Każde dziecko rośnie i rozwija się w swoim tempie - i to wszystkie matki powinny sobie wbić do głowy Moja podług waszych to w ogóle mikrus bo jest drobniutka (dopiero nosi ciuszki 62), nie wiem ile waży bo wizyta za dwa tygodnie, ale na pewno nie więcej niż 5 kg. Ale jest radosna (zazwyczaj, no i nie w zeszłym tygodniu ), robi postępy ruchowe, dużo "rozmawia" no jest cudownym, zadowolonym bobasem. A że jest drobniutka? Taka jej naturaTak martwię się że jest za duża urodziła się 52cm teraz ma 67cm jak na dziecko 15 tydzień to chyba wzrostem jest duża
reklama
A z jaką wagą malutka się urodziła ? Owszem każde dziecko inne, jednak te minimalne przyrosty miesięczne powinno osiągać dziecko. Bo dla mnie tłumaczenie robi siku i kupy tzn ze jest zdrowe nie dociera.Każde dziecko rośnie i rozwija się w swoim tempie - i to wszystkie matki powinny sobie wbić do głowy Moja podług waszych to w ogóle mikrus bo jest drobniutka (dopiero nosi ciuszki 62), nie wiem ile waży bo wizyta za dwa tygodnie, ale na pewno nie więcej niż 5 kg. Ale jest radosna (zazwyczaj, no i nie w zeszłym tygodniu ), robi postępy ruchowe, dużo "rozmawia" no jest cudownym, zadowolonym bobasem. A że jest drobniutka? Taka jej natura
Sandi2018
Fanka BB :)
Uff to dobrze wiesz 1 dziecko i może dlatego tak ze wszystkim panikujeSama ci powiem że mój starszy syn byl nieźle wyrośnięty taki mały grubasek w wieku niemowlecym na piersi chowany ale tak niemowlęta mają ..i potem też miał ładna rączkę, masywna że tak napiszę)l ale zaczął chodzić i wszystko ładnie zeszło po woli ..wyciąga się do gory chlopal .. zaznaczę że nie należał do niejadkow ale dbałam o zdrowe odzywianie
Pocieszyło cię to
3100 wychodziła ze szpitala. Nie ma żadnych oznak niedożywienia dzieci głodne nie bawią się, nie śpią spokojnie i nie brudzą pieluch. Akurat ilość brudnych pieluch świadczy o tym czy dziecko się najada i to zdanie pediatrów my sami z mężem jesteśmy drobni i niscy, dziecko karmione piersią też inaczej przybiera. Do skończenia 6 miesięcy dzieci powinny podwoić swoją wagę urodzeniową.A z jaką wagą malutka się urodziła ? Owszem każde dziecko inne, jednak te minimalne przyrosty miesięczne powinno osiągać dziecko. Bo dla mnie tłumaczenie robi siku i kupy tzn ze jest zdrowe nie dociera.
tak książki piszą i pediatry mówią...Ale każdy rodzic ma prawo mieć swoje zdanie i chować po swojemu. Mój mały jak był na samej piersi tył 600 gram na miesiąc to moim zdaniem za mało więc jedliśmy trochę i mm teraz jesteśmy na samym mm.3100 wychodziła ze szpitala. Nie ma żadnych oznak niedożywienia dzieci głodne nie bawią się, nie śpią spokojnie i nie brudzą pieluch. Akurat ilość brudnych pieluch świadczy o tym czy dziecko się najada i to zdanie pediatrów my sami z mężem jesteśmy drobni i niscy, dziecko karmione piersią też inaczej przybiera. Do skończenia 6 miesięcy dzieci powinny podwoić swoją wagę urodzeniową.
Adusia była ważona w styczniu gdy miała dwa miesiące i przybrała po 500 na miesiąc,. pediatra nie miał zastrzeżeń i my też nie - w końcu to on się na tym zna dopóki nie dzieje się nic niepokojącego to się nie martwię. Ostatnio je częściej - może ma akurat fazę wzrostu. Dowiem się za dwa tygodnie na szczepieniu ja akurat nie chce w ogóle podawać mm bez wyraźnej medycznej przyczynytak książki piszą i pediatry mówią...Ale każdy rodzic ma prawo mieć swoje zdanie i chować po swojemu. Mój mały jak był na samej piersi tył 600 gram na miesiąc to moim zdaniem za mało więc jedliśmy trochę i mm teraz jesteśmy na samym mm.
Mirakulum
to ci powiem że ja przy pierwszym i.drugim podchodziłam bardzo na luzie hahaha teraz za trzecim.razem czasem za.bardzo analizowałam co jest zgubne więc sama się poprawiam haha zapewne to częściowo przez forumUff to dobrze wiesz 1 dziecko i może dlatego tak ze wszystkim panikuje
Mirakulum
Czasem mam wrażenie że z tym przybieraniem to w podobie jak wyścig szczurów hehe oO a przecież nie sam tłuszcz odłożony ważny a ogólny stan zdrowia ( można badania zrobic) i aby było w normie a w normie jest też dolny pułap ze względu na to że każdy ma własne predyspozycje.
FiLi88
Kuuurna, wieki mnie tutaj nie bylo ale widze ze cos sie dzieje! Dziewuszki nowe piszecie, to prawie tak jakbyscie nowe forum stworzyly. Fajnie! Nie doczytam wszystkiego, ale moze wpadne czesciej
U nas rutyn juz coraz wiecej z czego sie ciesze. Najlepsze jest wieczorne kapanie i spanie. O 19 juz mamy nynanie Jeszcze tylko ilosc szamania w nocy mogla by byc mniejsza, ale ten moj koles chyba ma zapotrzebowanie. Wlasnie przechodzimy na ciuszki roz. 80 Za szybko rosnie, za szybko!!
U nas rutyn juz coraz wiecej z czego sie ciesze. Najlepsze jest wieczorne kapanie i spanie. O 19 juz mamy nynanie Jeszcze tylko ilosc szamania w nocy mogla by byc mniejsza, ale ten moj koles chyba ma zapotrzebowanie. Wlasnie przechodzimy na ciuszki roz. 80 Za szybko rosnie, za szybko!!
reklama
Każdy robi jak chce . Zresztą Twoja mała to dziewczynka więc może od małego dba o figurę mój za to najpierw masa potem rzeźbaAdusia była ważona w styczniu gdy miała dwa miesiące i przybrała po 500 na miesiąc,. pediatra nie miał zastrzeżeń i my też nie - w końcu to on się na tym zna dopóki nie dzieje się nic niepokojącego to się nie martwię. Ostatnio je częściej - może ma akurat fazę wzrostu. Dowiem się za dwa tygodnie na szczepieniu ja akurat nie chce w ogóle podawać mm bez wyraźnej medycznej przyczyny