reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam pregnancy+, po angielsku co prawda ale fajnie pokazuje rozwój dziecka w 3d ;)

Załączniki

• Screenshot_2021-03-13-13-54-51-108_com.hp.pregnancy.lite.jpg
    Screenshot_2021-03-13-13-54-51-108_com.hp.pregnancy.lite.jpg
    165,9 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Dziewczyny od wczoraj mam delikatne plamienia. Dzwoniłam do swojego lekarza kazał brać duphaston 3x1 i cyclo 3 fort też 3x1. Bardzo się boję bo już jedną ciążę poroniłam w 12tyg.( puste jajo). 😔😔

Dwa prania zrobione, obiadek i leżę sobie odpoczywam, i myśle jak przechowywać heparynę sprzydala by się apteczka lub jakoś pojemnik ładny ale nic ciekawego na allegro nie wyszukałam. Do tego szukam cos fajnego na gaziki niejalowe bo kupiłam i nie fajnie żeby tak opakowanie były otwarte, a wy jak trzymacie. Heparynę w oryginalnym pudełku ?

Faktycznie okropny ten siniak. Współczuję codziennego kłucia
O jej o kurczę jaki siniak :/ po zastrzyku dowiedziałam się żeby smarować maścią.. maść arnikowa na te blizny.
Ja mdłości także od rana teraz trochę przeszły
Dzien dobry wszystkim [emoji6] u mnie z rana delikatne mdłości i pobolewanie podbrzusza. Dzisiaj 4t3d [emoji6] miłego dnia
Super wiadomość [emoji846]
Dziękuję @Parsley spróbuję.
Ja mam jeden wielki fałd i mi ciężko to złapać i pewnie dlatego
witaj oooo będziemy miały razem wizytę[emoji7][emoji3059][emoji8] gratuluję 2 kreseczek
Ja również wizytę mam ostatniego marca [emoji846]

Cześć wszystkim, ja po dniu przerwy znów zaczęłam plamić. Dziś temperatura 36.35, czyli moja bazowa. Nie wiem, jak mam się tym nie martwić 😢
Kochana nie poddawaj się!!
Ja od tygodnia krwawie i chodzę w podpasce. To nie jest normalne w ciąży 🙄 Na IP mi wpisali poronienie zagrażające.
Temperatura też mi opadła z 37,2 (ciążowa) do 36,8 czyli mojej stałej temperatury i wpadłam w lekką panikę... Ale byłam na kontroli. Serduszko bije.
Więc ja się tego trzymam. Musi być dobrze 🙏🙏🙏

Umów się tylko do lekarza na konsultacje. Pewnie trzeba zwiększyć poziom progesteronu. Ewentualnie może to jakiś krwiaczek się opróżnia ;)

Jakich aplikacji używacie?
Jest tego tyle że dostaję oczopląsu [emoji16]
Ja używam różnych bo w każdej co innego mi się podoba 😁

Ciąża +
Preglife

Jeszcze podobno fajna jest HiMommy

Femometer (ta akurat jest nie ciążowa tylko bardziej do wyznaczania cykli) ale jestem w trybie ciąży. Co tydzień zmienia się obrazek i uwielbiam najbardziej 😁😍

Screenshot_20210313-170142.png

Ja dzisiaj odebrałam wyniki i glukoza na czczo - 96 .... a mam duża niedowagę , jestem ciekawa co mi powie lekarz. Chyba tez mnie czeka dieta 😓
Ojej, daj znać co lekarz powie.
Jak masz niedowagę to może cukrzyca typu 1 czyli z gatunku autoagresji?
Dzień dobry.

Mam pytanie do dziewczyn co biorą heparynę.
Co zrobiłam źle że mam coś takiego:Zobacz załącznik 1247861
A co bierzesz neoparin czy Clexane?
Neoparin zostawia większe siniaki bo ma ponoć bardziej tępe igły.
Spróbuj igłę nie wprowadzać do końca tylko wbić i wycofać do połowy.

a potrzebuje kupić pojemniczek na takie opady medyczne. W aptece wczoraj powiedzieli ze nie maja i mam przynosić w dwóch reklamówkach.. a wy jak wyrzucacie zastrzyki..
Nie wyrzucam. Zbieram. Chcę sobie zrobić potem na pamiątkę zdjecie z hasztagiem #zastrzyk miłości. U mnie będzie ponad 300 zastrzyków.
Widziałam na necie takie fotki i chwytają za serce ☺️

Po cichutku chciałabym się przywitać [emoji16]
Dzisiaj wyszła Kreseczka. Dwa dni temu cień. Termin wg aplikacji na 22.11.21, aktualnie 4+0. Betę o ile zrobię to będzie to końcem przyszłego tygodnia dopiero. Na wizytę już się umówiłam na ostatniego marca.
Mam 35lat i to moja pierwsza ciąża.
Zobacz załącznik 1247863
Cześć! Gratulacje 🎉🎊
Ja mam 36 (jeszcze 😈) i też jestem w pierwszej ciąży :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana nie poddawaj się!!
Ja od tygodnia krwawie i chodzę w podpasce. To nie jest normalne w ciąży 🙄 Na IP mi wpisali poronienie zagrażające.
Temperatura też mi opadła z 37,2 (ciążowa) do 36,8 czyli mojej stałej temperatury i wpadłam w lekką panikę... Ale byłam na kontroli. Serduszko bije.
Więc ja się tego trzymam. Musi być dobrze 🙏🙏🙏

Umów się tylko do lekarza na konsultacje. Pewnie trzeba zwiększyć poziom progesteronu. Ewentualnie może to jakiś krwiaczek się opróżnia ;)
Mam tak samo, też niestety muszę w ciąży używać podpasek. Od początku miałam plamienia a w czwartek trafiłam na IP z potężnym krwotokiem. Byłam pewna, że to koniec. Nigdy bym nie pomyślała, że dziecko może coś takiego przetrwać, a jednak okazało się że serduszko bije. Nie mogłam w to uwierzyć. Chwilę wcześniej lekarz mówił, że może być konieczne łyżeczkowanie a jednak zdarzył się cud. Jak zobaczyłam na ekranie monitora, że serce bije to była najszczęśliwsza chwila w moim życiu. Zdaje sobie sprawę, że do szczęśliwego zakończenia jeszcze daleka droga ale też staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie

Do góry