reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny jak śpią Wasze dzieci? Ile trwa najdłuższy ciąg spania od karmienia do karmienia? I czy są kp czy mm?
Mój dzisiaj 7.5h, jeszcze zareagowalam na pierwsze glosne stęknięcie, bo inaczej kto wie czy by dluzej nie spał. Wczoraj spał 7 godzin. Nie wiem czy to normalne, czy nie jest za mały żeby tyle nie jeść.
Moja też potrafi przespać ciągiem 5-6-7 godz w nocy i sama się budzi na jedzonko na początku też się martwilam ale jeśli przybiera na wadze to jest wszystko ok i tak jak piszą dziewczyny ciesz się bo zawsze może się zmienić :)

reklama
Ciesze się z jednej strony a z drugiej jak mija juz 6 godzina to spać nie moge i latam co chwile do łóżeczka. Przybierał ładnie z tego co lekarka mówiła, teraz dopiero 14 lutego będę wiedziała ile waży. Po ciuszkach widze że rośnie, bo robią się przykrótkawe rękawki i nogawki. Macie racje, powinnam się cieszyć. Może faktycznie na noc się najada i dlatego tyle śpi. Będę spokojniejsza dopiero po jego zważeniu. Jak nie wytrzymam do 14 lutego, to przejde się wcześniej do przychodni żeby go zwazyc

Ciesze się z jednej strony a z drugiej jak mija juz 6 godzina to spać nie moge i latam co chwile do łóżeczka. Przybierał ładnie z tego co lekarka mówiła, teraz dopiero 14 lutego będę wiedziała ile waży. Po ciuszkach widze że rośnie, bo robią się przykrótkawe rękawki i nogawki. Macie racje, powinnam się cieszyć. Może faktycznie na noc się najada i dlatego tyle śpi. Będę spokojniejsza dopiero po jego zważeniu. Jak nie wytrzymam do 14 lutego, to przejde się wcześniej do przychodni żeby go zwazyc
Pamiętaj, że waga to nie wszystko :) wyznacznikiem najadania się są mokre pieluszki. Jeśli co najmniej 6 pieluch dziennie jest ciężkich to znaczy, że wszystko jest ok. A dzieci rosną skokowo. Moja np. jest drobniutka bardzo (waga 5-10 centyl), w wieku 2 miesięcy ważyła 4150 g (najniższa jej waga 3100), ale widzę że rośnie, siusia, kupka, jest radosnym dzieckiem więc nie będę się zamartwiać że mogłaby być większa :)

Podgrzewacz do butelek ... Jakie macie i czy polecacie... Ja ma philipsa ale mie polecam specjalenie i chcę zmienić na inny. Myslałam o podgrzewaczu chicco takim co odlicza czas podgrzewania.

Dzisiaj z młodą byliśmy u fizjoterapeuty, myślę że każdemu powinna się należeć taka wizyta. Babka świetna wszystko pokazała na spokojnie, kilka ćwiczeń mamy do robienia a za tydzień następna wizyta. okazuje się że źle podnosilismy i nosilismy młodą . Teraz mam ja nosić plecami do siebie (nie wiem czy każde dziecko tak trzeba nosić bo nasza ma wzmożone napięcie mięśniowe). Pochwaliła że kontaktowa dziewczynka także dumna ja! Jeżeli chodzi o rozstępy to na brzuchu nie mam ale na cyckach trochę mam i wyszły dość wcześnie, nie są mocno widoczne ale ja wiem ze tam są . Oczywiście profilaktycznie smarowałam się żeby nie mieć pretensji do siebie ale teżż uważam że to kwestia genów moja mama w ciązy się nie smarowala i też tylko na cyckach ma
Mój też ma wzmożone napięcie i też mamy nosić plecami do siebie i w lustrze korygować bo ma lekką asymetrię, czy głowa mu nie schodzi w bok.
Nadal nie do końca umiem podnosić młodego tak jak fizjo, ale trenuje.
3 dzieci wychowałam a teraz muszę się uczyć hihi

Mój też ma wzmożone napięcie i też mamy nosić plecami do siebie i w lustrze korygować bo ma lekką asymetrię, czy głowa mu nie schodzi w bok.
Nadal nie do końca umiem podnosić młodego tak jak fizjo, ale trenuje.
3 dzieci wychowałam a teraz muszę się uczyć hihi
A jak podnosisz małego do noszenia plecami przy sobie? Jeszcze tak nie próbowałam nosić.
Dziewczyny witam się z Wami :) chce się podzielić małym sukcesem otóż moja córcia pierwszy raz zasnela o 24 i obudziła się o 5.30 na jedzonko i dalej śpi :) poprostu jestem w szoku chwilo trwaj jak najdłużej:)
No to ładnie, zazdro hehe :) u mnie nie wiem co się dzieje spanie od 19:00 do teraz, ale pobudki co godzinę, ech...

reklama
A jak podnosisz małego do noszenia plecami przy sobie? Jeszcze tak nie próbowałam nosić.

No to ładnie, zazdro hehe :) u mnie nie wiem co się dzieje spanie od 19:00 do teraz, ale pobudki co godzinę, ech...
U mnie dziś luksus - zamiast jedzenia w nocy co 2 godziny jadła co 3, a nad ranem co 2,5 :D takze mogę nawet powiedzieć że się wyspałam

Do góry