reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ojej, daj znać co lekarz powie.
Jak masz niedowagę to może cukrzyca typu 1 czyli z gatunku autoagresji?

A co bierzesz neoparin czy Clexane?
Neoparin zostawia większe siniaki bo ma ponoć bardziej tępe igły.
Spróbuj igłę nie wprowadzać do końca tylko wbić i wycofać do połowy.

Nie wyrzucam. Zbieram. Chcę sobie zrobić potem na pamiątkę zdjecie z hasztagiem #zastrzyk miłości. U mnie będzie ponad 300 zastrzyków.
Widziałam na necie takie fotki i chwytają za serce ☺️
Jej to ja też swoje zostawię to bardzo fajny pomysł ❤️ja będę miała też ponad 300 ❤️ tylko muszę większy pojemnik sobie skombinować. 😁

Mam tak samo, też niestety muszę w ciąży używać podpasek. Od początku miałam plamienia a w czwartek trafiłam na IP z potężnym krwotokiem. Byłam pewna, że to koniec. Nigdy bym nie pomyślała, że dziecko może coś takiego przetrwać, a jednak okazało się że serduszko bije. Nie mogłam w to uwierzyć. Chwilę wcześniej lekarz mówił, że może być konieczne łyżeczkowanie a jednak zdarzył się cud. Jak zobaczyłam na ekranie monitora, że serce bije to była najszczęśliwsza chwila w moim życiu. Zdaje sobie sprawę, że do szczęśliwego zakończenia jeszcze daleka droga ale też staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie
Ojej to faktycznie ta sama sytuacja 😰
Też byłam pewna, że to koniec. Nawet podczas okresu nie mam tyle krwi...

Widać mamy waleczne dzieci 🙏
Kiedy masz kolejną kontrolę?
Ja za tydzień i do tego czasu reżim łóżkowy. Wstaje tylko do toalety i umyć się.
No i staram się o tym nie myśleć. Obstawiłam się książkami, filmami i jestem dobrej myśli 💞

Dzień dobry z rana.
Witam nowe dziewczyny.
U mnie coś się poprzestawiało i od 2 dni wybudzam się w nocy i ciężko mi usnąć. Dzisiaj pobudka o 3.30 i tak nie spałam już do rana. Czuję się jak zombie. Mąż już odzyskał smak i węch a u mnie nadal dupa.
Piersi są tak wrażliwe że nie mogę ich dotknąć. A najgorzej w pachwinie.
Mam to samo z budzeniem. Chodzę spać o 21 a budzę się w środku nocy. Kupiłam takie lekarstwo homeopatyczne (na mdłości i bezsenność) i po dwóch dniach już trochę lepiej. Budzę się, ale zaraz zasypiam. To się nazywa cocculus indicus 9.

Cześć, ja dzisiaj cały dzień pracowałam w domu, ale mogłam zjeść tylko obiad i jakieś migdały w międzyczasie, więc bywało lepiej. Za to zaczęłam czuć zapachy już naprawdę intensywnie. Normalnie czuję, że coś gdzieś gnije i wącham cały dom. Fuj.

Jej to ja też swoje zostawię to bardzo fajny pomysł ❤️ja będę miała też ponad 300 ❤️ tylko muszę większy pojemnik sobie skombinować. 😁
Zostaw ☺️ ja odkładam zastrzyki spowrotem do oryginalnych kartonów. I to wszystko będę wkładać to jakiegoś wielkiego pudla.
Te zdjęcia są takie wymowne, takie magiczne 😍 magia miłości. Potem można fotki wysyłać do fundacji trombofilii jeśli ktoś ma ochotę i są inspiracją dla innych trombek, które tracą nadzieję...
Tu można poczytać o akcji :

Screenshot_20210313-171941.png

IMG_20210313_184152.png

Wiem co czujesz, moje piersi mam wrażenie że bolą aż na plecach 😅 mam nadzieję, że szybko wróci Ci smak i węch, chociaz to dziadostwo potrafi trzymać nawet miesiąc 😑
Ciąża + i preglife 😊 moje dwie ulubione 😊

Dziewczyny jak sobie radzicie z mdlosciami? Żadne imbiry sriry, nic mi nie pomaga 🤮 pierwszy raz tak mnie męczą, w poprzednich dwóch ciążach byly totalnie znośne teraz to jakis kosmos a tu dopiero 5t6d 🥺
Spróbuj utrzymywać cukier na stałym poziomie. Czyli postaraj się zjeść śniadanie bogate w białko (np jajecznica ;) a potem jedz, jak tylko poczujesz głód. Ale np też białkowe rzeczy, mięso, serek, jogurt, pełnoziarniste pieczywo, orzechy, migdały. Podobno to właśnie wahający się cukier sprawia najwięcej problemow. I wątroba. Więc odpadają chipsy, McDonald's i inne świństwa. W poprzednich ciążach jadłam z doskoku różne rzeczy i wciąż się czułam, jak na pokładzie statku ;) Teraz staram się jeść zdrowo i świadomie i naprawdę lepiej. I dużo pij. Mnie pomaga. Mam nadzieję, że Tobie też ❤️

reklama
Cześć, ja dzisiaj cały dzień pracowałam w domu, ale mogłam zjeść tylko obiad i jakieś migdały w międzyczasie, więc bywało lepiej. Za to zaczęłam czuć zapachy już naprawdę intensywnie. Normalnie czuję, że coś gdzieś gnije i wącham cały dom. Fuj.
Ja nie mogę przejść koło kosza na śmieci nawet jeśli jest zapełniony tylko do połowy 😳 ble
I jak mój połówek otworzył smaczki dla psa to aż mnie wykręciło 🙈

Do góry