reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które karmią butelka. Macie podgrzewacze? A jeśli tak to jakie?
Ja kupiłam jakiś w lidlu już dawno i o ile w dzień jest w porządku, bo wiem kiedy mniej więcej Mała się obudzi, to w nocy mnie denerwuje bo trzeba czekać minimum 10min a dla Zosi to jest jak wieki [emoji23] teraz jeszcze robię jej więcej mleka na noc wiec jeszcze dłużej trzeba czekać i dziecko mi się za bardzo rozbudza. Po prostu ten podgrzewacz nie ma funkcji trzymania temp wody, trzeba go włączyć żeby się zagrzało i wyłączyć jak jest gotowe.
Ja mam z Aventa Philipsa, czekam z 4 minuty i ma opcję trzymania ciepła, polecam go naprawdę [emoji4]
1546622295445.jpeg

musialabys miec cos konkretnego a ten ostatni to nie wiem czy jej wystarczy . a moze moglbys gdzies przetestowac , w jakims stacjonarnym sklepie??
Właśnie nie ma sklepu który ma je na sprzedaż w Brukseli więc nawet nie mam gdzie wypróbować, one są na zamówienie przez Internet tylko..
Jest poza Brukselą sklep ale jak ja tam dojadę [emoji17] I już myślę nad nim od miesiąca, ale jest drogi i nie chce wydać pieniędzy a później żeby leżało też nieuzytkowane.. Już kupiłam ten odciagacz pokarmu Medela za 160€ i teraz nie mam go gdzie sprzedać a użyty chyba ze 2 razy był..

Ja mam z Aventa Philipsa, czekam z 4 minuty i ma opcję trzymania ciepła, polecam go naprawdę [emoji4]Zobacz załącznik 930302

Dzięki! W takim razie będę musiała go nabyć, bo mi dziecko szaleje w nocy ze złości [emoji3]

Napisze do Ciebie na priv bo widzę, ze masz robot, który oglądałam ostatnio [emoji3]

Dzięki! W takim razie będę musiała go nabyć, bo mi dziecko szaleje w nocy ze złości [emoji3]

Napisze do Ciebie na priv bo widzę, ze masz robot, który oglądałam ostatnio [emoji3]

Kochana popatrz na gumtree albo na shpock, za grosze mozna odkupic taki podgrzewacz, a to nie ma styczności bezposredniej z mleczkiem wiec smialo uzywke mozna brac.

Jesli chodzi o roboty, to przerobilam kilka, ale od kiedy jest thermomix w domu, zadnego innego urzadzenia nie mam ;)

Czytam że dużo dziewczyn pisze na temat hust teraz. Powiem tylko żeby te które się zastanawiają nie wrzucały od razu milionów w piękne bawełniane husty, nauczycieli itd ponieważ jak nie przypasi Wam albo dziecku, to po prostu pieniądze w błoto wyrzucone... Ja dostałam huste elastyczna po znajomej ale widziałam że można kupić używana na ebay już za £5 więc co to jest, 25pln? Na YouTube obejrzałam jak wiązać i babeczka pod szkołą starszego mi pokazała (to naprawdę jest łatwe jak cholera), i próbujemy. Byliśmy ostatnio w lesie pochodzić to młody mi ponad 2h tak spał, i wyglądał jakby było mu wygodnie. Później po mieście tak przeszłam, w restauracji byłam... Stwierdziłam że w jakąś lepszą i droższa huste zainwestuje jeśli ten nawyk mi zostanie. Jeśli zapomnę po miesiącu i wszystko pójdzie w kat to szkoda mi będzie wywalonej kasy, bo widziałam piękne husty ale po £50-£70, na dodatek z Polski one były więc wyobrażam sobie ile kosztują w złotówkach [emoji849] Taka tylko moja rada [emoji3] Póki co sobie bardzo chwale bo naprawdę jest to duża ulga przy dziecku które chce być noszone, świetnie jest się kawki napić ciepłej z młodym na klacie, nie musząc go wszystkimi konczynami asekurowac [emoji23][emoji3]

Ostatnia edycja:
Kochana popatrz na gumtree albo na shpock, za grosze mozna odkupic taki podgrzewacz, a to nie ma styczności bezposredniej z mleczkiem wiec smialo uzywke mozna brac.

