reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@ainola, gratulacje! :) jak widać ktg kłamie, tez tak uważam ;)

Mamy wcześniaków jak u Was ze szczepieniami?
Mati jutro 8 tygodni kończy i położna mi nagadała, że lepiej jak przed Chrztem zaszczepimy, a Chrzest już 25ego.
Ja się zastanawiam czy szczepionki go nie osłabią?
No i od kilku dni młody kaszle ale osluchowo ok, więc sama nie wiem
U nas szczepienie było pod koniec 8 tygodnia. Mały przeszedł bezobjawowo. Pneumokoki ma 17 grudnia. Dostał 5 w 1 plus wzb.
Jasiek cały czas ma w nosie jakby katar i zdarza mu się odkaszlnąć mleko, ale myśle ze to bardziej sapka niż przeziębienie.
Ja zaufałam pediatrze. Osłuchała i było ok. A wiem ze chucha na niego bardzo :)

reklama
W sobotę zgłosiłam się do szpitala. Na izbie masaż szyjki, rozwarcie 3 cm, bóle jak na okres. Wieczorem lekarz zaproponował oksytocyne po której przeszło wszystko. No ale późno poszłam spać i się nie wyspałam. Następnego dnia bóle jak na okres tylko gorsze. Do tego regularne, na ktg zero skurczy, rozwarcie bez zmian. Dzisiejsza noc tragiczna bo bóle jeszcze gorsze i co 5 minut. Rano rozwarcie 4 cm i na porodówke. Tam piłka i prysznic. Bóle straszne, niby bez skurczów. Rozwarcie coraz większe. Przy 8 cm stanęło i znowu oksy ale tym razem poszło. O 13.59 powitaliśmy Juliana. Nawet obyło się bez naciecia, pękłam bardzo delikatnie w środku. Mały ma 56 cm i 3820 wagi. co ciekawe do końca porodu nie pisały się skurcze na ktg xD
Gratulacje [emoji3590]

@Pauliska757 zamawiałam na allegro woreczki z Canpol, są też z innych firm. W Rossmannie są pojemniczki z avent.
Ja też w sterylnych na mocz przechowuje i w takich 50ml co dostałam w szpitalu.
20181204_100446.jpeg
20181204_100434.jpeg
20181204_100455.jpeg

Załączniki

• 20181204_100446.jpeg
    20181204_100446.jpeg
    52,7 KB · Wyświetleń: 454
  • 20181204_100434.jpeg
    20181204_100434.jpeg
    47,4 KB · Wyświetleń: 456
  • 20181204_100455.jpeg
    20181204_100455.jpeg
    30,5 KB · Wyświetleń: 448
Maja, o chuste pytałaś. Ja kupiłam tkana używana, bo te są lepiej złamane i łatwiej się dociąga. Chusteczki już umiem, ale problem w tym że Leoś nie bardzo lubi [emoji85]
Nie pomyślałam, że Mati może nie lubić.
Tylko, że on jest przytulas i nawet do wc z nim idę.
Przykro mi, że nie mam jak obiadu ugotować, bo ktoś musi wziąć młodego.
Czasem nawet nie mam jak odciągnąć bo tylko mama i z syreną na szybko odciągam porcje.
Ale brak mi tego gotowania dla starszych dzieci, tym bardziej, że lubię gotować i żebym mogła coś w domu ogarnąć.
A nie wracają głodne dziewczyny a mąż mówi obiad Wam kupiłem.
Wchodzą do kuchni a tam zupki chińskie i gorący kubek [emoji87][emoji86][emoji85]

Będę szukała chusty na allegro, jak coś to będę dopytywała na forum.
Ok?

Gdzieś czytałam radę że można przechowywać w takich pojemniczkach co mocz się do lab nosi [emoji14]
nie byłabym przekonana, co do tych pojemników na mocz. Myślę, że pojemnik za 1zł nie spełnia szeregu wymogów co do przechowywania pokarmu... Zresztą znalazłam taki artykuł: Link do: Gdy zabraknie woreczków na mleko... - Mlekiem Mamy
Tylko nie mogę znaleźć informacji z jakiego rodzaju plastiku są one produkowane. Chyba, że na pojemniku jest oznaczenie, to można tu sprawdzić, czy jest bezpieczny: Link do: Opakowania plastikowe do żywności - rodzaje i wpływ na zdrowie - odzywianie.info.pl

Hej ho
U nas kolki czas start wieczorem
I w nocy
Mój też strasznie ulewa
Wieczorem to juz poteżny rzyg był i kilka mniejszych. Nie ma mowy o tym by spal sam i na płasko
Tej nocy spal na takiej doroslej poduszce
I bąki odchodziły i nie ulewal do tego włączylam mu 10 godzinny maraton białego szumu na youtube i genialne to
Mlody spal z przerwami 4h 3h 3h bez płaczu pomiędzy

Byłam wczoraj w przychodni i dotykalam metalowych elementów przewijaka, oczywiście rąk nie bardzo było gdzie potem umyć, a w nocy myślałam, że się zadrapię ;( całe dlonie czerwone, swędzące i w czerwonych plackach ;( wzięłam wapno- trochę zbladło i już nie swędzi, idę zaraz zaparzyć siemię lniane i zrobić okład, bo zauważyłam, że linomag trochę pomaga. A jak nie, to zostaje chyba tylko hydrokortyzon, niby można też wziąć zyrtec, chociaż wolałabym się wstrzymać. Średnio mam jak i gdzie teraz wyjść do dermatologa ;(

A jeszcze moje dziecko ma kolkę codziennie około 22 i 9 rano. Dobrze, że trwa tylko 2 godziny, ale serce matki pęka, jak słyszy tak przerażający krzyk dziecka :unsure:

reklama
Wczoraj stanełam na wagę z wielką trwogą i
....
Z moich 16+kg
Zostały już tylko 4kg:)))
No ale wszystko wisi i udziki takie mięciutkie...na wiosne bede szaleć z jakimis cwiczeniami co by do lata mić lepsze ciałko
Super:) samo zejdzie z czasem myśle. U mnie wagowo mniej niż przed ciąża ale ciało nie moje ... taki flaczek hehe pupy nie mam wogole

Do góry