reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Cześć wszystkim. U mnie póki co jedynie piersi pobolewają ale nawet jakby łagodniej, chyba że już się zaczęłam przyzwyczajać do tego. Na szczęście póki co nie mam żadnych nudności i mam nadzieję, że uda się bez tego jak najdłużej obyć. Szczególnie, że wiem, że moja mama jedynie w drugiej ciąży, trochę się denerowala na niektóre zapachy 😅
Dzisiaj 4+4 🙂
Miłego dnia

reklama
Dzień dobry z rana.
Witam nowe dziewczyny.
U mnie coś się poprzestawiało i od 2 dni wybudzam się w nocy i ciężko mi usnąć. Dzisiaj pobudka o 3.30 i tak nie spałam już do rana. Czuję się jak zombie. Mąż już odzyskał smak i węch a u mnie nadal dupa.
Piersi są tak wrażliwe że nie mogę ich dotknąć. A najgorzej w pachwinie.
Wiem co czujesz, moje piersi mam wrażenie że bolą aż na plecach 😅 mam nadzieję, że szybko wróci Ci smak i węch, chociaz to dziadostwo potrafi trzymać nawet miesiąc 😑
Jakich aplikacji używacie?
Jest tego tyle że dostaję oczopląsu [emoji16]
Ciąża + i preglife 😊 moje dwie ulubione 😊

Dziewczyny jak sobie radzicie z mdlosciami? Żadne imbiry sriry, nic mi nie pomaga 🤮 pierwszy raz tak mnie męczą, w poprzednich dwóch ciążach byly totalnie znośne teraz to jakis kosmos a tu dopiero 5t6d 🥺

Po cichutku chciałabym się przywitać [emoji16]
Dzisiaj wyszła Kreseczka. Dwa dni temu cień. Termin wg aplikacji na 22.11.21, aktualnie 4+0. Betę o ile zrobię to będzie to końcem przyszłego tygodnia dopiero. Na wizytę już się umówiłam na ostatniego marca.
Mam 35lat i to moja pierwsza ciąża.
Zobacz załącznik 1247863
witaj oooo będziemy miały razem wizytę😍🥰😘 gratuluję 2 kreseczek

Wiem co czujesz, moje piersi mam wrażenie że bolą aż na plecach 😅 mam nadzieję, że szybko wróci Ci smak i węch, chociaz to dziadostwo potrafi trzymać nawet miesiąc 😑
Ciąża + i preglife 😊 moje dwie ulubione 😊

Dziewczyny jak sobie radzicie z mdlosciami? Żadne imbiry sriry, nic mi nie pomaga 🤮 pierwszy raz tak mnie męczą, w poprzednich dwóch ciążach byly totalnie znośne teraz to jakis kosmos a tu dopiero 5t6d 🥺
To moja pierwsza ciaza i tez sobie nie radze z mdłościami... zaczelo sie rowno w 6 tygodniu i mam wrazenie ze z dnia na dzien jest coraz gorzej. Probowalam wody z imbirem... nie pomaga😥

Cześć w sobotę;) ja znowu miałam chujowa noc.... Kiedy wreszcie ten brzuch odpuści w dzień jest znosnie a w nocy masakra... Bol podbrzusza i w pachwinach te więzadła tragedia aż mi uda dretwieja i palą ogniem... Do tego nie mogę chodzić w maseczce normalnie się duszę nie wiem jak we wtorek pójdę tramwajem z dzieckiem do lekarza 30minut;/ jestem taka wkurzona coś nie mam humoru, mocy itp. I zaczynam się martwić jak to będzie w pierwszej ciąży rwa kulszowa dała nieźle popalić a syn był ułożony tak że po porodzie zrotowal mi miednice więc mam co jakiś czas dretwienie i ból nogi... Jak wczoraj poczułam to w drugiej to wyć mi się zachciało;((( mnie poprzednia ciąża przeczołgala oby ta była laskawsza bo wtedy mogłam odpoczywać ile się da a przy 2dziexku już tak nie jest. Serio podziwiam mamy z maluszkami jak Wy to wszystko ogarniacie...

