Ewela2805
Fanka BB :)
Zdrówka życzę! [emoji120]No niestety, jesteśmy w szpitalu zeszło na oskrzeliki moje Maleństwo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zdrówka życzę! [emoji120]No niestety, jesteśmy w szpitalu zeszło na oskrzeliki moje Maleństwo
Chce kupić ten bujak bo ma różne "tryby bujania" ale jestem ciekawa czy jej podpasuje bo za tani nie jest, nie chce pieniędzy w "błoto" wyrzucić..My tez mamy huśtawkę która sama buja i tez Małą parzy, mam wrażenie ze jest jej niewygodnie. Już lepiej sprawdza się bujaczek, który ma tylko wibracje ale tez nie jakoś długo. Kilka razy dziennie wkładam do niego Mała jak np robię sobie śniadanie czy wyciągam naczynia ze zmywarki.
Jak Twoja córcia zacznie raczkować to nie będzie chciała być ciagle noszona, zacznie się już bawić sama.
Może spróbuj robić sobie drzemki jak mąż jest w domu. Mój tez pracuje, w domu sprzątamy i gotujemy razem, teraz on częściej. Kapiemy mała zawsze razem i jak wraca z pracy to zawsze raz albo dwa razy ją karmi, w nocy budzi się ze mną ale nie pozwalam mu karmić bo wychodzi o 6 do pracy, w weekendy on zazwyczaj karmi w nocy.
Zajmujesz się córka 24 na dobę to tez ciężka praca, musisz czasem odpocząć. Mówiłaś ze czasem odwiedza Cię szwagierka albo teściowa, może któraś mogłaby Ci pomoc?
A Mała jak płacze to widzisz ze to tylko marudzenie? Czy zachowuje się jakby np coś ją bolało?
Zdrowka , biedactwo!No niestety, jesteśmy w szpitalu zeszło na oskrzeliki moje Maleństwo
Oj biedak trzymam kciukiNo niestety, jesteśmy w szpitalu zeszło na oskrzeliki moje Maleństwo
Umowie się z osteopatą dziecięcym, mam nadzieję że pomoże, spróbuje jutro zadzwonić bo teraz zamknięte.. Jak nie to w poniedziałek@Ewela2805 ja bym nie kupowala kolejnego bujaczka, tylko skonsultowala sie z dobrym fizjoterapeta dzieciencym i osteopata. Moze mala ma jakies napiecie miesniowe, albo inne cos. Ja bym nie stymulowala dodatkowo tylko wlasnie szukala co to moze byc.
@Weronikakrz u Ciebie z tego co pamietam byl osteopata, widzisz jakas roznice ??
Ale mnie tu dlugo nie bylo, chyba z 500 postow do nadrobienia,hehehe. Tak czytam i czytam........ ale te nasze dzieciaczki sa juz aktywne. Niestety juz nie spia tak slodko i tak dlugo jak mialy tydzien czy dwa,hehehe
Ja oczywiscie popelnilam najglupszy blad jaki kazda mama moze polelnic i nauczylam swoja gwiazde zasypiac na raczkach. Co za armagedon,hahahahaha Na szczescie nie ma problemu gdze spi. Raz dam ja do wozka, raz do lozeczka a innym razem poobkladam poduszkami na sofie (mam duza sofe). No,ale najpierw godz trzeba ksiezniczke ponosic by zasnela.
Pozdrawiam wszystkie mamuski i waszych malych "terrorystow" heheheheheheehhe
Dzięki Właśnie tak mi się wydaje, że młody je dużo dlatego, że trochę ciśnienie z jakim wypływa mleko go do tego przymusza. I jest dokładnie tak jak opisujesz, mrowienie, szybkie przełykanie, a później spokojne dojadanie. Zdarzyło się, że jak karmiłam w łóżku, to fontanną oberwał mój mąż, który spał przy przeciwnej krawędzi łóżka Lekko się przebudził jak mu się zrobiło mokro na twarzy, ale nie zdradziłam mu, że to ja... Swoją drogą zdecydowanie wolę mieć nadmiar niż narzekać na brak pokarmu. Karmienie sprawia mi przyjemność
Mówisz, że córka też tak przybierała na wadze. To pocieszające, bo na zdjęciach to w tej chwili szczuplutka dziewczynka
Może poproś męża żeby parę razy sam poszedł na spacer, a Ty w tym czasie zamiast kawy weź drzemkę i spróbuj nabrać energii.
Wszystkie które wkleiłaś mają pozycję taką pół siedzącą. Jedną z nich (Bright Starts, Ingenuity) też mam. Mój jej w tej chwili nie toleruje, jak i innych, w których zapada się pupa. Woli taki leżaczek, który jest na płasko. Może Twoja mała też woli bujanie na płasko.
A co do chust, tu są też fajne instrukcje w pdf. Link do: Jak zawiązać chustę i nie tylko...
Współczuję, trzymam kciuki za powrót do zdrowia. A Ty też nocujesz w szpitalu? Zapewniają jakieś miejsce dla mam?