Moja mała też szamać lubi i grubasek z niej niezły- mam nadzieję, że prawdą jest iż tłuszczyk pocycusiowy zniknie jak zacznie chodzić.Każdy robi jak chce . Zresztą Twoja mała to dziewczynka więc może od małego dba o figurę mój za to najpierw masa potem rzeźba
reklama
Ile ma malutki ze już 80 ubranka ? Jak pójdzie spać o 19 na noc to do której śpi rano ? Mój chodzi spać 22-23 na noc trochę późno ale przestawić się nie da ...już próbowałam wszystkiego . Jak usnie przed 22 to się przebudzi za pół godziny oczy jak 5 zł i każde ze sobą rozmawiać. więc żyjemy jego rytmem dnia i nocy... wkoncu ktoś musi rządzić w domuKuuurna, wieki mnie tutaj nie bylo ale widze ze cos sie dzieje! Dziewuszki nowe piszecie, to prawie tak jakbyscie nowe forum stworzyly. Fajnie! Nie doczytam wszystkiego, ale moze wpadne czesciej
U nas rutyn juz coraz wiecej z czego sie ciesze. Najlepsze jest wieczorne kapanie i spanie. O 19 juz mamy nynanie Jeszcze tylko ilosc szamania w nocy mogla by byc mniejsza, ale ten moj koles chyba ma zapotrzebowanie. Wlasnie przechodzimy na ciuszki roz. 80 Za szybko rosnie, za szybko!!
Sandi2018
Fanka BB :)
U nas podobnie 23 mała idzie spać i śpi do 6-7Ile ma malutki ze już 80 ubranka ? Jak pójdzie spać o 19 na noc to do której śpi rano ? Mój chodzi spać 22-23 na noc trochę późno ale przestawić się nie da ...już próbowałam wszystkiego . Jak usnie przed 22 to się przebudzi za pół godziny oczy jak 5 zł i każde ze sobą rozmawiać. więc żyjemy jego rytmem dnia i nocy... wkoncu ktoś musi rządzić w domu
anet88
Nasz zazwyczaj między 20 a 21 idzie spać, na śpiocha, albo polspiocha dostaje jeszcze butle ok 23-24 i spi do 4-5 tu następuje zmiana pampersa i spi do 7 lub 8. Wczesniej też nam się wydawało, że późno chodzi spać, ale odkryliśmy, że ostatnia drzemka jest już tą nocna każde dziecko inne
FiLi88
Ile ma malutki ze już 80 ubranka ? Jak pójdzie spać o 19 na noc to do której śpi rano ? Mój chodzi spać 22-23 na noc trochę późno ale przestawić się nie da ...już próbowałam wszystkiego . Jak usnie przed 22 to się przebudzi za pół godziny oczy jak 5 zł i każde ze sobą rozmawiać. więc żyjemy jego rytmem dnia i nocy... wkoncu ktoś musi rządzić w domu
Teo skonczyl 4 mce 29 lutego, ktorego nie bylo w tym roku on sie urodzil duzy, wiec szybko mu idzie Nie mam pojecia ile wazy, ale pampki tez juz roz. 4 uzywam, trojki wykanczam, ale sa takie krotkawe.
Spi od 19, do 6-7, najczesciej wstajemy razem z meza budzikiem o 6:35, czasami kilka minut wczesniej. W nocy je kilka razy, ale spi pozniej dalej bez problemu. Wczoraj jak zasnal chwile po 19, to dopiero po 24 karmilam, wiec juz coraz dluzej, za to pozniej co 2 godzinki potrzebowal dotankowac. On od urodzenia duzo futruje, stad pewnie ten rozmiar bo z samej milosci to nie ra dady Rano zazwyczaj jak chlopaki wyjda, czyli 8:35, idziemy na pierwsza kimke, ale on ma szybkie, ok 30-40 min. Takie 3 rano zalicza, a pozniej ok 15 jeszcze spi. O 18 idziemy sie kapac i do 19 nam schodzi rytual. Co drugi dzien kapiemy, a jesli jest tak jak dzis bez, to tylko dupke podmywam, w pokoiku jego sie wyciszamy przy relaksujacej muzyce, zjada i zasypia w lozeczku. Tez juz jako taki rytm nam sie wyrobil, wiec fajnie jest. Tylko zaaaaa szybko rosnie!