Hej dziewczyny
Dopiero teraz Was nadrobiłam. Uff 😅
Ale się postów namnożyło :) witam wszystkie nowe mamusie ☺️

Odpowiem Wam zbiorczo 🙈

Dziewczyny, jestem mocno zestresowana, udało mi się zapisać do lekarza na środę. Co polecacie na zmniejszenie stresu? Bo zauważyłam że jak się denerwuję to brzuch się spina i robi się twardy, bardziej boli. Piję melisę, ale nie czuję żeby pomagała...
Muzyka relaksacyjna. Cały dzień mam puszczoną składankę ☺️ naprawdę mnie uspokaja.

Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej widac cos na usg, w sensie bardziej chodzi mi o bicie serca, przy jakiej becie czy tygodniu ciąży powinno ono byc ?
Serce MUSI już być gdy zarodek ma powyżej 6 mm.
Zwykle serduszko pojawia się między skończonym 5 tygodniem, a 6. Ale różnie to z owulacją bywa. Dlatego uznaje się kryterium rozmiarowe, a nie na podstawie wieku ciąży ;)
Dziewczyny, wyszła mi opryszczka na wardze. To nie pierwszy raz, w ciągu ostatniego roku miałam ją kilka razy, zawsze pacyfikowana acyklowirem w tabletkach, miejscowo olejek z drzewa herbacianego. Z tego co się jednak orientuję, leków przeciwwirusowych nie powinno się stosować przed 10 tygodniem. Czy któraś z was ma podobne doświadczenia z poprzednich ciąż?
O ja się też chętnie dowiem, bo też często mam opryszczki na ustach
Mi też wyszła. W aptece Panie dały mi maść, która jest bezpieczna w ciąży. Nazywa się "Erazaban". Taka czerwona.
W ulotce też była informacje, że można stosować w ciąży. Jednak w myśl zasady, że "przed zastosowaniem każdego leku kobieta w ciąży powinna się skonsultować z lekarzem" zapytałam rodzinnej i jak najbardziej zaleciła smarować. Potem ginekolog potwierdził. Nie powinno się stosować doustnych leków na opryszczkę ;)

Dzien zaczynam od kolejnego zastrzyku z neoparinu :-( kolejny sinior do kolekcji😒
Poproś może lekarza o wypisanie Clexane, są ostrzejsze igły i nie robią się tak bardzo siniaki ;) mam porównanie, różnica kolosalna ☺️
A propo heparyny, ja nie wiem co ten mój chlop wczoraj zrobił, ale trzy razy mi igłę wbijał. Źle złapał na początku, później możliwe za ja się ruszyłam, bo mnie zabolało i trzeci raz to już masakra, cały zastrzyk bolał i po wyciągnięciu też :( Mam nadzieję że przywyknę do tego jakoś, albo się wkoncu przełamie i sama sobie będę robiła te zastrzyki.
Czasami trafi się igła tempa i jest problem z wkłóciem ;) obstawiam, że to nie wina męża, ani Twoja ;)
Niektórzy kupują najcieńsze igly w aptece i zmieniają końcówkę ☺️

Czy któraś z was wie jak liczyć cykl w którym nastąpiło poronienie? Zaczęłam liczyć pdc od najniższej temperatury no i wypadałoby ze jestem teraz w 33 dniu ciąży. Tylko betę miałam dość już wysoka 5tys w 26 dniu ciąży. Wiec może jednak coś inaczej.
Taki cykl się liczy jak miesiączkę. Czyli pierwszy dzień poronienia (żywej krwi) to pierwszy dzień cyklu

Cześć w sobotę;) ja znowu miałam chujowa noc.... Kiedy wreszcie ten brzuch odpuści w dzień jest znosnie a w nocy masakra... Bol podbrzusza i w pachwinach te więzadła tragedia aż mi uda dretwieja i palą ogniem...
Biedna, wiem co czujesz.
U mnie trochę te bóle odpuściły, zauważyłam że po laktozie boli mnie w nocy dużo mocniej (nie miałam wzdęć ani nic, tylko takie skurcze w podbrzuszu i pachwinie) więc na wszelki odstawilam laktozę.
Albo pomogło to, albo po prostu się mój organizm uspokoił :)
Więc u ciebie tez może kwestia czasu

reklama
Do góry