a to Mąż wysoki?
mloda ulewa i tak ?ulewala wczesniej?, a jak z reszta ..kupki ..kolki itp ..z drugiej strony trzeba by pare razy jeszcze odac by miec pewnosc ze pomaga badz nie hmm
mleko HA niby mniej alergizujace ma ok 30% duzych czastek bialek i jest zalecane profilaktycznie obciazonycch alergia a dzieciom juz z alergia ktora wystapila sa specjalne mleka z 3-7% tych duzych bialek
chodzi o proces rozbicia
wlasnie...czy mloda nie ma podejrzenia alergi na bialka mleka? wiesz ze nieolerancja laktozy wrodzona chociazby rzadko wystepuje a noworodki juz w 30tyg ciazy nabywaja moznosc trawienia laktozy ... maja ten enzym laktaza ze wzgledu na to by moc trawic dobrze mamine mleko. moze oczywiscie byc jej niedobor ale z czasem dojrzewania ukladu trawiennego wszystko wraca do normy i jest produkowana w odpowiedniej ilosci . podobniez dzieci mam ktorym mleko pryska i maja nadprodukcje pokarmu czesciej cierpia na 'kolki' przez zwiekszona ilosc laktozy ktora znajduje sie w poczatkowym mleku z tego wzgledu ze takie dziecko nie zdarzy dostac sie do czesci tresciwszej .
aa wtorna nietolerancja laktozy moze byc wywolana roznorakimy schorzeniami w jelitach jak nietolerancja bialka itd. zaobserwowaas cos takiego u swojej malej?
nie karmie mm a ciagle sie w tym temacie doksztalcam oO
@kredka na baterie tak jak napisala
@Kelyana .. w brzuszki mozna szybko butelka przez to wiecej wlac i nie raz slyszalam ze szybciutk dzieci sobie brzuszki rozpychaja ... ja o takich paru sesjach z moim mlekiem z butli moglabym pomyslec ze go glodze bo potrafil w mgnieniu oka te 120 wciagnac i to z 1h po moim wyjsciu hehe od razu jak wstal bez moznosci zabawenia jak byl maly ale nie nie, nie zrobilo to na Mnie wrazenia bo wiem ze z piersi je ile chce kiedy chce i jak czesto chce wlasnie po to by miec tyle ile potrzebuje. fakt wyplyw mleka pod cisnieniem tez moje dziecko zmuszalo do mega efektywnej racy szybkiego ssania nie raz i tez moze to tez nie pomagalo na brzuszek koszmar
jak
@FiLi88 pisze musisz miec plan i zmniejszac mm stopniowo ..aby tylko nie podawac wiecej a wlasnie mniej to wtedy bedzie mloda musiala dluzej na piersi posiedziec ale po woli do celu .tez bym tak zrobila
na szczepienie dzis czas eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee