reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
@margola29 my też będziemy mieli różnice wieku 4 lat i powiem Ci ze to chyba najlepsza decyzja. Oczywiście to jest każdego indywidualna sprawa ale ja czuję, że mogłam przez te maluchowe lata poświęcić się córce w 100% a teraz tj piszesz jest na tyle duża i tyle o ile samodzielna, że wiem że da sobie radę nawet gdy ja będę musiała się poświęcić maluchowi. Poza tym wydaje mi się że to też nie jest jakaś kolosalna różnica wieku.

@mamakochajaca wlasnie! Zgadzam się. Dziecko będzie się fajnie rozwijać a są też żłobki takie dzienne gdzie dziecko może przychodzić na konkretne dni i godziny. To jest dobre rozwiązanie 👍

Tylko żłobek krótko przed pojawieniem się rodzeństwa i krótko po jest najgorszym z możliwych pomysłów. Wtedy taki mały człowiek myśli że rodzice mają nowe dziecko, a jego oddają do żłobka bo go już nie chcą. Można zapoczatkowac duże problemy emocjonalne u takiego dziecka. Starsze dziecko to co innego, ale 1,5 roczne dziecko tak właśnie myśli.

Tylko żłobek krótko przed pojawieniem się rodzeństwa i krótko po jest najgorszym z możliwych pomysłów. Wtedy taki mały człowiek myśli że rodzice mają nowe dziecko, a jego oddają do żłobka bo go już nie chcą. Można zapoczatkowac duże problemy emocjonalne u takiego dziecka. Starsze dziecko to co innego, ale 1,5 roczne dziecko tak właśnie myśli.
o tym nawet nie pomyslalam, ale masz racje, nie chce mu fundowac stresow, pojawienie sie dziecka i tak przezyje, bo mama nie bedzie na wylacznosc

Dziewczyny, czy któraś z Was jeszcze pracuje? Jak sobie radzicie fizycznie z pogodzeniem pracy zawodowej, obowiązków domowych, normalnego życia itp.? Przyznam, że miałam dużo zapału żeby pracować jak najdłużej, ale jest 30 tydzień i powoli zaczyna brakować mi siły, boli mnie kręgosłup, jest mi ciężko itd. Chyba przeceniłam swoje możliwości [emoji853]

Kochane przyszedł mi dzisiaj wynik z posiewu moczu. Czy któraś pomoże mi go roszyfrowac? Wizyta dopiero we wtorek

Załączniki

• Screenshot_20210829_162513_com.microsoft.office.officehubrow.jpg
    Screenshot_20210829_162513_com.microsoft.office.officehubrow.jpg
    245,6 KB · Wyświetleń: 91
Kochane przyszedł mi dzisiaj wynik z posiewu moczu. Czy któraś pomoże mi go roszyfrowac? Wizyta dopiero we wtorek
Ujście cewki znajduje się blisko krocza, sugerują złe pobranie próbki związane z obecnością w moczu bakterii, które standardowo znajdują się w odbycie - może nie dokładnie się umyłaś? Albo próbka nie była pobrana ze środkowego strumienia?

reklama
Ujście cewki znajduje się blisko krocza, sugerują złe pobranie próbki związane z obecnością w moczu bakterii, które standardowo znajdują się w odbycie - może nie dokładnie się umyłaś? Albo próbka nie była pobrana ze środkowego strumienia?
Właśnie chodzi o to że wydaje mi się że wszystko wykonałam prawidłowo. Wydaje mi się że w laboratorium próbka stała za długo w temperaturze pokojowej a nie w lodówce. No nic jutro najwyżej powtórzę badanie

Do góry