Pauliska757
My też się kąpiemy co drugi dzień. Mały zasypia przeważnie ok 20. Ostatnio spał mi nawet 8.5h! Ale od dwóch nocy się znów przestawil na pobudki co 3 godziny. W dzień marudnik, nie wiem czy odczuwa znów wyjazd tatusia czy to skok. Nic nie pasuje, szybko się wszystkim nudzi. Mam nadzieję że dziś da mi pospać
jak nie czytałaś to u mnie było to samo z tymże dla nas co 3 godziny to norma, a zrobiło się co 2, a nawet 1,5 momentami ;/ A humorki takie, że nietak zawiało i był ryk. Półtora tygodnia męczarni, a dziś jak ręką odjął - wróciło moje dziecko Z tymże udoskonalone - śmieje się w głos, odkryło, że ma stopy i baaardzo dużo gadaMy też się kąpiemy co drugi dzień. Mały zasypia przeważnie ok 20. Ostatnio spał mi nawet 8.5h! Ale od dwóch nocy się znów przestawil na pobudki co 3 godziny. W dzień marudnik, nie wiem czy odczuwa znów wyjazd tatusia czy to skok. Nic nie pasuje, szybko się wszystkim nudzi. Mam nadzieję że dziś da mi pospać
Atramentowa
Teo skonczyl 4 mce 29 lutego, ktorego nie bylo w tym roku on sie urodzil duzy, wiec szybko mu idzie Nie mam pojecia ile wazy, ale pampki tez juz roz. 4 uzywam, trojki wykanczam, ale sa takie krotkawe.
Spi od 19, do 6-7, najczesciej wstajemy razem z meza budzikiem o 6:35, czasami kilka minut wczesniej. W nocy je kilka razy, ale spi pozniej dalej bez problemu. Wczoraj jak zasnal chwile po 19, to dopiero po 24 karmilam, wiec juz coraz dluzej, za to pozniej co 2 godzinki potrzebowal dotankowac. On od urodzenia duzo futruje, stad pewnie ten rozmiar bo z samej milosci to nie ra dady Rano zazwyczaj jak chlopaki wyjda, czyli 8:35, idziemy na pierwsza kimke, ale on ma szybkie, ok 30-40 min. Takie 3 rano zalicza, a pozniej ok 15 jeszcze spi. O 18 idziemy sie kapac i do 19 nam schodzi rytual. Co drugi dzien kapiemy, a jesli jest tak jak dzis bez, to tylko dupke podmywam, w pokoiku jego sie wyciszamy przy relaksujacej muzyce, zjada i zasypia w lozeczku. Tez juz jako taki rytm nam sie wyrobil, wiec fajnie jest. Tylko zaaaaa szybko rosnie!
Prawie jakbym czytała nasz opis dnia moja też zwykle śpi od około 19 do 6-8 to zależy a potem kilka 30-40 min drzemek.
Moja tydzień temu ważyła lekko ponad 7kg i właśnie się zastanawiam czy wypada już przejść na pieluchy 4 bo te trójki jakieś małe mi się wydają...
reklama
Atramentowa
Ja się zastanawiam właśnie czy coś się nie zaczyna dziać w kwestii zębów bo to że wszystko wpycha do buzi to nie nowość ale od dwóch dni jest jakaś bardziej marudna, gorzej śpi w nocy a do tego od wczoraj zaczęła się ślinić tak że wszystko ma mokre.. Pożyjemy zobaczymy chociaż pamiętam też że ze starszym potem każde gorsze samopoczucie i kiepski humor tłumaczyło się wychodzącymi zębamiJa 2 tygodnie temu dkrzyczałam męża, że kupił pampersy 4, wiec następnego dnia dokupiliśmy 3, a na dzień dzisiejszy to te 4 jakoś bardziej pasują. Rosną nam dzieciaczki, za moment ząbkowanie będzie na tapecie.