkowicie, ciągnie się do siadania, ale nie siada. Lekarz kazał dać mu jeszcze na wszystko czas ze względu na to, że urodził się przedwcześnie.
Przesadziliśmy go do spacerówki, ale też czasami stęka, poplakuje, więc to chyba taki etap..
W ciągu dnia robi turbo drzemki.
A takto nic ciekawego. Staram się z nimi wychodzić jak najczęściej na dwór i wszystko idzie jakoś pomału do przodu..

Co do pampersów używałam złotych Dada ale wogole się nie sprawdziły i przemakały. Jesteśmy na Pampers Premium Care 2 i już nie zmieniam.

A ile czasu leci podczas usypiania? Przez całe drzemki w ciągu dnia masz włączone? Ja mam aplikacje na androida "biały szum", są tam szumy, dźwięki jeziora, deszczu, macicy itp. puszczam na około pół godziny gdy odkładam na noc do łóżeczka, bo nasze łoże małżeńskie skrzypi i często się budził gdy do niego wchodziłam 😂. W dzień nie włączam. Gdzieś tam czytałam, że może uszkadzać słuch, ale nie wiem ile w tym prawdy, pewnie zależy też od głośności.
Jak widze ze zasnela to sciszam o polowe, w dzien wylaczam, na wieczor zostawiam na jakis czas bo ma siostre za sciana, ma to troche zmiekczac jej tluczenie sie.

Jakie macie spacerówki? Szukam czegoś poręcznego aby wrzucić do bagażnika bez przebojów.. Bo wózek 3 w 1 zajmuje dużo miejsca...

reklama
Ale to chyba mimo wszystko główka musi być stabilna?
Tak, do tego ikeowego powinno stabilnie siedzieć. My na razie karminy w tym siedzisku mammas&pappas, nasza główkę trzyma bardzo dobrze ale jeszcze stabilnie nie siedzi i fizjo poleciła to bo mówi że tam pozycja z zaokrąglonymi plecami. Ale oczywiście tylko do karmienia.

Do góry