reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

@ainola, gratulacje! :) jak widać ktg kłamie, tez tak uważam ;)

Mamy wcześniaków jak u Was ze szczepieniami?
Mati jutro 8 tygodni kończy i położna mi nagadała, że lepiej jak przed Chrztem zaszczepimy, a Chrzest już 25ego.
Ja się zastanawiam czy szczepionki go nie osłabią?
No i od kilku dni młody kaszle ale osluchowo ok, więc sama nie wiem
U nas szczepienie było pod koniec 8 tygodnia. Mały przeszedł bezobjawowo. Pneumokoki ma 17 grudnia. Dostał 5 w 1 plus wzb.
Jasiek cały czas ma w nosie jakby katar i zdarza mu się odkaszlnąć mleko, ale myśle ze to bardziej sapka niż przeziębienie.
Ja zaufałam pediatrze. Osłuchała i było ok. A wiem ze chucha na niego bardzo :)

reklama
W sobotę zgłosiłam się do szpitala. Na izbie masaż szyjki, rozwarcie 3 cm, bóle jak na okres. Wieczorem lekarz zaproponował oksytocyne po której przeszło wszystko. No ale późno poszłam spać i się nie wyspałam. Następnego dnia bóle jak na okres tylko gorsze. Do tego regularne, na ktg zero skurczy, rozwarcie bez zmian. Dzisiejsza noc tragiczna bo bóle jeszcze gorsze i co 5 minut. Rano rozwarcie 4 cm i na porodówke. Tam piłka i prysznic. Bóle straszne, niby bez skurczów. Rozwarcie coraz większe. Przy 8 cm stanęło i znowu oksy ale tym razem poszło. O 13.59 powitaliśmy Juliana. Nawet obyło się bez naciecia, pękłam bardzo delikatnie w środku. Mały ma 56 cm i 3820 wagi. co ciekawe do końca porodu nie pisały się skurcze na ktg xD
Gratulacje [emoji3590]

@Pauliska757 zamawiałam na allegro woreczki z Canpol, są też z innych firm. W Rossmannie są pojemniczki z avent.
Ja też w sterylnych na mocz przechowuje i w takich 50ml co dostałam w szpitalu.
20181204_100446.jpeg
20181204_100434.jpeg
20181204_100455.jpeg

Załączniki

• 20181204_100446.jpeg
    20181204_100446.jpeg
    52,7 KB · Wyświetleń: 455
  • 20181204_100434.jpeg
    20181204_100434.jpeg
    47,4 KB · Wyświetleń: 457
  • 20181204_100455.jpeg
    20181204_100455.jpeg
    30,5 KB · Wyświetleń: 450
Maja, o chuste pytałaś. Ja kupiłam tkana używana, bo te są lepiej złamane i łatwiej się dociąga. Chusteczki już umiem, ale problem w tym że Leoś nie bardzo lubi [emoji85]
Nie pomyślałam, że Mati może nie lubić.
Tylko, że on jest przytulas i nawet do wc z nim idę.
Przykro mi, że nie mam jak obiadu ugotować, bo ktoś musi wziąć młodego.
Czasem nawet nie mam jak odciągnąć bo tylko mama i z syreną na szybko odciągam porcje.
Ale brak mi tego gotowania dla starszych dzieci, tym bardziej, że lubię gotować i żebym mogła coś w domu ogarnąć.
A nie wracają głodne dziewczyny a mąż mówi obiad Wam kupiłem.
Wchodzą do kuchni a tam zupki chińskie i gorący kubek [emoji87][emoji86][emoji85]

Będę szukała chusty na allegro, jak coś to będę dopytywała na forum.
Ok?

Gdzieś czytałam radę że można przechowywać w takich pojemniczkach co mocz się do lab nosi [emoji14]
nie byłabym przekonana, co do tych pojemników na mocz. Myślę, że pojemnik za 1zł nie spełnia szeregu wymogów co do przechowywania pokarmu... Zresztą znalazłam taki artykuł: Link do: Gdy zabraknie woreczków na mleko... - Mlekiem Mamy
Tylko nie mogę znaleźć informacji z jakiego rodzaju plastiku są one produkowane. Chyba, że na pojemniku jest oznaczenie, to można tu sprawdzić, czy jest bezpieczny: Link do: Opakowania plastikowe do żywności - rodzaje i wpływ na zdrowie - odzywianie.info.pl

Hej ho
U nas kolki czas start wieczorem
I w nocy
Mój też strasznie ulewa
Wieczorem to juz poteżny rzyg był i kilka mniejszych. Nie ma mowy o tym by spal sam i na płasko
Tej nocy spal na takiej doroslej poduszce
I bąki odchodziły i nie ulewal do tego włączylam mu 10 godzinny maraton białego szumu na youtube i genialne to
Mlody spal z przerwami 4h 3h 3h bez płaczu pomiędzy

Byłam wczoraj w przychodni i dotykalam metalowych elementów przewijaka, oczywiście rąk nie bardzo było gdzie potem umyć, a w nocy myślałam, że się zadrapię ;( całe dlonie czerwone, swędzące i w czerwonych plackach ;( wzięłam wapno- trochę zbladło i już nie swędzi, idę zaraz zaparzyć siemię lniane i zrobić okład, bo zauważyłam, że linomag trochę pomaga. A jak nie, to zostaje chyba tylko hydrokortyzon, niby można też wziąć zyrtec, chociaż wolałabym się wstrzymać. Średnio mam jak i gdzie teraz wyjść do dermatologa ;(

A jeszcze moje dziecko ma kolkę codziennie około 22 i 9 rano. Dobrze, że trwa tylko 2 godziny, ale serce matki pęka, jak słyszy tak przerażający krzyk dziecka :unsure:

reklama
Wczoraj stanełam na wagę z wielką trwogą i
....
Z moich 16+kg
Zostały już tylko 4kg:)))
No ale wszystko wisi i udziki takie mięciutkie...na wiosne bede szaleć z jakimis cwiczeniami co by do lata mić lepsze ciałko
Super:) samo zejdzie z czasem myśle. U mnie wagowo mniej niż przed ciąża ale ciało nie moje ... taki flaczek hehe pupy nie mam wogole

Do góry