reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
@margola29 my też będziemy mieli różnice wieku 4 lat i powiem Ci ze to chyba najlepsza decyzja. Oczywiście to jest każdego indywidualna sprawa ale ja czuję, że mogłam przez te maluchowe lata poświęcić się córce w 100% a teraz tj piszesz jest na tyle duża i tyle o ile samodzielna, że wiem że da sobie radę nawet gdy ja będę musiała się poświęcić maluchowi. Poza tym wydaje mi się że to też nie jest jakaś kolosalna różnica wieku.

@mamakochajaca wlasnie! Zgadzam się. Dziecko będzie się fajnie rozwijać a są też żłobki takie dzienne gdzie dziecko może przychodzić na konkretne dni i godziny. To jest dobre rozwiązanie 👍

Tylko żłobek krótko przed pojawieniem się rodzeństwa i krótko po jest najgorszym z możliwych pomysłów. Wtedy taki mały człowiek myśli że rodzice mają nowe dziecko, a jego oddają do żłobka bo go już nie chcą. Można zapoczatkowac duże problemy emocjonalne u takiego dziecka. Starsze dziecko to co innego, ale 1,5 roczne dziecko tak właśnie myśli.

Tylko żłobek krótko przed pojawieniem się rodzeństwa i krótko po jest najgorszym z możliwych pomysłów. Wtedy taki mały człowiek myśli że rodzice mają nowe dziecko, a jego oddają do żłobka bo go już nie chcą. Można zapoczatkowac duże problemy emocjonalne u takiego dziecka. Starsze dziecko to co innego, ale 1,5 roczne dziecko tak właśnie myśli.
o tym nawet nie pomyslalam, ale masz racje, nie chce mu fundowac stresow, pojawienie sie dziecka i tak przezyje, bo mama nie bedzie na wylacznosc

Dziewczyny, czy któraś z Was jeszcze pracuje? Jak sobie radzicie fizycznie z pogodzeniem pracy zawodowej, obowiązków domowych, normalnego życia itp.? Przyznam, że miałam dużo zapału żeby pracować jak najdłużej, ale jest 30 tydzień i powoli zaczyna brakować mi siły, boli mnie kręgosłup, jest mi ciężko itd. Chyba przeceniłam swoje możliwości [emoji853]

Kochane przyszedł mi dzisiaj wynik z posiewu moczu. Czy któraś pomoże mi go roszyfrowac? Wizyta dopiero we wtorek

Załączniki

• Screenshot_20210829_162513_com.microsoft.office.officehubrow.jpg
    Screenshot_20210829_162513_com.microsoft.office.officehubrow.jpg
    245,6 KB · Wyświetleń: 88
Kochane przyszedł mi dzisiaj wynik z posiewu moczu. Czy któraś pomoże mi go roszyfrowac? Wizyta dopiero we wtorek
Ujście cewki znajduje się blisko krocza, sugerują złe pobranie próbki związane z obecnością w moczu bakterii, które standardowo znajdują się w odbycie - może nie dokładnie się umyłaś? Albo próbka nie była pobrana ze środkowego strumienia?

reklama
Ujście cewki znajduje się blisko krocza, sugerują złe pobranie próbki związane z obecnością w moczu bakterii, które standardowo znajdują się w odbycie - może nie dokładnie się umyłaś? Albo próbka nie była pobrana ze środkowego strumienia?
Właśnie chodzi o to że wydaje mi się że wszystko wykonałam prawidłowo. Wydaje mi się że w laboratorium próbka stała za długo w temperaturze pokojowej a nie w lodówce. No nic jutro najwyżej powtórzę badanie

Do góry