Jesli chodzi o roboty, to przerobilam kilka, ale od kiedy jest thermomix w domu, zadnego innego urzadzenia nie mam ;)
Mówisz żeby zapomnieć o robocie i brać thermomix? [emoji3]
Tu już będę musiała pogadać z narzeczonym [emoji23][emoji23]
Chciałam kupić jakieś sprzęty jeszcze tutaj zanim wrócimy do Polski, trochę upolowalam w black friday a resztę miałam dopiero kupić.
Może rzeczywiście powinnam wziąć pod uwagę ten thermomix [emoji848]
Czytam że dużo dziewczyn pisze na temat hust teraz. Powiem tylko żeby te które się zastanawiają nie wrzucały od razu milionów w piękne bawełniane husty, nauczycieli itd ponieważ jak nie przypasi Wam albo dziecku, to po prostu pieniądze w błoto wyrzucone... Ja dostałam huste elastyczna po znajomej ale widziałam że można kupić używana na ebay już za £5 więc co to jest, 25pln? Na YouTube obejrzałam jak wiązać i babeczka pod szkołą starszego mi pokazała (to naprawdę jest łatwe jak cholera), i próbujemy. Byliśmy ostatnio w lesie pochodzić to młody mi ponad 2h tak spał, i wyglądał jakby było mu wygodnie. Później po mieście tak przeszłam, w restauracji byłam... Stwierdziłam że w jakąś lepszą i droższa huste zainwestuje jeśli ten nawyk mi zostanie. Jeśli zapomnę po miesiącu i wszystko pójdzie w kat to szkoda mi będzie wywalonej kasy, bo widziałam piękne husty ale po £50-£70, na dodatek z Polski one były więc wyobrażam sobie ile kosztują w złotówkach [emoji849] Taka tylko moja rada [emoji3] Póki co sobie bardzo chwale bo naprawdę jest to duża ulga przy dziecku które chce być noszone, świetnie jest się kawki napić ciepłej z młodym na klacie, nie muszą go wszystkimi konczynami asekurowac [emoji23][emoji3]
Tak samo ja do tego podeszłam. U nas w Szkocji każde dziecko dostaje paczkę po urodzeniu i jest w niej chusta. Nie jest to droga chusta tkana tylko elastyczna ale na początek na pewno jest dobra. Przynajmniej można sprawdzić czy pasuje nam i dziecku.

Mówisz żeby zapomnieć o robocie i brać thermomix? [emoji3]
Tu już będę musiała pogadać z narzeczonym [emoji23][emoji23]
Chciałam kupić jakieś sprzęty jeszcze tutaj zanim wrócimy do Polski, trochę upolowalam w black friday a resztę miałam dopiero kupić.
Może rzeczywiście powinnam wziąć pod uwagę ten thermomix [emoji848]

Tak samo ja do tego podeszłam. U nas w Szkocji każde dziecko dostaje paczkę po urodzeniu i jest w niej chusta. Nie jest to droga chusta tkana tylko elastyczna ale na początek na pewno jest dobra. Przynajmniej można sprawdzić czy pasuje nam i dziecku.
No jak masz wybierać to napewno thermomix!!! [emoji7] Ja nie mam, ale wielu znajomych ma i jedzonko jest mega, muszę sama go kupić i poluje na niego baaaardzo, jak narazie napadam męża ale thermomixa jeszcze brak [emoji23]

reklama
kiedy mial 4 tyg zaczely sie prezenia, pierd za pierdem a gdy robil kupki ktore robi na okraglo po prostu go wybudzaly ... wiec bywalo ze spal krociutko i zaraz znow do piersi..a z uplywajacym czasem jesli nie spal robil sie nerwowy... puszczal piers lapal na nowo ..wtedy mu ja zabieralam chociaz na pol h
robilam wszystko , nawet gadalam do niego , spiewalam gladzilam po policzku , kladlam na brzuszek, rozbieralam , ogladalismy tv w nocy ....wszystko doslownie oprocz noszenia i bujania na kolanach od pachy do pachy ..takie nic na sile i tutaj karmienie piersia jest moim zdaniem pomocne bo piers tez uspokaja no ae jak cos sie przedluza to wiadomo ze robi sie cyrk na kolkach
A no wlasnie, ja nosilam na raczkach i bujalam na kolanach teraz tylko tak zasypia.A jak ja odkladam to po kilku minutach sie budzi. O dziwo jak jest z moja mama to nie ma problemu. zasnie szybko i wszedzie i spi po 2-3 godz. Moja znajoma powiedziala, ze tak sie dzieje bo odemnie czuje mleko, chce byc blizej cyca i dlatego zaraz sie wybudza jak ja odloze. Ciekaw.e...
Moja tez uwielbia kapiele, zawsze zamyka oczka i usmiecha sie od ucha do ucha. Uwielbia jak polewam jej glowke i brzusio ciepla woda. Normalnie..pelny relaks w domowym spa. Ach, tez bym tak chciala.
A te pierdy to normalne? Od 4 tyg ma takie momenty ze sie spina, troche zaplacze i pusci glosnego pierdziocha. Tak sie dzieje glownie w nocy. Ciezko jej zasnac. Niby nie placze ale taka marudna, albo przeciwnie - zadowolona szaleje,heheheh Wczoraj sie nawet nie wykapalam bo taka aktywna byla. Az mame poprosilam by po pracy do mnie przyjechala . O 14 bralam sobie kapiel ,heheehe A co.... mamuska tez potrzebuje skorzystac z domowego spa,hehehehe

Do góry