reklama
Natalia9898
Fanka BB :)
mi żelazo wyszło słabe to prowadzący przepisał mi specjalne żelazoJutro mam połówkowe (przyspieszyli mi o tydzień) i robiłam dzisiaj badania krwi. Wyszło mi, że mam magnez poniżej normy i żelazo powyżej... Reszta jest w porządku. Miałyście taka sytuację? Co o tym myśleć?
Unficzka
A tu podejrzanie w drugą stronę i za dużo...mi żelazo wyszło słabe to prowadzący przepisał mi specjalne żelazo
Natalia9898
może jesz dużo posiłków co ma właśnie żelazo tzn wątróbka i tym podobne ?A tu podejrzanie w drugą stronę i za dużo...
Akurat o wątróbce w ciąży w ostatnich latach było głośno ze względu na to że ma bardzo dużo witaminy A w sobie, która wchłaniamy w postaci retinolu, który w duzych ilościach jak w wątróbce jest niebezpieczny w ciąży. Ponoć wątróbka to taka mocno zakazana lista i tu nie warto ryzykować nawet małych ilości. Jak pierwszy raz byłam w ciąży ją zalecali, ale najnowsze badania sugerują by jej nie jeść.może jesz dużo posiłków co ma właśnie żelazo tzn wątróbka i tym podobne ?
Pisałam Ci wczoraj. Nie wiem czy widziałaś. A jak wygląda to w szpitalu Narutowicza?A jak wspominasz ujastek w szczególe większym? Ja zawsze u Narutowicza rodziłam i byłam zadowolona. Myśle teraz o ujastku ewentualnie.
Unficzka
Wątróbki nie jem w ogóle, zresztą ogólnie jem mało mięsa, a jak już to kurczak. Ale faktycznie może to być wina witamin, które suplementuje, teraz spojrzałam, że mają bardzo dużą dawkę.może jesz dużo posiłków co ma właśnie żelazo tzn wątróbka i tym podobne ?
A jakie witaminy stosujesz? Ja biorę femibion 2. Tam jest dzienne zapotrzebowanie na żelazo 100%, natomiast właśnie Prenatal Duo ma 200% żelaza. Witaminy MamaDHA Premium nie ma żelaza wogóle w swoim składzie, natomiast ma magnez. Zapytaj swojego lekarza, może trzeba zmienić witaminy przystosowane dla Ciebie.
reklama
Ja.mama
Ja zawsze miałam niskie żelazo, a ostatnio też wyszło mi ponad normę. Lekarz powiedział, żeby tym się nie przejmować.Jutro mam połówkowe (przyspieszyli mi o tydzień) i robiłam dzisiaj badania krwi. Wyszło mi, że mam magnez poniżej normy i żelazo powyżej... Reszta jest w porządku. Miałyście taka sytuację? Co o tym myśleć?