reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A moje dzieciątko skończyło trzy miesiące i waży 5600 g (urodzeniowa 3800 g) :) przyrosty ma na granicy normy, ale z uwagi na dobre wyniki badań i ogólny rozwój przestałam się stresować, je tyle ile potrzebuje, czasem dokarmiam ją swoim pokarmem ale łyżeczką. Wkrótce podcinamy wędzidełko, może wtedy ruszy, ale jeszcze trochę i będziemy rozszerzać dietę.
I prawidłowo :) Dajmy naszym dzieciom rozwijać się po swojemu. Przecież dorośli też mają różne rozmiary. Moja też na 3-10 centylu wagi, ale rozwija się świetnie więc absolutnie się tym nie martwię. Ja dietę rozszerzam dopiero w maju jak skończy 6 miesiecy

reklama
I prawidłowo :) Dajmy naszym dzieciom rozwijać się po swojemu. Przecież dorośli też mają różne rozmiary. Moja też na 3-10 centylu wagi, ale rozwija się świetnie więc absolutnie się tym nie martwię. Ja dietę rozszerzam dopiero w maju jak skończy 6 miesiecy
To tekst ze spaceru sprzed 2 tygodni:
Ona: Ile waży Michasia?
Ja: dobijamy do 5,5 kg
Ona: Ojej jaka drobniutka wszystko okej?moja dobija do 7kg
Ja: Za to ja ważę więcej od Ciebie, remis?
Ona: ....

To tekst ze spaceru sprzed 2 tygodni:
Ona: Ile waży Michasia?
Ja: dobijamy do 5,5 kg
Ona: Ojej jaka drobniutka wszystko okej?moja dobija do 7kg
Ja: Za to ja ważę więcej od Ciebie, remis?
Ona: ....
Hahaha najpierw konkurencja w kategorii waga, potem się zacznie : a bo moja już siada, chodzi, liczy, mówi po chińsku i zn podstawowe prawa fizyki

Hahaha najpierw konkurencja w kategorii waga, potem się zacznie : a bo moja już siada, chodzi, liczy, mówi po chińsku i zn podstawowe prawa fizyki
Ha ha ha, no właśnie nie dajmy się zwariować, każdy maluch to indywidualność, wszystko w swoim czasie i we własnym tępie / oby tylko zdrowe były szkraby. Na wyścig szczurów maja jeszcze czas.

@anielka1 a jakieś ćwiczenia wam pokazał?
Nasz 15 tyg. 6400, 63 cm, a urodził się 3590 i 58 cm. Ja tam się nie spinam, aby zdrowy byl:)
No dokładnie. Wiesz co dużo na brzuszku z nóżkami jak żabka, nosić tylko w pozycji pionowej też tak z nóżkami, i cały czas dwie pieluszki z tetry na pampersa żeby miał cały czas tak nóżki. Za 4 tyg kontrola.oby się poprawiło

A mój kurczaczek też drobny, urodził się 2700 ma 11 tyg i 4800 ;) i też rozwija się super no tylko to bioderko...
Kurczaczek :) też nazywamy tak naszego Szymka :) swoją drogą też jest drobniutki. Ciągle zakładamy ciuszki na 62, pojedyncze na 68. Teraz waży może ponad 6 kg a jutro kończy 16 tygodni. Urodził się 3060 a w szpitalu spadła mu waga do 2800.
Dziś pierwszy raz wiem co to znaczy "nieodkladalne dziecko". Teraz śpi mi na rękach i boje się go odłożyć żeby się nie obudził...

reklama
No dokładnie. Wiesz co dużo na brzuszku z nóżkami jak żabka, nosić tylko w pozycji pionowej też tak z nóżkami, i cały czas dwie pieluszki z tetry na pampersa żeby miał cały czas tak nóżki. Za 4 tyg kontrola.oby się poprawiło
Na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki:)

Do góry