reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Cześć wszystkim. U mnie póki co jedynie piersi pobolewają ale nawet jakby łagodniej, chyba że już się zaczęłam przyzwyczajać do tego. Na szczęście póki co nie mam żadnych nudności i mam nadzieję, że uda się bez tego jak najdłużej obyć. Szczególnie, że wiem, że moja mama jedynie w drugiej ciąży, trochę się denerowala na niektóre zapachy 😅
Dzisiaj 4+4 🙂
Miłego dnia

reklama
Dzień dobry z rana.
Witam nowe dziewczyny.
U mnie coś się poprzestawiało i od 2 dni wybudzam się w nocy i ciężko mi usnąć. Dzisiaj pobudka o 3.30 i tak nie spałam już do rana. Czuję się jak zombie. Mąż już odzyskał smak i węch a u mnie nadal dupa.
Piersi są tak wrażliwe że nie mogę ich dotknąć. A najgorzej w pachwinie.
Wiem co czujesz, moje piersi mam wrażenie że bolą aż na plecach 😅 mam nadzieję, że szybko wróci Ci smak i węch, chociaz to dziadostwo potrafi trzymać nawet miesiąc 😑
Jakich aplikacji używacie?
Jest tego tyle że dostaję oczopląsu [emoji16]
Ciąża + i preglife 😊 moje dwie ulubione 😊

Dziewczyny jak sobie radzicie z mdlosciami? Żadne imbiry sriry, nic mi nie pomaga 🤮 pierwszy raz tak mnie męczą, w poprzednich dwóch ciążach byly totalnie znośne teraz to jakis kosmos a tu dopiero 5t6d 🥺

Po cichutku chciałabym się przywitać [emoji16]
Dzisiaj wyszła Kreseczka. Dwa dni temu cień. Termin wg aplikacji na 22.11.21, aktualnie 4+0. Betę o ile zrobię to będzie to końcem przyszłego tygodnia dopiero. Na wizytę już się umówiłam na ostatniego marca.
Mam 35lat i to moja pierwsza ciąża.
Zobacz załącznik 1247863
witaj oooo będziemy miały razem wizytę😍🥰😘 gratuluję 2 kreseczek

Wiem co czujesz, moje piersi mam wrażenie że bolą aż na plecach 😅 mam nadzieję, że szybko wróci Ci smak i węch, chociaz to dziadostwo potrafi trzymać nawet miesiąc 😑
Ciąża + i preglife 😊 moje dwie ulubione 😊

Dziewczyny jak sobie radzicie z mdlosciami? Żadne imbiry sriry, nic mi nie pomaga 🤮 pierwszy raz tak mnie męczą, w poprzednich dwóch ciążach byly totalnie znośne teraz to jakis kosmos a tu dopiero 5t6d 🥺
To moja pierwsza ciaza i tez sobie nie radze z mdłościami... zaczelo sie rowno w 6 tygodniu i mam wrazenie ze z dnia na dzien jest coraz gorzej. Probowalam wody z imbirem... nie pomaga😥

Cześć w sobotę;) ja znowu miałam chujowa noc.... Kiedy wreszcie ten brzuch odpuści w dzień jest znosnie a w nocy masakra... Bol podbrzusza i w pachwinach te więzadła tragedia aż mi uda dretwieja i palą ogniem... Do tego nie mogę chodzić w maseczce normalnie się duszę nie wiem jak we wtorek pójdę tramwajem z dzieckiem do lekarza 30minut;/ jestem taka wkurzona coś nie mam humoru, mocy itp. I zaczynam się martwić jak to będzie w pierwszej ciąży rwa kulszowa dała nieźle popalić a syn był ułożony tak że po porodzie zrotowal mi miednice więc mam co jakiś czas dretwienie i ból nogi... Jak wczoraj poczułam to w drugiej to wyć mi się zachciało;((( mnie poprzednia ciąża przeczołgala oby ta była laskawsza bo wtedy mogłam odpoczywać ile się da a przy 2dziexku już tak nie jest. Serio podziwiam mamy z maluszkami jak Wy to wszystko ogarniacie...

