reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Witam sie w 5t1d .Jem właśnie sniadanie. Normalne, jajecznice z pomidorem.. i jakos nie mam na bia apetytu specjalnie..musze ja zjesc ,zebym pozniej nie byla glodna ale wkladam do buzi i jest dziwna . 🤣😂 Zasnelam wczoraj sponiewierania jeszcze przed 22 .. no taki mam dobry sen! Glupoty mi sie snia to fakt, ale wysypiam sie,a mimo to jestem zmeczona 🤣😂🤣😂 milego dzionka kochane

reklama
Witam w 6t2d. Od piątku miałam delikatne plamienia jakby końcówka końca 🐒. Jutro kontrolna wizyta u gina. Obudziły mnie mdłości i siusiu 😂😂😂. Teraz odczuwam przypływ energii ale niestety muszę duuuuzzzzo leżeć.

Z tym GP to jest dramat. Ja dziś zadzwoniłam do mojego medical centre że mi wyszedl pozytywny test. Recepcjonistka powiedziała że jeśli teraz mi wychodzi około 4 tydzien, to żeby się zgłosić do midwife za około 4 kolejne JEŚLI ciąża się utrzyma.... 😠😠 (nie mam w historii żadnego poronienia).
Ja pójdę prywatnie na usg za około 2-3 tygodnie. Sprawdź, bo niektóre punkty prywatne mają pakiet startowy, gdzie robią Ci betę i pierwsze usg dopochwowe i przy okazji omawiają wszystkie wątpliwości 🙂
No właśnie trochę się obawiam tego, że człowiek będzie musiał samemu wszytsko ogarniać, bo z ich strony na dużą pomoc nie liczę w początkowych etapach ciąży. Znalazłam w mojej okolicy jeden ośrodek. Który właśnie wykonuje usg we wczesnych tygodniach, ale nic nie wspominali t o badaniach krwi. A gdzie mieszkasz? Bo ja w Londynie

Witam sie w 5t1d .Jem właśnie sniadanie. Normalne, jajecznice z pomidorem.. i jakos nie mam na bia apetytu specjalnie..musze ja zjesc ,zebym pozniej nie byla glodna ale wkladam do buzi i jest dziwna . 🤣😂 Zasnelam wczoraj sponiewierania jeszcze przed 22 .. no taki mam dobry sen! Glupoty mi sie snia to fakt, ale wysypiam sie,a mimo to jestem zmeczona 🤣😂🤣😂 milego dzionka kochane
Ja zasypiam po 20🙈 jak maż robi sobie kawe w kuchni to zapach kojarzy mi się ze spalonym kurczakiem i nie umiem go zniesc🤪 lodówkę też otwiera mi się średnio. Mm ale na jajecznice z pomidorami zrobilas mi wielkiego smaka! Moja babcia zawsze mi to serwowala, musze ją zagadać🤣 milego dnia wszystkim ciążóweczkom 😘

Bardzo dobrze zrobilas! Czub.. takim trzeba zwracac uwage i stopniowo podcinac ich chora pewność siebie.. wiem co mowie :p pracuje z roznym przekrojem ludzi.

Ja pracuje z samymi chlopami, wiekszosc dostaje padaki jak widza kobiete ze wschodniej Europy, ktora mowi im co maja robic. Im sie to w glowie nie miesci. Pracowalam w wielu krajach i naprawde roznica jest tylko taka, co im bardziej przeszkadza: to ze mloda (juz nie :D ), to ze kobieta, czy to, ze Polka.
I jak mnie kolejny ch** poniza, to juz przestalam sie krepowac (znam swoja wartosc itp i swoja praca naprawde zarabiam na siebie z duza nawiazka) i po prostu pisze oficjalna skarge do szefa.
Teraz mrucze sobie pod nosem "cale szczescie ze ide na macierzynski".
Musze odpoczac od tego calego srodowiska, spedzilam kilka lat na roznych budowach i fabrykach w roznych miejscach, na poprzednim projekcie panowie z budowy wymyslili sobie ze jak beda sie na mnie drzec, to sobie ulza. Pozniej przestali, a potem zamienilam ich zycie w pieklo :p
Pozostale lata pracuje z biura i mimo, ze lubie ta prace, to mam jej czasem dosc.

