reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A jakie witaminy stosujesz? Ja biorę femibion 2. Tam jest dzienne zapotrzebowanie na żelazo 100%, natomiast właśnie Prenatal Duo ma 200% żelaza. Witaminy MamaDHA Premium nie ma żelaza wogóle w swoim składzie, natomiast ma magnez. Zapytaj swojego lekarza, może trzeba zmienić witaminy przystosowane dla Ciebie.
Teraz biorę Elevit Pronatal, 60mg żelaza w tabletce[emoji853]. Jutro będę u lekarza to od razu skonsultuje i pewnie zmienimy witaminy...

reklama
Pisałam Ci wczoraj. Nie wiem czy widziałaś. A jak wygląda to w szpitalu Narutowicza?
Tak dziękuje właśnie patrze na nich głównie ze względu na to żeby wziąć sobie potem pojedynczy pokój bo tak miałam tez Narutowicza ale tym razem nie będę mogła na to liczyć a to był mega komfort. Pierwszy raz byłam aż 10 dni i ciężej by było z gośćmi. O Ujastku słyszałam tez dobre opinie i ma wysoki stopień referencyjności.
U Narutowicza są super warunki. Fajne olbrzymie sale porodowe z wanna prysznicem. Bardzo dobra opieka po porodzie. Przekochane pielęgniarki. Na pewno warto rozważyć :)

Tak dziękuje właśnie patrze na nich głównie ze względu na to żeby wziąć sobie potem pojedynczy pokój bo tak miałam tez Narutowicza ale tym razem nie będę mogła na to liczyć a to był mega komfort. Pierwszy raz byłam aż 10 dni i ciężej by było z gośćmi. O Ujastku słyszałam tez dobre opinie i ma wysoki stopień referencyjności.
U Narutowicza są super warunki. Fajne olbrzymie sale porodowe z wanna prysznicem. Bardzo dobra opieka po porodzie. Przekochane pielęgniarki. Na pewno warto rozważyć :)
Ooo to też fajnie. Na Ujastku tylko prysznic był z tego co pamiętam. Tylko to też tyle lat temu było, że teraz może wyglądać zupełnie inaczej. Ja niby przez to, że prowadzę u nich ciążę, podpisywałam taka deklarację, że będę tam rodzić. Więc chyba nie bardzo już mam wybór. Z tym, że w miarę miło wspominam. Czesto słyszę teraz opinie, że na Ujastku zaraz cc jak dłuższy poród. U mnie było odwrotnie. Nie chcieli mi zrobić, ostatecznie dałam radę. Ale bardzo boje sie porodu sn. Mam nadzieję drugi będzie lżejszy.

Dziewczyny,
Czy któraś z Was ma skurcze ale częste?
Ja ogólnie miałam je od dawna ale od wczoraj jest ich nawet kilka na godzinę ...i czuję raz na jakis czas kłucie jakby w pochwie/szyjce :/
Zmartwiłam się tym i zapisałam się na jutro do mojego lekarza...
A na razie na wszelki wypadek leżę.
Ja miałam w 16 tygodniu wylądowałam na luteinie bo były bardzo silne. Narazie mam spokoj ale zastanawiam się co dalej za tydzień wizyta to się zapytam.

Hej dzisiaj na majtach zauważyłam trochę wydzieliny która wyglądała jak galaretka . Nie wiem co to mogło być dodam ze 1,5 msc temu tez to miałam jednorazowo i tez po stosunku. Miał ktoś coś takiego? Boje się ze to ten czop:/ infekcji na pewno żadnej nie mam aktualnie 22 ZAraz zacznę tydzień

Hej dzisiaj na majtach zauważyłam trochę wydzieliny która wyglądała jak galaretka . Nie wiem co to mogło być dodam ze 1,5 msc temu tez to miałam jednorazowo i tez po stosunku. Miał ktoś coś takiego? Boje się ze to ten czop:/ infekcji na pewno żadnej nie mam aktualnie 22 ZAraz zacznę tydzień
Ja po stosunku zawsze tak mam i chyba to jest normalne. Wydaje mi się, że to sperma się sklepia razem ze śluzem.

Ja miałam w 16 tygodniu wylądowałam na luteinie bo były bardzo silne. Narazie mam spokoj ale zastanawiam się co dalej za tydzień wizyta to się zapytam.
A czy te Twoje skurcze były bolesne?
Ja przez 2 dni miałam dosłownie co kilkanaście minut ale wczoraj byłam u swojego lekarza. Sprawdził szyjkę - ma 3 cm, wiec jest Ok. Stwierdził, ze to może być od upałów ...

No i może witaminy? Niektóre witaminy np. Prenatal Duo mają 200% dziennego zapotrzebowania na żelazo.
Ja to zawsze miałam niskie żelazo i staram się jeść produkty zawierające żelazo, ale coś mi one nie wchodzą 😒
Ja łykam Prenatal Duo i dodatkowo fiolki z zelazem na receptę a i tak mam żelazo poniżej normy. Ale moja hemoglobina nigdy nie była dobra, stad spadek jej w ciąży nie jest niczym dziwnym.

reklama
Ja biorę Femibion 2, bo tak mi lekarz powiedział, żeby go kupić. Ale patrzyłam na internecie i Prenatal Duo ma więcej pozytywnych opinii, moja koleżankami go stosowała i jak byłam kiedyś w aptece to taka pani też go kupowała. Następnym razem kupię Prenatal Duo. Mam nadzieję, że zmiana witamin nie będzie miała żadnego wpływu na ciąże.....

Do góry