Hej dziewczyny
Dopiero teraz Was nadrobiłam. Uff 😅
Ale się postów namnożyło :) witam wszystkie nowe mamusie ☺️

Odpowiem Wam zbiorczo 🙈

Dziewczyny, jestem mocno zestresowana, udało mi się zapisać do lekarza na środę. Co polecacie na zmniejszenie stresu? Bo zauważyłam że jak się denerwuję to brzuch się spina i robi się twardy, bardziej boli. Piję melisę, ale nie czuję żeby pomagała...
Muzyka relaksacyjna. Cały dzień mam puszczoną składankę ☺️ naprawdę mnie uspokaja.

Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej widac cos na usg, w sensie bardziej chodzi mi o bicie serca, przy jakiej becie czy tygodniu ciąży powinno ono byc ?
Serce MUSI już być gdy zarodek ma powyżej 6 mm.
Zwykle serduszko pojawia się między skończonym 5 tygodniem, a 6. Ale różnie to z owulacją bywa. Dlatego uznaje się kryterium rozmiarowe, a nie na podstawie wieku ciąży ;)
Dziewczyny, wyszła mi opryszczka na wardze. To nie pierwszy raz, w ciągu ostatniego roku miałam ją kilka razy, zawsze pacyfikowana acyklowirem w tabletkach, miejscowo olejek z drzewa herbacianego. Z tego co się jednak orientuję, leków przeciwwirusowych nie powinno się stosować przed 10 tygodniem. Czy któraś z was ma podobne doświadczenia z poprzednich ciąż?
O ja się też chętnie dowiem, bo też często mam opryszczki na ustach
Mi też wyszła. W aptece Panie dały mi maść, która jest bezpieczna w ciąży. Nazywa się "Erazaban". Taka czerwona.
W ulotce też była informacje, że można stosować w ciąży. Jednak w myśl zasady, że "przed zastosowaniem każdego leku kobieta w ciąży powinna się skonsultować z lekarzem" zapytałam rodzinnej i jak najbardziej zaleciła smarować. Potem ginekolog potwierdził. Nie powinno się stosować doustnych leków na opryszczkę ;)

Dzien zaczynam od kolejnego zastrzyku z neoparinu :-( kolejny sinior do kolekcji😒
Poproś może lekarza o wypisanie Clexane, są ostrzejsze igły i nie robią się tak bardzo siniaki ;) mam porównanie, różnica kolosalna ☺️
A propo heparyny, ja nie wiem co ten mój chlop wczoraj zrobił, ale trzy razy mi igłę wbijał. Źle złapał na początku, później możliwe za ja się ruszyłam, bo mnie zabolało i trzeci raz to już masakra, cały zastrzyk bolał i po wyciągnięciu też :( Mam nadzieję że przywyknę do tego jakoś, albo się wkoncu przełamie i sama sobie będę robiła te zastrzyki.
Czasami trafi się igła tempa i jest problem z wkłóciem ;) obstawiam, że to nie wina męża, ani Twoja ;)
Niektórzy kupują najcieńsze igly w aptece i zmieniają końcówkę ☺️

Czy któraś z was wie jak liczyć cykl w którym nastąpiło poronienie? Zaczęłam liczyć pdc od najniższej temperatury no i wypadałoby ze jestem teraz w 33 dniu ciąży. Tylko betę miałam dość już wysoka 5tys w 26 dniu ciąży. Wiec może jednak coś inaczej.
Taki cykl się liczy jak miesiączkę. Czyli pierwszy dzień poronienia (żywej krwi) to pierwszy dzień cyklu

Cześć w sobotę;) ja znowu miałam chujowa noc.... Kiedy wreszcie ten brzuch odpuści w dzień jest znosnie a w nocy masakra... Bol podbrzusza i w pachwinach te więzadła tragedia aż mi uda dretwieja i palą ogniem...
Biedna, wiem co czujesz.
U mnie trochę te bóle odpuściły, zauważyłam że po laktozie boli mnie w nocy dużo mocniej (nie miałam wzdęć ani nic, tylko takie skurcze w podbrzuszu i pachwinie) więc na wszelki odstawilam laktozę.
Albo pomogło to, albo po prostu się mój organizm uspokoił :)
Więc u ciebie tez może kwestia czasu

reklama
Do góry