A tak swoja droga, jak myslicie: wiem ze jestem w ciazy, ale moj szef mi proponuje awans i podwyzke. Brac? Awans tylko finansowy w wewnetrznej klasyfikacji, zadania mialabym bez wiekszych zmian. Ciagle zarabiam ponizej tego, co powinnam, wiec moze warto przyjac..

Bardzo dobrze zrobilas! Czub.. takim trzeba zwracac uwage i stopniowo podcinac ich chora pewność siebie.. wiem co mowie :p pracuje z roznym przekrojem ludzi.

Ja pracuje z samymi chlopami, wiekszosc dostaje padaki jak widza kobiete ze wschodniej Europy, ktora mowi im co maja robic. Im sie to w glowie nie miesci. Pracowalam w wielu krajach i naprawde roznica jest tylko taka, co im bardziej przeszkadza: to ze mloda (juz nie :D ), to ze kobieta, czy to, ze Polka.
I jak mnie kolejny ch** poniza, to juz przestalam sie krepowac (znam swoja wartosc itp i swoja praca naprawde zarabiam na siebie z duza nawiazka) i po prostu pisze oficjalna skarge do szefa.
Musze odpoczac od tego calego srodowiska, spedzilam kilka lat na roznych budowach i fabrykach w roznych miejscach, na poprzednim projekcie panowie z budowy wymyslili sobie ze jak beda sie na mnie drzec, to sobie ulza. Pozniej przestali, a potem zamienilam ich zycie w pieklo :p
Pozostale lata pracuje z biura i mimo, ze lubie ta prace, to mam jej czasem dosc.

A tak swoja droga, jak myslicie: wiem ze jestem w ciazy, ale moj szef mi proponuje awans i podwyzke. Brac? Awans tylko finansowy w wewnetrznej klasyfikacji, zadania mialabym bez wiekszych zmian. Ciagle zarabiam ponizej tego, co powinnam, wiec moze warto przyjac..

Jasne ze brać! Ciąża to nie choroba tylko urlop od pracy wiec wrócisz po niej na wyższe stanowisko a dodatkowa kasa się teraz przyda. Ja bym się nie zastanawiała 😃

reklama
@Xxxsia W poprzednich ciążach już miałam pęcherzyk w 4 tygodniu, a betę mialam wczoraj ponad 10 tys, więc myślę że już będzie
Też myślę że powinien już być w 4 tygodniu jeśli nic się nie przesunelo
niesamowite jak kobiece cialo moze zaskoczyc :)
trzymam kciuki za dzidziusia :) :)
Oj może. Wogole kobiece ciało to jest mega że tyle może znieść zmian i wogole [emoji6]
Czekamnna te Twoja wizyte bardziej jak na swoją [emoji85]
Ja też bardzo emocjonująco podchodzę do wizyt innych dziewczyn na forum
U mnie to samo, zmęczenie ogromne. Mi trochę pomaga robot sprzątajacy bo przy psie też czysto nie jest [emoji38]
Mi się marzy taki. Może mąż na urodziny da się przekonać bo przy dwójce to będzie już wyzwanie żeby było czysto dla mnie
Jakie grupki, no coś Ty. Zawsze warto pisać, nawet jeśli ktoś mało odpisuje nam. Z czasem się poznajemy i otwieramy. Daj się poznać [emoji846]
Zgadzam się niea tu raczej grupek. Chętnie wspieramy się nawzajem nowe osoby oczywiście tez [emoji846]

Wczoraj prawie usnęłam w pracy. Do tego zrobiło mi się słabo wyszłam na szczęście ma dwór i trochę przeszło. Może to przez te remonty i niewyspanie. Ale żeście wczoraj natrzaskali to jest co czytać [emoji6]

Do góry