reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wyglada jak tradzik. Jest tylko na buzi ?? Moj mial szyje glowe i za uszami. Czysta woda i nie przegrzewac. Kilka razy dziennie ciepla woda. Nie nawilzalam, dopiero jak skora zaczela robic sie sucha i krostki wysuszone.

@springflower my tutaj w uk mamy takie mleko “swieze” z terminem kilku dni i ono wydaje mi sie ze jednak ma wplyw. A roznice widze oo jednym dniu nie picia.

Tak jak u Ciebie na buzi za uszami na szyjce lekko wchodzi w linie włosów . Czym nawilżałaś ?

reklama
@majacyr ja wypozyczylam wagę z takiego sklepu co też laktatory są. U nas na mc to jest koszt 40 zł a na tydzień 10 zł + kaucja. Może nie od razu trzeba kupowac:)
Wagę na olx można tanio kupić. Mnie udało się za 50 zł. Dodatkowo odbiór osobisty niedaleko. Warto szukać tam.

Tak jak u Ciebie na buzi za uszami na szyjce lekko wchodzi w linie włosów . Czym nawilżałaś ?

Tym co zawsze cale cialo po kapieli.
9BDB7422-BD4F-41E8-BB5A-85C265226621.jpeg

Ale to jeszcze jest zaognione u Was. Ja bym odczekala z nawilzaniem az zblednie.

Dziewczyny pomocy moja mała ma wysyłkę na buzi dajcie znać czy to trądzik niemowlęcy czy może jeszcze coś innego i co z tym zrobić . Pomocy !Zobacz załącznik 929250Zobacz załącznik 929251
Mi też to wygląda na trądzik, mój pierwszy syn miał też tego sporo i dosyć długo parę msc, teraz Leonka też wysypalo ale o wiele łagodniej i już schodzi. Jeżeli blednie np jak śpi, albo na spacerze i Mała nie odczuwa dyskomfortu to raczej to. Najlepiej przemywac woda.

Mi też to wygląda na trądzik, mój pierwszy syn miał też tego sporo i dosyć długo parę msc, teraz Leonka też wysypalo ale o wiele łagodniej i już schodzi. Jeżeli blednie np jak śpi, albo na spacerze i Mała nie odczuwa dyskomfortu to raczej to. Najlepiej przemywac woda.
Jest dokładnie tak jak piszesz kiedy śpi to blednie A kiedy płacze robi się strasznie czerwone [emoji21] czyli to trądzik?

Jest dokładnie tak jak piszesz kiedy śpi to blednie A kiedy płacze robi się strasznie czerwone [emoji21] czyli to trądzik?
Czyli prawdopodobnie trądzik niemowlęcy, na to najlepszy jest czas. Trzeba przyznać że Malutką porządnie wysypało, ale i tak jest śliczniutka[emoji7] lepiej na razie jej nie smarować, żeby tego nie zaostrzyc a przy najbliższej okazji pokazać pediatrze.

Hej dziewczyny. Któraś pytała o wyburzanie dziecka w nocy. Ja od dawna tego nie robię. W nocy mała śpi ciągiem nawet do 8 godzin. Budzi się uśmiechnięta. Dzisiaj spała od 2 do 9:40.
Od 23 mam zgaszone światło. Chodzi telewizor. Jak zaśnie przy cycu to wyłączam tv i ją jeszcze troszkę noszę. Po odłożeniu potrafi się rozbudzić i wtedy powtarzam schemat. Zasypia o różnych godzinach. Między 24 a 4. W dzień za to śpi bardzo mało. Ma sporo czasu aktywności. Albo sobie sama leży na naszym łóżku albo ja ją zamawiam. Jak jest ciemno to wytwarza się melatonina.
U nas zaraz zacznie się skok rozwojowy więc zobaczę jak będzie że spaniem.

reklama
Dziewczyny, które odstawiamy laktozę ze swojej diety (@FiLi88 @ONAONAONA ?) po jakim czasie zoobserwawylyscie różnice?
Znalazłam ciekawe artykuły, które mówia ze laktoza spożywana przez matkę nie przechodzi do mleka : Link do: Czy nietolerancja laktozy u dziecka jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią?

Link do: Mleczne zamieszanie - nietoleracja laktozy a alergia na białka mleka krowiego - Wymagajace.pl - Magdalena Komsta

laktoze my same prdukujemy bez wzgledu na to co jemy podobnież
odstawilam mleko z mysla o krostkach w sumie ze względu na białko mleka krowiego bo kupki w tamtym czasie byly ok hmm

enzym laktaza podobnież najwięcej mają noworodki . są nim nafaszerowane ale zdarza się tak że jest go za mało i układ dojrzewając dzięki florze bakteryjnej zaczyna produkować go więcej

a i co do prezenia wzdęć gazów ..największą różnicę .poprawę zauważyłam po odstawieniu Wit.D ...wystarczyło że parę tydzień jej nie ppdawalam było ok i jeden raz dałam a po tym od razu problem także oo

jak dotykasz i blednie to tak. albo na dworzu i kruszynie ogólnie nic nie dolega

i ja miałam półmrok lampke na początku aby się nie zabić jak wstawałam przewijać a od kad nie wstaje to ciemno i palca koło sutka biorę by młodemu do buzi trafić haha raz mi zrobil niezła malinke na otoczce :p przy zapalonym świetle to ciężko byłoby się wyspać

Ostatnia edycja:
Do góry